Wimax интернет?

• Креатор на темата Креатор на темата goastoni
  • Време на започнување Време на започнување
Ај аирилија. Од Неотел почнаа ВајМакс интернет со пакети за приватни лица.

Минималниот пакет е 700 ден.+ДДВ, 2 Мб/сек., 20 ГБ трансфер, 1000 ден. инсталација. Договор на една година, со нивна опрема.

Вториот пакет е 1200 ден.+ДДВ, 4 Мб/сек., неограничен трансфер, 1000 ден. инсталација....

Други пакети не знам, не прашав. Ако го интересира некого, тел. 02/55-11111.

Ја мислам дека ќе го земам тој од 700 ден., па ќе се пофалам/пожалам на квалитетот.

Ако веќе некој има земено ВајМакс од Неотел, нека пише како е задоволен од стабилноста и брзината, како и техничката поддршка.

Ауууууу

Браво, аирлија нека е!!!

Добри се пакетите.

BRAVO za NEOTEL internetot im e super eve 5 meseci koristam net OD NEOTEL wimax preku kabelska!internetot e =Stabilen kako iADSL na t-home

Ај аирилија. Од Неотел почнаа ВајМакс интернет со пакети за приватни лица.

Минималниот пакет е 700 ден.+ДДВ, 2 Мб/сек., 20 ГБ трансфер, 1000 ден. инсталација. Договор на една година, со нивна опрема.

Вториот пакет е 1200 ден.+ДДВ, 4 Мб/сек., неограничен трансфер, 1000 ден. инсталација....

Други пакети не знам, не прашав. Ако го интересира некого, тел. 02/55-11111.

Ја мислам дека ќе го земам тој од 700 ден., па ќе се пофалам/пожалам на квалитетот.

Ако веќе некој има земено ВајМакс од Неотел, нека пише како е задоволен од стабилноста и брзината, како и техничката поддршка.

Кажуј одма каде го виде ова, да прочитам...да се порадувам :)

Се јавив, вистина е, само дечкото ме упати на нивниот сектор за продажба утре да се јавам бидејќи не бил "овластен" да дава такви информации(02/551113).
Ме чуди само што немаат ништо на сајтот ставено.

Не го видов, им се јавив. Бројот го имаш (02/55-11111).

Ок, фала многу. Да не запамти случајно аплоуд брзината колкава е на пакетите? Ако е симетрична (иако не верувам) најверојатно се префрлувам. :kesa: Мада што се палам... гарант кај мене немаат покриеност. Ај ќе видиме од утре.

brzinata e simetricna :))) od iskustvo kazuvam :)) pozz bravo za wi-max jas sum prezadovolen od NEOTEL py py daNE GI UROCAM:pos2:

2 интернет пакети и уште 2 интернет пакета плус телефон(за нив не прашав).

Првиот е 2 Мb/2Mb upload/download за 700 ден. месечно(до 20Гб месечно) + 1000 ден. инсталација за 1 годишен уговор со нивна опрема.
Вториот е 4 Mb/4Mb upload/download 1250 ден. месечно(неограничен) + 1000 ден инсталација за 1 годишен уговор со нивна опрема.

Гарантираат брзините во Скопје но за приградските населби треба да си провериш..
Инсталација е 7 дена максимум по потпишување на договор.

brzinata e simetricna :))) od iskustvo kazuvam :)) pozz bravo za wi-max jas sum prezadovolen od NEOTEL py py daNE GI UROCAM:pos2:

Другар, го користиш WiMax-от директно, значи они ти ставаат антена (приемник) па со кабел до компјутер или преку кабелски (интернет, модем, така нешто спомна претходно)?

Тоа WiMax е на 802.16 така не е она 802.11

Само во Скопје ли го има овој интернет? Нешто повеќе информации за покриеноста да не имате?

ima cela mkd 70% wi-max Od NEOTEL jas sum od PRILEP a se mesti antena nasocena nakaj baznata stanica e sega dali direkto odi kabel ne znam (a i ne veruvam)sigurno ima nekoj A/P a zanm deka ima i BITOLA,VELES ,Kavadarci,Kumanovo,Tetovo :) sto nzaci od SKOPJE nadolu idi wi-maksot:) se nadevam naskoro ke bide UPDATE www.neotel.com.mk pa ke ima podetalno za paketite:)cenite;na SOLO:) DUO:) .....

ima cela mkd 70% wi-max Od NEOTEL jas sum od PRILEP a se mesti antena nasocena nakaj baznata stanica e sega dali direkto odi kabel ne znam (a i ne veruvam)sigurno ima nekoj A/P a zanm deka ima i BITOLA,VELES ,Kavadarci,Kumanovo,Tetovo :) sto nzaci od SKOPJE nadolu idi wi-maksot:) se nadevam naskoro ke bide UPDATE www.neotel.com.mk pa ke ima podetalno za paketite:)cenite;na SOLO:) DUO:) .....

Е па и тоа е предноста на викамсот што може на многу поголеми растојанија да пушта интернет многу помалку антени требаат особено вака за помалите градови една до две се доволно :)

mozam tocno da vi kazam PRILEP,BITOLA zema wi max od NEOTEL na TOPOLCANI PREDAVATELOT E . sega racunajte toa e na pola pat pomejgu PP i BT a od PP do BT =45KM> toa e golema prednost :)za razlika od kablite...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom