Wireless конекција

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Фала за препораката...ќе одам на Linksys WRT54GH + USB

ЕДИТ: дечки купив се што треба, е сега некој ако можи да ми кажи која е постапката за да го наместам рутерот и узб адаптерот?

Едниот компјутер (пошто е одма до апаратчето од каде се добива интернет) ќе си оди преку кабел, а другиот (на кој влечкам кабел од апаратчето па се до компјутерот) со Wireless интернет.

Модел на рутер: WRT54GH
Модел на узб адаптер: WUSB54GC

Дали овој рутер одговара за кабелски интернет, и дали воопшто вреди за 2000 денари колку што е во АМЦ?
http://www.tp-link.com/en/products/prodetail.aspx?mid=010303010101&id=398

Или ако не овој, кој рутер би ми го препорачале? Интернетот е од Кејблтел.

Дали овој рутер одговара за кабелски интернет, и дали воопшто вреди за 2000 денари колку што е во АМЦ?
http://www.tp-link.com/en/products/prodetail.aspx?mid=010303010101&id=398

Или ако не овој, кој рутер би ми го препорачале? Интернетот е од Кејблтел.

Да го купиш...најголем зафат има (300Mbps). И јас за некое време ќе купувам пошто G рутер не ми брка работа. Многу слаб сигнал.

TL-WR941ND-TL-WR940N_speed%20&%20range.jpg

Да го купиш...најголем зафат има (300Mbps). И јас за некое време ќе купувам пошто G рутер не ми брка работа. Многу слаб сигнал.

TL-WR941ND-TL-WR940N_speed%20&%20range.jpg
Ако видиш во делот Application, прво има ADSL модем, и повеќе ме интересира да не има врска тоа што имам кабелски, а не ADSL интернет. Јас бидејќи не сум најзапознат со овие работи, најдобро да си прашам. :)

Тоа е
Ако видиш во делот Application, прво има ADSL модем, и повеќе ме интересира да не има врска тоа што имам кабелски, а не ADSL интернет. Јас бидејќи не сум најзапознат со овие работи, најдобро да си прашам. :)

Тоа е ако имаш телефонија + интернет .Кабелскиот оператор дава такви апаратчиња.
Рутерот си има WAN (Плав) порт.

Тоа е

Тоа е ако имаш телефонија + интернет .Кабелскиот оператор дава такви апаратчиња.
Рутерот си има WAN (Плав) порт.
Баш тоа ме интересираше, бидејќи имам Трипл Плеј од Кејблтел, телефонија, интернет и телевизија. Ако те разбрав добро, апаратчево од Кејблтел го поврзувам со рутеров во ваков случај?

Баш тоа ме интересираше, бидејќи имам Трипл Плеј од Кејблтел, телефонија, интернет и телевизија. Ако те разбрав добро, апаратчево од Кејблтел го поврзувам со рутеров во ваков случај?

Да.
Кабелот од интернетот (тој што оди од апаратче во компјутер) го ставаш во WAN портот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom