WoW и интернет провајдерите во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tanus
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
Би сакал на форумов да споделиме искуство со онлине играње и интернет провајдерите во Македонија. Кој интернет провајдер е најдобар за играње онлине игри?

Јас моментално сум на телекабел(лелекабел) од 2005 и во последниве 6-8 месеца константно имам висока латенција од 500-600ms до 1200ms во просек. Значи пукаш од нервоза ако влезеш во PvP или PvE раид... секоја помисла на реид во ICC или TOC е само фрустрација зошто прави постојан disconnect најверојатно поради загуба на пакети или недоволен уплоад.

Најлошо е што сега имаат некаков проблем со несреден firewall и невозможно е да се игра во период од 14:00 до 01:00. Односно може да се логираш ама имаш пинг од 12000+ ms :nesvest:

Поради постојано правдање сега ке се смени хардвер, не ти чини врската, ке провериме, не е до нас, бла бла бла, решив да го заменам ЛЕЛЕКАБЕЛ со друг провајдер...

За да не се заебавам повторно со луге што само се правдаат, би сакал да знам како е со другите провајдери во делот на онлине играње?

За гејминг стриктно Телеком. Ниеден друг провајдер не нуди асална латенција за играње.

За гејминг стриктно Телеком. Ниеден друг провајдер не нуди асална латенција за играње.
и ја иам од макс адсл па супер е... освен од коа ќе ебаш дл е тоаш ни за гз бришење не го бива

Шо знам според мене доволно е само да е стабилна врската иначе Танус тоа што имаш голема латенција, на кој сервер играш пошто ако е некој од оние пренатрупаните и да имаш интернет од НАСА пак ќе имаш висока латенција т.е проблемот е до серверите на Близард.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom