Warning! Општа мобилизација на НВОгремлините на Сорос!

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Па види, на “македонските“ теми, кои не ги засегаат албанските интереси, многу и не покажуваш/те интерес.
Освен, се разбира можеби по некој сеирџиски коментар за подбивање.

Но, на пр. една тема за критика на албанската мафија,политика,криминал итн. итн. наеднаш се претвара во наезда на албанските членови на форумов кои по племенски автоматизам бранат свои позиции без трунка објективност.

Затоа не продавај памет и цинизам, подобро примени го на себе.

Во однос на болдот, има една појава која се вика ЈАВНА СВЕСТ.

А за интересите на Сорос и неговите НГО'с може многу да се најде и прочита.
Посебно неговиот “удел“ во Македонија од независноста на земјава и “улогата“ која ја игра во изминативе 18 години.

П.С. Од кога Геровшшки станал ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ ?
Pa normalno be, zatoa sme plateni, da gi branime albanskite interesi na forumov. :):)...ncncncncnnc....

Pa kako da ucestvuvam be? Kako, koga eve replicirav na ovaa tema, ti vednas mi vrtis na albanski interesi muabetot. Na edna tema u koja se diskutirase za patriotizmot, ubavo ni bese ukazano na nas albancite koi se drznavme da komentirame na taa tema, deka ne ni e mestoto vo taa tema. Drugite temi pa od druga strana se puni so sdsm-vmro prepukuvanja, a ja pa bas i nemam zelba da mi gi otece tasacite do sostojba na citron, nekoj keles vmro-vski ili sdsm-ovski. I taka....

Javna svest? Koja javna svest? Ovaa na forumov? Ili pak onaa na ulica? Koj si ti, koj e vesusnot bilo koj, za da moze da ocenuva koja javna svest e pravilna?!!!

p.s. od koga pa Latas, Janko i Tomik stanaa intelektualci.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Абе ајде, уште и жртвата испадна.
На повеќето им смета подбивањето во постовите, а токму тоа и го правиш.
Следователно, доколку тоа ти е намерата тогаш и вистина би било добро да не се мешаш и провоцираш, бидејќи така ќе биде прифатено.

А јас досега на форумов, во мојата членска историја не сум видел една САМОКРИТИЧНА тема отворена од Албанец за Албанските политичко-криминални појави.
Грешам?

Има одредени работи за кои не ми е потребна “виша“ интелектуална перцепција за да можам да предочам некои работи.

Јавната свест никој не ја одредува за правилна и погрешна, туку таа ги одредува индивидуалните појави на добри/лоши според општите прифатливи интереси во заедницата во која живееме.

А се додека Латас,Јанко, Томиќ не ми заговараат промени на име и сл. преку себе форсирање на “интелектуални“ трибини и манифестации мене не ми сметаат.

M

marsovka

Гостин
цццццц............
А бре дронови сте се усрале дека овие (не)владини организациии ќе почнат да го вадат јавно валканиот веш на Гвујо посебно после изјавата што да правиме луди се ......

Малце пораниле едвај чекам кога кризата ќе земе замав тогаш ќе биде интересно .....тогаш ќе видиме колку сме патриоти или не сме ,кога секој втор ќе вика гајле ми е дали сум македонец или бугарин само леб на маса да има
А што ќе биде наинтересно кога ќе почне се живо и диво да зема бугарски пасош како резултат на владините регулативи кои не цедат или ова лудилово што владее
А и богами уште поинтересно ќе биде кога малцинствата во Р:М ќе се побунат:кој ве ебе вас и вашето име нас леб дајте ни.

Тогаш дроновиве грчки или какви и да било што лаат ќе изгледаат ко безопасни мравки
П.С намалете малце со темиве ,информирани сме добро плус кампањите нивни се провидни и безвезе ,милост имајте .
едит:меѓувреме вооружајте се и направете минско поле околу вашата куќа бидејќи паралелно со порастот на сиромаштијата расте и криминалот а полицијава е ем корумпирана ем неспособна

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Абе ајде, уште и жртвата испадна.
На повеќето им смета подбивањето во постовите, а токму тоа и го правиш.
Следователно, доколку тоа ти е намерата тогаш и вистина би било добро да не се мешаш и провоцираш, бидејќи така ќе биде прифатено.

А јас досега на форумов, во мојата членска историја не сум видел една САМОКРИТИЧНА тема отворена од Албанец за Албанските политичко-криминални појави.
Грешам?

Има одредени работи за кои не ми е потребна “виша“ интелектуална перцепција за да можам да предочам некои работи.

Јавната свест никој не ја одредува за правилна и погрешна, туку таа ги одредува индивидуалните појави на добри/лоши според општите прифатливи интереси во заедницата во која живееме.

А се додека Латас,Јанко, Томиќ не ми заговараат промени на име и сл. преку себе форсирање на “интелектуални“ трибини и манифестации мене не ми сметаат.
Kaj vide deka se podbivam? Uste edna tvoja konstatacija koja ne drzi, preku koja celis da ja ispratis istata poraka kako na onaa tema koja sto pogore ja spomnav, za patriotizmot.

I sto ako nema samokriticna tema? So pa sea ima toa vrska so muabetot koj go pravime. A imaj na um deka na forumov se na se ima desetina albanci, od koi 5-6 se aktivni na ovoj podforum. :toe:

Koj gi odreduva opstite prifatlivi interesi?
Patem, poentata bese deka, nadvor na ulica megu lugeto ima razlicna svest, grubo kazano na dva tabora se podeleni. Koj e toj koj ocenuva koja e pravilna, toa mi bese muabetoto. Go sfati i ti toa, ama se obiduvas so prazna retorika da go svrtis muabetoto vo drug pravec. :toe:

A se dodeka Latas, Tomik i Janko mi zagovaraat rasturanje na drzavata, mene ke mi smetaat. :toe:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
``ja bih sve to poklao kume``...``lepa sela lepo gore``.....mnogu fali edna bartolomejska nok vo Makedonija

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
абе оти не го гледаФте Миленковски

добро е не чува уште
:smir:

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Но, кој всушност стои за оваа кампања, токму пред изборите? Како и секогаш, тоа е институтот Отворено општество, каде прв човек е Владимир Милчин, долгогодишен член на најтесното партиско раководство на СДСМ.

Групацијата ФОРУМ, каде прв човек е Ѓунер Исмаил, министер портпарол во владата на СДСМ и Транспарентност Македонија на Сашо Ордановски, кој во 90-тите, кога на власт беше СДСМ, иако тогаш без високо образование, беше директор во МТВ. Останатите невладини потпишани на огласот се само нивни деривати.

Каква демагогија се типциве значи!! Овие веќе апла работат за гејлада, не се ни кријат. Античката историја им сметала. За грст златници си ги продадоа душите, народот, земјата, името, идентитетот и се што е најсвето.

Kajgana Shop

На врв Bottom