Work and Travel - Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Dev!L!sH
  • Време на започнување Време на започнување
Дали можи да се врши преместување/ трансфер од еден во друг мек доналдс и која би била процедурата?

Не. Во договорот (розевиот лист) што го добиваш точно пишува во кој МкДоналдс ќе работиш, негова адреса, град, кој ти е шеф и сл. Речиси невозможно е да се промени ресторанот.

За 2016 шо има како има некој да не е информиран случајно ?

Некој што бил летово, да сподели работно искуство што како каде, и најбитното колку чисти реално европски заработил?

Некој што бил летово, да сподели работно искуство што како каде, и најбитното колку чисти реално европски заработил?
Јас бев летово во McDonald's и ми текнува дека повеќето одбиваа да зборат за платата, па затоа сега ќе ти кажам точно. :D

За три месеци заработив 3.500 еур чисти на сметка. Од овие пари одвоив 900 еур за кирија вкупно, а останатите за трошоци, шетање и враќање нешто за дома. Индивидуално е тоа, нели. :)

Искрено не работев многу, одприлика имав по 150-160 работни саати месечно, а по други ресторани луѓево што ги знам стигнуваа и до 190-200 саати, така што може да се заработи многу повеќе, зависи како ќе ти се погоди.

Јас бев летово во McDonald's и ми текнува дека повеќето одбиваа да зборат за платата, па затоа сега ќе ти кажам точно. :D

За три месеци заработив 3.500 еур чисти на сметка. Од овие пари одвоив 900 еур за кирија вкупно, а останатите за трошоци, шетање и враќање нешто за дома. Индивидуално е тоа, нели. :)

Искрено не работев многу, одприлика имав по 150-160 работни саати месечно, а по други ресторани луѓево што ги знам стигнуваа и до 190-200 саати, така што може да се заработи многу повеќе, зависи како ќе ти се погоди.
Фала ти многу

zdravo
dali mozi d ami kazite nekoj sho posreduva za rabota vo germanija za studenti,ama bez poznavajne na jazik ili nekoja adresa da mi dadete

здраво имам постирано во повеке теми...дали некој знае фирми каде што може да се аплицира за летна сезонска работа во германија (2016) за студенти ?
ако има некој контакт од тие фирми може да сподели во темата или во пп , па за другото после печалба ке се раздужеме :D

Касно е да се оди сега во Контекст? Имав проблем со вадење потврда за редовен студент, и сега имам се комплетирано.

Има ли други агенции за Германија во градов?

Последно уредено:

Колку ти останаа од тие 3.500 илјади на крајот,немој луѓево да ги тераш да размислуваат дека за 10год ќе бидат милионери,ко да ти е Сорос братучед

Има некој некоја понуда , или познава некој посредник за двајца студенти ? :oops:

Zdravo dobiv dogovor za mcdonald's vo germanija za 1 god , nekoe iskustvo vo McDonalds vo vrska so plata bruto-netto? Kolkava danok bi trebelo da plakas?

Zdravo dobiv dogovor za mcdonald's vo germanija za 1 god , nekoe iskustvo vo McDonalds vo vrska so plata bruto-netto? Kolkava danok bi trebelo da plakas?
Зависи од брутото,женет,неженет со деца без деца. . .од 30% па нагоре се давачките од бруто плата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom