Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Невозможно е третманот во општеството на овие жени, да биде ист како и за биолошките жени. Затоа што третманот е, примарно, според биолошките карактеристики на жените.
На пример, не може да ги пуштаме да идат у женско WC. Не може да се натпреваруваат во женски конкуренции и ред други нешта.

А ќе ги нарекуваме како сакаат, за тоа нема проблем.
Не сум знаел дека шолјите во женските вециња се некако поразлични од машките, првпат слушам за такво нешто. Ти дома имаш посебно веце за машки и женски или не? За спорт и јас се согласувам.
Сите други делови од општеството се конструирани да ги третираат мажите и жените на потполно еднаков начин.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.822
Поени од реакции
34.078
Aхем...

Инаку кај мене дома не припаруваат силувачи кои се декларираат како жени за да можат да влагаат во женски тоалети. Не знам кај тебе како е... Не дека не претпоставувам.
Автоматски споено мислење:

Во лгбтП, П-то е за Педо...

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Aхем...
Брат, ако некој е толку мрднат да силува некој, зш мислиш дека нема да влезе во женско веце дури и да е забрането?
Да не ставаат полицајци пред вецињата случајно?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.482
Не сум знаел дека шолјите во женските вециња се некако поразлични од машките, првпат слушам за такво нешто. Ти дома имаш посебно веце за машки и женски или не? За спорт и јас се согласувам.
Сите други делови од општеството се конструирани да ги третираат мажите и жените на потполно еднаков начин.
Нека напраат специјални за нив ве-цеа. До тогаш у машки ќе си идат. Иначе, може некој силувач ова да го искористи.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Нека напраат специјални за нив ве-цеа. До тогаш у машки ќе си идат. Иначе, може некој силувач ова да го искористи.
Или зошто да не ги направат сите вециња унисекс? Премногу го преценувате вецето како некојаси посебна слаба точка за жените.
Тоа ти е само обична соба - жените не стануваат поранливи на силување во веце во споредба со која било друга соба.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.482
Брат, ако некој е толку мрднат да силува некој, зш мислиш дека нема да влезе во женско веце дури и да е забрането?
Да не ставаат полицајци пред вецињата случајно?
Сакаш да кажеш џабе ја ставам аларм и решетки, брави и обезбеѓење, ако некој сака може да собере десет души и да ми влезе?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Сакаш да кажеш џабе ја ставам аларм и решетки, брави и обезбеѓење, ако некој сака може да собере десет души и да ми влезе?
Во јавни вециња ги ставаш тие работи?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.482
Или зошто да не ги направат сите вециња унисекс? Премногу го преценувате вецето како некојаси посебна слаба точка за жените.
Тоа ти е само обична соба - жените не стануваат поранливи на силување во веце во споредба со која било друга соба.
Не може унисекс и не може мажи да идат у женски ве-цеа. Премногу достапно за потенцијални силувачи.
Автоматски споено мислење:

Во јавни вециња ги ставаш тие работи?
не
ти ја објаснувам логиката на муабетот

Не може машки да идат у женски ве-цеа. Се создава непосредна опсаност за жените, од разни индивидуи.
А вие викајте си се по дома или у јавност како сакате.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Не може унисекс и не може мажи да идат у женски ве-цеа. Премногу достапно за потенцијални силувачи.
Не му дава никаква предност на потенцијалниот силувач тоа. Ако сака, ќе влезе присилно во вецето дури и сега и да не транс жена. Да не мислиш дека ќе се плаши од казна за влегување во женско веце а не од казна за силување?
Оваа поделба на машки и женски вециња е само лажна ограда. Не постои никаква пречка некој да влезе во машко или женско веце.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.482
Не му дава никаква предност на потенцијалниот силувач тоа. Ако сака, ќе влезе присилно во вецето дури и сега и да не транс жена.
Оваа поделба на машки и женски вециња е само лажна ограда. Не постои никаква пречка некој да влезе во машко или женско веце.
Му дава. Да биде непопречено забележан како влегува во женско ве-це, да биде навикната околината таму да го гледа и сл. Полесно ќе дојде до шанса.
Немам намера да ти објаснувам. Знаеш и се праиш на удрен.
Исто не може венчавање и посвојување деца.

Али како сакаат ќе ги нарекувам.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Му дава. Да биде непопречено забележан како влегува во женско ве-це, да биде навикната околината таму да го гледа и сл. Полесно ќе дојде до шанса.
Немам намера да ти објаснувам. Знаеш и се праиш на удрен.
Исто не може венчавање и посвојување деца.

Али како сакаат ќе ги нарекувам.
Тоа ти е тривијален предизвик. Еве ти пробај некој ден колку лесно ќе биде скришно да влезеш во спротивното веце.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.482
Тоа ти е тривијален предизвик. Еве ти пробај некој ден колку лесно ќе биде скришно да влезеш во спротивното веце.
Небитно.
Не може мажи да влегуваат во женско ве-це, забрането е. Ако видиш некого, може да го пријавиш.
Ти реков, општеството не може да ги третира надвор од нивните биолошки карактеристики, не заради некаков религиски морал, туку од практични причини одредени од баш тие карактеристики.

А за тоа дали да ги викам жени, ќе ги викам жени, нема гајле.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.822
Поени од реакции
34.078
Треба силувачот десетици пати да влегува за да начека шанса, сама жена (и привлечна да е, физички помала, или баше дете), итн. Од друга страна кога нешто не е нормално, како маж во женски тоалет, тогаш веројатноста е дека жените ќе реагираат уште на првото влагање. Секако е побезбедно.

Не ми се верува што објаснуваме. Реков јас дека е бот. Унисекс тоалети не биле вектор за силувачи... За такви баналности ликов не може да се согласи со реалноста, не па за наука/биологија и научни факти. Дајте да направиме петиција, никот да му се смени во „когинитивна дисонанца“.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Треба силувачот десетици пати да влегува за да начека шанса, сама жена (и привлечна да е, физички помала, или баше дете), итн. Од друга страна кога нешто не е нормално, како маж во женски тоалет, тогаш веројатноста е дека жените ќе реагираат уште на првото влагање. Секако е побезбедно.

Не ми се верува што објаснуваме. Реков јас дека е бот. Унисекс тоалети не биле вектор за силувачи... За такви баналности ликов не може да се согласи со реалноста, не па за наука/биологија и научни факти. Дајте да направиме петиција, никот да му се смени во „когинитивна дисонанца“.
Не мора да влегува, еве ќе чека надвор. Вецињата се дел од јавни простории. Секогаш може кој било да влезе, тоа не ги прави идеалните места за силување како што вие заблудно ги сметате. Единствено би функционирало ова ако е жртвата сама во вецето и нема никој наоколу да ја слушне, но како што кажав, во тој случај може кој било да ти влезе во вецето дури и сега.

Во 99% од случаите, јавните вециња се опколени од луѓе, ова сигурно сте го приметиле во трговски центри. Тоа значи дека речиси невозможно е некој да изврши силување во тие случаи.

Kajgana Shop

На врв Bottom