Woodkid

• Креатор на темата Креатор на темата AlternativeF
  • Време на започнување Време на започнување

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Yoann Lemoine (роден 16 март 1983) е француски режисер на видео спотови, графички дизајнер и музичар. Работел на спотови на повеќе светски познати ѕвезди, но она што ме натера да ја отворам темава е неговата музика. Дечково е алтернативен инди музичар, познат под сценското име Woodkid и е еден лик кој очекувам да постигне светска слава и да оствари уште подобра кариера од онаа досега. На крајот на март 2011 тој ја издаде неговиот прв extended play - Iron EP. Во најава му е и албумот The Golden Age.
Песните кои му се досега издадени, а и спотовите за нив се перверзија.
"Iron" е користена во трејлерот за Assassin's Creed: Revelations, а "Run Boy Run" во неколку реклами за операторот О2.
Како што може да се забележи од приложеното, не сум многу добра на зборови како што е Forrest Gump, не знам да ги опишам работите така добро, затоа само ќе ги постирам спотовите, па самите видете о чему се ради.

Iron

Run Boy Run

И најдобрата според мене

Невероjатен музичар! :love:

Првпат дознав за него, по употребата на песната "Iron" во треjлерот за ACR, коjа од одма ме маѓепса.
Преубавa ми е и Run Boy Run, а деновиве jа скапав од слушање Wasteland. :)

Откако го изгледав трејлерот за AC почнав да ја засакувам песнава, многу е моќна.

Ист случај како погоре спомнатите, првпат се запознав со него поради АCR, со песната Iron која ја отеков слушајки со месеци, и инстантно се заљубив во типов.
Се топам кога го слушам како пее на француски :)

И ја заборавив посебната:

I'm sick of four star food, I want to be where life is
As simple as two bucks pizza slices
I swear I'll tell you, next time I knock at your door
That I am not leaving Brooklyn anymore
Would it be that nice if you were not part of it?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom