WRC - World Rally Championship

• Креатор на темата Креатор на темата viktor_mak
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Веб-сајт
forum.opsesija.mk
Ford godinava pobeduvaat na WRC. Koj se soglasuva neka pise. Momentalno na tabela Gronholm e 1 i mu bega na Loeb 9 pts. Svetski reli sampon za 2007 Markus Gronholm. Who is with me?

Е дечки односно viktor_mak темава ќе ја сменам како WRC само па општо да зборуваме за WRC, deal?

1. M. GRÖNHOLM (FIN) 10 Pts
2. S. LOEB (F) 8 Pts
3. P. SOLBERG (N) 6 Pts
4. M. HIRVONEN (FIN) 5 Pts
5. H. SOLBERG (N) 4 Pts
6. C. ATKINSON (AUS) 3 Pts

Plasman na vozaci:
1. M.Gronholm-65pts
2. S.Loeb-56pts
3. M.Hirvonen-49pts
4. D.Sordo-28pts
5. P.Solberg-26pts
6. H.Solberg-24pts
Plasman na konstruktori:
1. BP-Ford WRT-114pts
2. Citroen Total WRT-86pts
3. Subaru WRT-43pts
4. Stobart M-Sport Ford RT-41pts
5. OMV Kronos Citroën WRT-27pts
6. Munchi's Ford RT-1pts

Искрено возачите се лудило. Дури повеке ги почитувам од возење на Ф1. Тие се возачи. Па немам некој посебен возач за да навивам, ама ке ја следам темава. Така да ке имате по некој коментар и од мене :)

Јас некако, ако во последнива неколку години е засенет јас си навувам за субару, знам минатите две сезони Лоеб партал направи со ксарата, ама гледам дека промената кон ц4 многу му вијае на начинот на возење. Од друга страна гледам дека гронхолм малку зема здив малку откако 3-4 години нервите ги кинеше со пежото. Солберг по неговата титула со субару малку затаи. Како и да е во последнува години на штета на квалитеотт гледаме откажување на неколку марки на автомобили, имено Мицубиши, Пежо и Шкода ги нема. Сот ова рели шампионатот некако губи на атрактивност. За сметка на тоа форд доминира со некоклу тимови, ситроен доби на цена последниве години поради уиспесите на Лоеб и пензионираниот Сајнц. Субару вегетира.
Нешто што навистина би било погубно за шампионатот е да останат само две марки да се натпреваруваат. Мислам баш во тој сегмент има дене баш голем избор на многу добри аеродинамични шасии, со оглед дека ц4 е сепак моноволуменска коцка: Пежао 307, Рено Меган, VW Голф, Опел Астра, Шкода Фабиа, Киа ceed, Мазда 3, Тојота Аурис, Сузуки Свифт, Сеат леон и други.

Imase edna vest plasirana na Sport4 glasese deka Peugeot se vraka no ne vo WRC tuku vo Junior WRC. Komentarot bese deka 307 bila skapa pa zatoa ke vozat na junior so 207. Inace za ova so kaza deka ima se pomalku timovi ni mene ne mi se sviga ama sepak ima nekoe rivalstvo megu Gronholm i Loeb.

Нешто што навистина би било погубно за шампионатот е да останат само две марки да се натпреваруваат. Мислам баш во тој сегмент има дене баш голем избор на многу добри аеродинамични шасии, со оглед дека ц4 е сепак моноволуменска коцка: Пежао 307, Рено Меган, VW Голф, Опел Астра, Шкода Фабиа, Киа ceed, Мазда 3, Тојота Аурис, Сузуки Свифт, Сеат леон и други.[/QUOTE]

naprotiv,vo c4 sedni pozadi i pomini pred ramstor so povekje od 40 i otide vratot,premnogu e niska,koeficient na otpor mnogu pomal od bilo koe evropsko auto(osven ferarri i ostali budali :) )
a na krajot na kraistata pa izgledot i ne e tolku biten,bitno e sto ke napravi timot u odnos na settinzi i loeb ili gronholm na koja noga se stanati
c4 u 2007 nema sansi titula - ford sampioni
ama 2008 ke vidime
citroen c4 rullez

Loeb i Marcus се ѕверови ама највеке си го сакам Peter :zver: Сеа што нема срека типот нема, ама ке дојде пак неговото :) кад-тад
"се тешам" :nesum:

Znaci na 3 pateki do karaj na ovaa sezona Gronholm e pred Loeb so 4pts i 20pts pred Hirvonen. Kaj konstruktorite vodi BP-Ford pred Citroen Total so 34pts. Ford i ovaa sezona definitivno ja osvojuva titulata najdobar konstruktor, a kaj vozacite bitkata e seuste aktivna. Inaku narednata sezona golemi se sansite da ne go gledame Gronholm poradi negovoto navodno penzioniranje. Da mu posakame dobra sreka i da se oprosti od WRC so titula.

Pa pravo da ti kazam ne e mnogu mlad ali ako nego go nema mislam deka Hirvonen nema da uspee poso nema da ima poddrska od svojot postar i mnogu poiskusen kolega Gronholm. Sepak ostanuva da spekulirame i da cekame za da vidime i da se uverime.

Само една работа не ми е јасно...нема ваков натпревар во Македонија. Само ридски трки и толку...а за неасфалтирани патишта...колку да сакаш имаме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom