WRC пред години

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.348
Локација
Струмица
Веб-сајт
www.kajgana.com
Едно друго време, пред повеќе од 30 години...WRC...
Што би се случило ако некој Ви побара диференцијал?
Ова е Ари Ватанен...

WRC пратев многу, и бев за Субару, за Солберг поточно :) Меѓутоа него секогаш го следеше лоша среќа, јбг, а сега Субару и се откажаа заедно со Сузуки...

Инаку, Ескортот како тој на 1:12 интересна кола за возење на Colin McRae Rally :) Секако, и Каприто ме бендисува, култен автомобил.

Мене ме бендиса најмногу ентузијазмот и „народскиот“ карактер на самото рели и времето.
Ако приметивте, нема накурчени ѕвезди со еден куп горили околу нив, туку обични луѓе кои сакаат натпревар и спортска борба. Витештво на дело... Видовте како се однесуваат?
И луѓето од тимот Опел се трудеа да помогнат со совети дури :)
А сега е поинаку. Поскапи возила, изнакурчени луѓе...

врц пред години

еве слики што ги најдов на нет tribute to wrc поточно старата гарда на врц која со тогашната технологија постигнувала завидни резултати.Треба да ги погледнете сликите и мислам дека колите се сеуште закон.позз

Кралицата на релито...Ланча...дали Делта Интеграле, или 037...се исто...легенди!

еве слики што ги најдов на нет tribute to wrc поточно старата гарда на врц која со тогашната технологија постигнувала завидни резултати.Треба да ги погледнете сликите и мислам дека колите се сеуште закон.позз

Освен едната Алфа која верувам дека ти е ставена по грешка, ова се автомобили од познатата Б-група која на крајот и ја забраниле поради големата опасност за возачите па и публиката. Во таа ера се создадени неколку култни автомобили почнувајќи од Ауди Кватро, па се до Делта Интеграле ХФ 16в.

Инаку, тука за прв пат во ВРЦ и воопшто рели светот Ауди воведува погон на 4 тркала, нешто што било исмејувано и незамисливо дотогаш. Причина - зголемената маса на возилото и комплицираноста на целокупниот систем. Ауди го докажува спротивното... Плус, Кватро победува на првата трка во која настапува воопшто, и што е најинтересно, возачот е жена. Како се викаше не се сеќавам... :)

Едит: Струмикс ме претркал, и објаснил во кратки црти... :)

Koга сме кај Аудито...ви текнува на серискиот Urquattro?
Легенда...мислам дека во озлогласената Б група беше најуспешна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom