Windows XP ви краде 20% од вкупниот бендвит

• Креатор на темата Креатор на темата VIRTUAL
  • Време на започнување Време на започнување
Jas ne se maltretirav da go pravam - ne se cincaram za 20% od 5mbit konekcija - a bile a ne bile ...

Inace dali tie 20% se koristat samo koga mu trebaat na windows ili celo vreme mu se na rapsolaganje iskreno treba da go prasame cicko bill gates.

Па баш треба да се цинцариш
20 % од 5 мегабита ти е поише од 20% од 512 кбпс..
Спореди 20% од 1000 денари и од 10000 денари

Mac)) напиша:
Спореди 20% од 1000 денари и од 10000 денари

Изгледа не му беше тоа муабетот... :baeh:

ја сега наравив а разлика што знам можеби приметив малку.
фала

јас само чуствувам дека интернетот на Мт-нет во последно време е најтрагичен од неговото постоење. со фул спид ми симиња 7 кб/с

Mac)) напиша:

Да тоа математички е така - меѓутоа многу подобро ќе биде ако рутерот се грижи за ова отколку мојот (не)мил Windows.

Иначе кога имаш толкав линк - најчесто истиот е околу 50-60% постојано оптеретен и најчесто тесното грло е на другата страна па тие дополнителни 20% не се потребни, освен кога се користи некој протокол кој е захтевен и кој го оптеретува линкот над 80%.
Со оглед на фактот дека на комплутерот исклучиво сурфам, користам инстант месенџери и читам маила, а имам друга машина која се грижи за тешките фајлови и правење гужва во мрежа, твикот е непотребен. Поготово што огнениот ѕид фино го има затворено чичко Бил Гејтс од ректална испекција на мојот легален Windows. :nenene:

Фино и браво за ова

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom