Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата JaaMajkata
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо, само проверуваат кои страници ги посетуваш. Редовна безбедносна проверка. Не бери гајле ;)

Малку се зезам. Штом ти кажале дека е од кај нив тие ќе си средат. Ја реконфигурираат мрежата или нешто слично.

Имам еден проблем, значи вака...Имам рутер Fritz Box 7170 и 7270, и имам интернет Он Нет бежичен, значи со сателитска антена. Но но неможам да поврзам ниту еден од овие рутери, ако некој знае нека ми покаже како оди таа работа...фала однапред..поззз

Ако уште не си средил,клонирај MAC адреса од комп на рутер,или ако не знаеш тоа,ондак поврзи кабелот од антена у рутер,и звони у оне да ти ја пуштат новата MAC адреса.

Има денес нетов проблем, ме известија дека е до нив. Ова инфо на рутеров свети црвено што значи тоа?

Веќе ти кажале дека е до нив нешто,така да чекај да светне зелено :P.ако е поголем дефект,може и ден-два да си чекаш,зависи колку се брзи таму кај тебе :D

и успут те проверуваат :P:D

Колку пари е рутер tp-link и каде го има по продажните места за електроника?

Колку пари е рутер tp-link и каде го има по продажните места за електроника?
http://set.com.mk/Computers-IT/Netw...n_price=3&max_price=20999&manufacturer[]=8914[DOUBLEPOST=1404155714][/DOUBLEPOST]Здраво, вака сега, ставив оптика од Т-Хоме ама рутерот е тапа. Земав пред некој ден од АМЦ Netis WF-2409, као божем поскап ова она ама не фаќа низ целиот стан. Ја читам темава и сите го препорачувате TP Link WR-740N, дали е добар рутеров за оптикава или треба да барам нешто подобро. Овој 740кава е 150Mb/s, а има уште неколку TP-Link-ови со 300 Mb/s има нешто врска тоа? Се мислев помеѓу овие 2 рутера,
TP-LINK TL-WR940N
TP-LINK TL-WR1042ND
Ќе може совет околу ова прашање?

Последно уредено:
Здраво луѓе, имам едно прашање у врска со интернет приклучување.
Неодамна го приклучив старото куќиште со стар монитор за помалата сестра да не ми се вртка околу мојот.
Е сега женско нејќе игри, сака фејсбук твитер аск и уше што ја знам.
Зедов од ONE рутер марка ZXV10-H201L кој подржува 4 LAN приклучоци и WLAN.

Сега имам два начина да и пуштам инернет.
Може со кабел, ама ногу работа, бушење, дупчење итн.
Ја сакам да ставам од тие Tenda Wireless N PCI Adapter од анхоч или на УСБ.

Какво да купам и од каде?

Некој да ми препорача рутер што ке подржува 100 Mb/s wi-fi интернет. На модем/рутерот што ми го дадоа од близоо CBN SVG6540E максималната брзина преку wi-fi му изнесува 42 Mb/s.

Apple Airport Express или Apple Airport extreme e вистината. Брз стабилен и квалитетен

имам нет од ОНЕ,на комп СЕ е во ред,арно ама рутерот кој е вграден со модемот не сака да работи од вчера......му правев рестарт ама не сака........моделот е ZXV10-H201L

имам нет од ОНЕ,на комп СЕ е во ред,арно ама рутерот кој е вграден со модемот не сака да работи од вчера......му правев рестарт ама не сака........моделот е ZXV10-H201L
Имам и јас од истиот модел, треба изгледа да го регистрираш на страната http://192.168.1.1/ User & Password ги има во упатството.
Ако веќе си го направил тоа, пробај troubleshot на конекцијата. (ќе штракнеш на X).

И кај мене заебава нешто, и ја му идам Network & Sharing Center > Change Adapter Settings > Right-click Disable, Right-Click Enable.
Пробај па пиши.

што не работи ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom