World of Tanks

Д Малиот

Нинџа лепотан!
Член од
25 јануари 2009
Мислења
296
Поени од реакции
43
Не верувам дека некој ја спомнал некогаш играва, но затоа верувам дека има повеќемина што ја играат на овој форум и знаат за што се работи.

Имено ова е мултиплеер акција/стратегија ( барем така е окарактеризирана на википедија ), но според мене е симулација на тенкови и тенковски борби која вклучува тенкови од првите две третини на дваесетиот век ( прва и втора светска војна ).
Во оваа игра има 5 различни вида на тенкови: лесни тенкови, средни тенкови, тешки тенкови, уништувачи на тенкови ( Tank destroyers ) и SPG ( Артилерија ) и според тоа кој каков тенк вози сите добиваат различни задачи.

Ова се минималните системски побарувања ( мада е ептен минимално ова, не знам како би се играло на ова )
Processor (CPU): Intel from 2.2 GHz or equivalent AMD Family
RAM: minimum of 1.5 GB for Windows 2000/XP, 2 GB for Windows Vista / 7
Free hard disk space: At least 3.5 GB
Video Card: Shader Model 3.0 GeForce 6800GT with 256 MB of RAM / ATI X800 with 256 MB RAM, DirectX 9.0c
Sound Card: DirectX 9.0c compatible Internet connection speed: at least 128 Kbps.
Connection rate: 1024 Kbps or higher (for faster downloads)

Во продолжение еве ви видео од гејмплејот ( не е баш добро видеово, башка идиотов игра со кинезите ама нема везе )

Сите шо би почнале да играат нека влезат на европскиот сервер ( worldoftanks.eu ).

За сите што играат или би почнале да играат можете да ме додадете како пријател, мојот ник е VittaMKD и можеме да го развозуваме возниот парк заедно.

За сите други прашања во врска со играта пишете овде. Сепак можам подобро да ви одговорам од Википедија :D

Исклучително глупа игра посакувам никогаш да не го видев на јутуб глупиот и досаден гејмплеј ах залудно потрошени 6 секунди

Јас играм вeќе 3/4 месеци веројатно, Chesta13 ако некој друг игра од тука. :)
До кој тиер си стигнат инаку?

Euro Truck Simulator, тенк верзија... Само што овде има можност да се пукаш... Невермајнд ...Играва е срање (n)

Си ја играл па да кажеш дека е срање...играва според мене е доста солидна ја играм од април 2012 ама не секојдневно ама имам 7ми тиер Тигар германски тој ми е најјак а имам и други помали тиери.

Си ја играл па да кажеш дека е срање...играва според мене е доста солидна ја играм од април 2012 ама не секојдневно ама имам 7ми тиер Тигар германски тој ми е најјак а имам и други помали тиери.
дефинитивно сум ја играл, уште на прв впечаток остава глупо чувство. Нешто слично ко да играш Euro Truck Simulator. Ваквите игри се игри за умирачка, ако сакаш да умреш си ја пушташ и само возиш и пукаш. Под добра игра подразбирам нешто што те возбудува и те навлекува да го играш, а ова да те навлече да го играш треба да ти е прва компјутерска игра и да не знаеш дека постојат други па некако да те заинтересира...

Мислам дека тебе најмногу ти пречело бавноста на почетокот на играта со првите тиер тенкови да стварно се тапа спори слаб топ и досег ама мора некако да се почне...играта има многу реални перформанси на тенковите сите се нпаравени според оргиналите...ако и дозволите да навлезе сигурен сум дека нема така лесно да ја баталите :)

Јас си го возам мојот VK3601H - my precious :love:
Во последно време гриндам Стуг3 и америчката ТД линија.

Играва ја играм од први декември 2012 и веќе имам IS-4 и гриндам за да дојдам до IS-8 :) имам сменето неколку клана,во главно српски затоа што немам наидено на македонци по битките...редовно ја пуцам,ској ден така да слободно аднете ме и пишете ми за да ве аднам и јас...и обавезно ако се најдеме онлајн правиме вод и уништуваме заедно :) никот ми е Kamiku00

или некој што има доволно голд на располагање :)

Ја играв некое време играта па ми здосади, инаку мене не ми се свиѓа оваа игра затоа што кога ќе те убијат треба многу време да се чека и тоа највеќе ми здосадуваше...

Ја играв некое време играта па ми здосади, инаку мене не ми се свиѓа оваа игра затоа што кога ќе те убијат треба многу време да се чека и тоа највеќе ми здосадуваше...

изгледа многу одамна си престанал да ја играш :giggle: уште од кога почнав да ја играм немораше да се чека

Се чека додека да заврши битката. Ти немора да имаш само еден тенк, додека чекаш можеш со некој друг да играш.:)

Ако е глупа играта или тимот, може да одиш back to garage и да почнеш нов меч со друг тенк.Некогаш пак има интересни завршници, што вреди да се чека и да се гледа. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom