Мислиш безжичен рутер и за какви безжични конекции прашуваш? Пообјасни поубаво, сакаш да се приклучиш на Wi-Fi од Он.нет или сакаш да се поврзеш со некој друг компјутер безжично во мрежа?Southpark напиша:Здраво!
Планирам да си купам Wireles Modem ама не знам ништо во врска со нив ако можи да ми објаснете се околу вирелес конекциите?
ke si kupis wireless router so usb ili so pci wifi kartica...ili wifi router i posebno ke si kupis wifi pci kartica za vo kompjuter ama so usb e mnogu poednostavno, ke go povrzes noviot router so modemot od kabelskata, ke go konfiguriras sto e dosta lesno imas upatstvo, ke go stavis USB to/pci Wifi karticata vo kompjuter instaliras drajveri za istite i toa e toaИмам среќа шо ми текна да најдам ваква тема и ми е потребна стварно.
Имам кабелски интернет. Исто така два компјутери во различни соби. Едниот компјутер си добива интернет преку кабел. Интернетот од бандера иде до едно апаратче кое е од кабелскиот оператор, па од апарат каблето иде во компјутеро и се добива интернет на првиов компјутер.
Вториот компјутер е во друга соба, а моментално имам пуштено кабел од апаратчето до компјутерот за да добивам интернет. Е сега сакам да добијам на овој компјутер Wireless интернет, за да не влечкам кабел. Исто така и за да имам интернет на мобилниот (кој подржува WiFi).
Знам дека потребно ќе ми биди рутер и узб адаптер.
Која е постапката за да се направи сето ова?
Па и така планирам...рутер+узб адатпер. Ќе купам се шо ми треба деновиве па да средам..иначе фалаke si kupis wireless router so usb ili so pci wifi kartica...ili wifi router i posebno ke si kupis wifi pci kartica za vo kompjuter ama so usb e mnogu poednostavno, ke go povrzes noviot router so modemot od kabelskata, ke go konfiguriras sto e dosta lesno imas upatstvo, ke go stavis USB to/pci Wifi karticata vo kompjuter instaliras drajveri za istite i toa e toa
Не би ти препорачал на втроиот компјутер да ставаш безжично. Те зависи за што ќе го користиш. ако ти служи само за броусање по интернет можеш. Моја препорака да си влечеш жица. И побрз и постабилен е трансферот на податоци. А ако мислиш и мрежа да правиш меѓу компјутерите, никако не ти препорачувам безжично.Па и така планирам...рутер+узб адатпер. Ќе купам се шо ми треба деновиве па да средам..иначе фала
Нема да ги поврзувам мрежно. Поентата е да добијам интернет на вториот компјутер без да влечкам кабли по собиНе би ти препорачал на втроиот компјутер да ставаш безжично. Те зависи за што ќе го користиш. ако ти служи само за броусање по интернет можеш. Моја препорака да си влечеш жица. И побрз и постабилен е трансферот на податоци. А ако мислиш и мрежа да правиш меѓу компјутерите, никако не ти препорачувам безжично.
Сепак препорачувам Жица, посебно ако доњнлоадираш поголеми фајлови торенти и сл. Многу е побрзо.Нема да ги поврзувам мрежно. Поентата е да добијам интернет на вториот компјутер без да влечкам кабли по соби
Нема врска дека е побрзо, само нека си земе асален рутер и асален вифи адаптер и ќе тера исто ко жица. Рутериве денес подржуваат над 100 mb/s трансфер а не верувам дека има побрза конекција од тоа. Чисто за пример, ја дома си користам рутер за лаптопот и жица за обичниот пц, па и на двата кога симињам ми идат торентите со иста брзина. Така да џабе не шири дезинформации. Освен ако не се прави мрежа( а членот не сака да вмрежува) само тогаш е поасално да ги врзеш преку кабел.Сепак препорачувам Жица, посебно ако доњнлоадираш поголеми фајлови торенти и сл. Многу е побрзо.
Не е дезинформација туку факт. Од 25 годишно искуство со мрежи и компјутери милион пати докажано и видено во пракса.Нема врска дека е побрзо, само нека си земе асален рутер и асален вифи адаптер и ќе тера исто ко жица. Рутериве денес подржуваат над 100 mb/s трансфер а не верувам дека има побрза конекција од тоа. Чисто за пример, ја дома си користам рутер за лаптопот и жица за обичниот пц, па и на двата кога симињам ми идат торентите со иста брзина. Така да џабе не шири дезинформации. Освен ако не се прави мрежа( а членот не сака да вмрежува) само тогаш е поасално да ги врзеш преку кабел.
Добро, факт е за професионални корисници, но за домашна најобична употреба нема потреба од влечење кабел низ цела куќа.Не е дезинформација туку факт. Од 25 годишно искуство со мрежи и компјутери милион пати докажано и видено во пракса.
Не е факт, туку дезинформација. Со добар рутер, добро WiFi USB и мало растојание нема врска дали е преку кабел или безжично (брзината). Незнам каков интернет користи, меѓутоа брзината на интернетот сигурно му е помала од брзината на WiFi-то...Не е дезинформација туку факт. Од 25 годишно искуство со мрежи и компјутери милион пати докажано и видено во пракса.
Можеме да се убедуваме дали е факт или дезинформација. Јас ти кажувам од искуство. Факт е.Не е факт, туку дезинформација. Со добар рутер, добро WiFi USB и мало растојание нема врска дали е преку кабел или безжично (брзината). Незнам каков интернет користи, меѓутоа брзината на интернетот сигурно му е помала од брзината на WiFi-то...