Wingman :)

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Читајќи ја темата „Блам состанок„ http://forum.kajgana.com/threads/Блам-состанок.62344/page-3#post-5181398 поточно некои постови ко оној на Seniorita - за некакви си местенки ме наведе да ја отворам темава :)

Дали сте се нашле во ситуација да некому бидете „стројник„ wingman , и како сето тоа изгледало ?

Јас се присетив на времето кога бев средношколец - иако доста оддамна :pos: .Идев со една девојка која беше ептен јака пи*ка но имаше една другарка чиста супротност од неа- ниска, слабичка и плус со наочарчиња .Од жал ја мкневме со нас кога излегувавме .Во друштвото покрај паровите имав и еден другар кој исто беше сам - али човеков беше измислен во споредба со неа - интересно беше што и двајцата беа јарци у хороскоп( тоа ми остана во сеќавање до ден денешен:pos: )
По извесно време си рековме ај да пробаме овие двајца да ги споиме - јас испитав ситуација кај другаров- кажав некој збор, девојка ми исто така кај другарка и’ и се понадевавме дека ќе тргне работата ....арно ама....:eek:
една вечер се враќавме од роденден и намерно побрзавме пред нив да ги оставиме насамо .Им рековме дека ќе ги чекаме за 1/2 час кај тобакото .Помина не пола, не час ами 2 часа а од овие ни глас ни абер и се мислиме што станало..... тамам решивме да се вратиме до местото каде ги оставивме ги гледаме овие оддалеку еден зад друг идат накај нас ифрит лути - таа и ’ вели на девојка ми -јас не идам во парк - си одам дома- а другаров - остајте ја нека си оди што сака да ја молиме ли...
И така разбравме од него дека двајцава се заинатиле ко магариња на мост за нешто небитно- па расправале 2 часа кој е во право кој не е и на крај се раскарале :pos: значи сепак има нешто вистина у хороскопот
двајцата беа јарци

Wingman ne e strojnik nego izraz za drugar so kogo zaedno idete u lov na zenski. Ne mora da znaci deka toj ke ti namesti lol

Ne sum imal potreba od strojnici, sum bil samo ednas i da zavrsi loso. Na eden drugar, moj wingman bas u prava smisla ednas mu mestev drugarka na moja zenska. On barase da mu ja mestam i OK bese se toa na kraj se spukaa za nekoja glupost i za malku i mene ke mi ja rasipea vrskata. Od togas veke nikad

Wingman ne e strojnik nego izraz za drugar so kogo zaedno idete u lov na zenski. Ne mora da znaci deka toj ke ti namesti lol

Ne sum imal potreba od strojnici, sum bil samo ednas i da zavrsi loso. Na eden drugar, moj wingman bas u prava smisla ednas mu mestev drugarka na moja zenska. On barase da mu ja mestam i OK bese se toa na kraj se spukaa za nekoja glupost i za malku i mene ke mi ja rasipea vrskata. Od togas veke nikad
стројник ми е некако сељачки - извини,ама ако најдеш посоодветен збор - КАЖИ;)

samo da nema zabludi lol... wingman e mongering termin koj go korstele americkite piloti koga idele po kurvi :), bar hopping

strojnik si e ok, retko cisto naski zbor, moze staromoden ama nas

Никогаш не сум бил :) Некко не ми е стил , мада у неколку случаеви сум потпомогнал за да се деси нешто :coffee:

Двајца јарци...тешка комбинација, како две магариња се...

стројник ми е некако сељачки - извини,ама ако најдеш посоодветен збор - КАЖИ;)

Копилот :cool:

Има повеќе синоними ама стројник ептен не одговара како превод да го користиш.
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 00:35 ---
Си мислев повеќе мислења ќе има на темава можеби не и е местото во чек дис аут?

Wingman ти е другар што ја занимава другарката на женската на која и се пушташ ти.
Или може ја грешно сум го разбрал поимот...
Нејсе, двајца мои другари се пуштаат на две типки. Праат муабет едно 15тина минути, и откако едниот успева да ја смува едната типка, другиов и вика на другарка и, извини ја сум само wingman :pos::pos:

Wingman ти е другар што ја занимава другарката на женската на која и се пушташ ти.
Или може ја грешно сум го разбрал поимот...
Нејсе, двајца мои другари се пуштаат на две типки. Праат муабет едно 15тина минути, и откако едниот успева да ја смува едната типка, другиов и вика на другарка и, извини ја сум само wingman :pos::pos:

Хахахах
Па и тоа е еден дел ама не мора да е правило има и други сценарија каде може да изиграваш вингман.

На ваков Wingman мислевте?
leatherman-wingman-le4000-d1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom