Стев
Rockscourge Stevahn
- Член од
- 19 декември 2019
- Мислења
- 4.471
- Поени од реакции
- 4.305
Семантиката не те доведува нигде, туку дефинитивно докажува дека вртиш во круг преку интерпретацијата на родот како пол т.е. како ролплеј. Бидејќи..Не, ако сакаш да кажеш дека тврдиме дека транс луѓето и небинарните луѓе се интерсекс, никогаш не сме го кажале тоа. Никој не негира дека транс жените се мажи по пол, на пример - и сами да ги прашаш тоа ќе ти го кажат. Нема да ти кажат дека се интерсекс ако ги прашаш за полот.
Вас ве полнат со лаги дека транс луѓето го негираат својот пол, ама транс заедницата баш спротивно се труди да се дистанцира од него. Затоа, не се вика веќе „операција за промена на пол“, туку „операција за потврдување на род“ (преведено баш така) бидејќи се согласува со вас дека не може пол да се смени.
...Ова се чисти гоменици проповедани од секта. И ова го знам пошто на исто ниво работи теологијата и рамноземјаштвото, здраво за готово. Зошто?Не постои точен број на родови. Родовите се менуваат со текот на општеството. Може да има повеќе или помалку зависно од ерата во која се наоѓаме.
Родот јас го разбирам како дел од нашиот идентитет со кој се изразуваме во општеството, слично како што се изразуваме со нашите имиња.
Зашто гледаш што ти одговора, те. не си способен да гледаш емпириски на работите. БидејќиНе видов јас педофилија во видеото што беше постирано.
Ако е до мене, ќе се лежи и затвор за еквивалентирање на ЛГБТ со педофилија, ама не може се што сакаме да имаме.
Сигурно не се облекуваат како перверзњаци оти бараат целибат. Ова облекување, и родови гомненици се глорификација и венерација на ФЕТИШИ од сексуална природа. Тоа е целата твоја догма кондензирана.Еве на пример, има закон за јавна голотија и би можеле некаков аргумент да направите ако во видеото некои од танцерите навистина се стрипуваа голи, ама ко што гледам сите беа облечени. Носење сукња и деколте не е голотија за ваша жал.