World of Warcraft - Македонски гилд v3

• Креатор на темата Креатор на темата formen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јули 2011
Мислења
45
Поени од реакции
5
Еве трет обид да се проба да се направи нешто во врска со ова. Зошто да не? Сите имаат свои национални гилдови, сите...дури и бугарите. Зошто ние да немаме? Што се они подобри од нас? Имаме светска класа играчи ама македонска работа, сите сме раштркани насекаде.

Идеата е 10/25 man PvE progressing guild. Сега дали ќе го земеме здраво за готово и ќе пукаме hardcore или пак ќе си идеме полека casual останува дополнително да се договориме. Во гилдот исто така ќе биде покриен и PvP секторот со RBG & Arena ама сепак main focus да остане PvE.

Значи потребно е сите да вложиме труд и време за ова да успее. Претходните 2 обида за да се направи ова гледам се pure failure. Идеата била на место ама никој не покренал никаква посериозна иницијатива и слично. Ако успееме да се договориме за вакво нешто, јас немам никаков проблем уште сега одма да направам reroll ally и одма да почнам да левелирам или пак да платам 1 faction change бидејки имам free transfer од Stormscale кон Ravencrest.

Земав како будала направив листа на наши играчи (на armory барав 2 саата како ментален) и пуштав ingame mails во врска со ова. Половина поминав, уште половина ми остануваат. Успеав да најдам околу 50-тина. Со мене имам уште 3 дечки со кои што играв заедно со години пред да престанам и ми се добри пријатели irl.

Видете луѓе размислете, можеби играта не е тоа што беше некогаш ама никогаш не е доцна да се проба да се направи нешто убаво.

Чекам одговор од сите... поздрав.

Ќе ве замолам да се држите до темата, без непотребни коментари. Поздрав

2013 година е. :)
2013 година е, а сепак ја играат милиони. :)
Онтопик: Ми се допаѓа идеата. Играм на Силванас јас, има и таму многу наши. Е сеа проблем е што акаунтот е ортачки со еден другар(овој проблем ќе го имам до Јуни) па ако се договорам со него може реалм трансфер да се направи.

2013 година е, а сепак ја играат милиони. :)
Онтопик: Ми се допаѓа идеата. Играм на Силванас јас, има и таму многу наши. Е сеа проблем е што акаунтот е ортачки со еден другар(овој проблем ќе го имам до Јуни) па ако се договорам со него може реалм трансфер да се направи.
име на карактер пошто и ја играм на силванас..

и јас ја подржавам идеата...ке помогнам и јас да се собереме повеке македонци :)

и јас ја подржавам идеата...ке помогнам и јас да се собереме повеке македонци :)

Good to know! Judge мислам дека ти пишав ingame mail во врска со темава. Јас денес почнувам да левелирам на Ravencrest co 1 другарче од маало, имав таму и голд и heirlooms. Се мислам помеѓу lock & priest... вечна дилема ...

Еве трет обид да се проба да се направи нешто во врска со ова. Зошто да не? Сите имаат свои национални гилдови, сите...дури и бугарите. Зошто ние да немаме? Што се они подобри од нас?
Да.
Дури и Бугарите, кои уште во социјализмот беа светлосни години пред нас на поле на информатика, а кои денес се миљарда години пред нас на тоа поле (топтан со игри, гилдови и слични заебанции).
Да, дури и они имале гилд. Ние сеа ќе праиме коа никој жив више не игра.

Ако има некој да ми плати Game Time ќе играм не е проблем :)

100% МК гилд не бидуе, been there tried that.
По темава гледам дека ништо не сменето од пред накај 5-6 години. Едни делат акаунти, други бараат да им уплатиш припејд... :)

Сериозно, пробавме на времето на Scullcrasher. Собравме накај 50-60 членови. 90% не доаѓаа на закажан термин за рејд (по неколкумина делат акаунт и тоа од играчници, си крадат злато и се расправаат, итн итн). 80% не разбираа дека стоење во оган не е добро за нив. 50% не знаеа основни спелови/абилити на класата што ја играа. Скоро сите не беа во состојба да инсталираат ВОИП софтвер, каму ли па да го користат. По вртењето во место, и ултра спорите реакции, тешки нубови, keyturn-ери и ме мрзи више да пишувам што се не... :)
Се трудевме со неколку пријатели ама нормално, ништо не бидна.

Како за утеха, не сум видел навистина асален ех-YU гилд во било каква етничка формација.

Не си го губи времето.
(би сакал да не сум во право и да ме демантирате, ама тешко тоа...) :)

Играм wow само на молтен,али окулу муабетов..Македонците најчесто во која било игра се тешки нубови и не само тоа,туку и кретени.Ова го воочив од дота па до секоја игра понатака..пробувај да ги избегнуваш а не да се групираш :)

dobra e idejata ali do realizacioja mozebi e daleku, ja igram na ravencrest 90 lvl monk ally -Morgena, inace igram 7 godini ( i pak ke igram, podobro wow otkolku vo kladilnica da gi frlam parite) i bev 4 mesto vo evropa koj go utepavme Lich king

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom