Враќање на бившиот партнер

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Колку пати и да читаш една иста книга,секогаш различно ја доживуваш. Тоа не зависи од крајот,кој ти е познат.Тоа зависи од периодот во кој ти се наоѓаш.
Ако,кога првиот пат си ја читала,не ти се допаднала,можеби токму поради таквиот крај,денес ќе ти се допадне,токму поради таквиот крај!
Но,не е само крајот во прашање,знаеш. Книгата е голема, има многу страници, полни со мали, ситни, битни и небитни детали,кои при едно читање не се воочуваат,кои не оставиле впечаток, или не сме им обрнале внимание.
Сега одеднаш,ни влегуваат во видно поле и на книгата и даваат сосема друг шмек и димензија.

Зборувајќи за повторување на врска, таа исто така ќе биде различна. Можеби многу поубава и поисполнета и пострасна од пред тоа. Може имањето други партнери во меѓувреме, ќе влијае како афродизијак, или пак, како елемент на спојување,кој ќе покаже дека ВИЕ сте еден за друг,а сите останати се минувачи,во ВАШАТА книга!!!

Луѓето се менуваат. Не значи дека при вториот обид пред себе го имаш истиот човек, но исто не значи и дека и ти си иста.
Уствари, многу фактори се у игра... поминато време, возраст, дали влегувате со ист став во врската, случки што у меѓувреме се десиле, созревање или " доозеленување"... Немаш црно-бел одговор на ова.

Хм... Многу тешко да испадне нешто добро од тоа.

Sekogas e razlicno...nikogas ne e isto-zboram od iskustvo!!

Ако си се скарал за озбилна работа ( неверство и сл. ), нема враќање назад, и да има љубов..Ако во меѓувреме си имал или имала дечко/девојка нема љубов...А ако средите несогласувањата што сте се скарале, и со тоа да не се допира до прашање дали уште се сакате, океј...Ама поинаку , колку и да сакаш удираш вдрво, бидејќи нема да добиеш љубов од другата страна..По4иТ!!

АуРоРа напиша:
:wub: Сигурно ја знаете онаа стара добро позната:

Да и се вратиш на старата љубов е исто како да читаш роман, по којзнае кој пат може да биде интересно,но крајот секогаш се знае однапред...

Ме интересираше, што мислите дали е вистина,ви се има случено нешо такво,ова она?
Да, така е но, и не е баш така. Со тек на време забележуваш дека си прескокнал некои многу важни страници од книгата, па почнуваш да читаш од почеток и забележуваш што пишува дури и меѓу редовите. Се внесуваш во книгата и поинаку ја доживуваш од претходниот пат. Гледаш дека не е баш таква како што си мислел дека е. Иако го знаеш крајот со нетрпение го очекуваш истиот.

Кога зборуваме за врска и не е баш така. Мене ми се случува нешто такво. И сега забележувам работи кои не сум ги видела порано.. Морам да признаам, врската сега е многу поинаква, поисполнета со љубов и страст пред се. Ние сме еден за друго бе, се друго било минливо тоа ми е зборот.:icon_lol::icon_lol::icon_lol::wink:

Ќе кажам една реченица што не е од мене, ама многу добро го отсликува тоа: Старата љубов е како стари фармерки, комотни, точни, но се по малку скинати, копче фали, дупка ваму, дупка наму, излитени. Сето тоа е добро, но не се нови. Новите фармерки се секогаш поинтересни!

АуРоРа напиша:
:wub: Сигурно ја знаете онаа стара добро позната:

Да и се вратиш на старата љубов е исто како да читаш роман, по којзнае кој пат може да биде интересно,но крајот секогаш се знае однапред...

Ме интересираше, што мислите дали е вистина,ви се има случено нешо такво,ова она?

Не е вистина, ако е интересна и убава книгата....ех деца, деца.

Worf напиша:
Ќе кажам една реченица што не е од мене, ама многу добро го отсликува тоа: Старата љубов е како стари фармерки, комотни, точни, но се по малку скинати, копче фали, дупка ваму, дупка наму, излитени. Сето тоа е добро, но не се нови. Новите фармерки се секогаш поинтересни!

Не мора да значи пер. Имам неколку рала стари фармерки и за ништо на светот не можам да се одделам од нив,сум купила и нови,поубави можи ама кога ќе го отворам шкафот, очите прво ми запираат на старите и со задоволство си ги носам. А новите?Нови,некогаш интересни,но неудобни,некомотни. Не дека не чинат новите,ама сигурно имате некое старо рало за кое сте емотивно врзани!!!

bibika напиша:
...Зборувајќи за повторување на врска, таа исто така ќе биде различна. Можеби многу поубава и поисполнета и пострасна од пред тоа. Може имањето други партнери во меѓувреме, ќе влијае како афродизијак, или пак, како елемент на спојување,кој ќе покаже дека ВИЕ сте еден за друг,а сите останати се минувачи,во ВАШАТА книга!!!
Пссс...:) NO WAY! На моето ауто рикверцот е расипан!

Kaj shto plukam - ne lizham!

Ако е стара љубов значи еднаш завршила, а ако еднаш завршила значи имало причина, а ако таа причина еднаш ме натерала да ја прекинам (или тој да прекине, свеедно) била јака, а ако била јака зошто пак да поминуваме низ истото? Што може да се променило?
Самото раскинување остава лоши траги и нема шанси да се роди некоја совршена нова љубов ... ќе биде тоа истата стара и најверојатно полоша врска.
Ако бил онака некој период да сме лути или нешто така, во ред ... сепак, ако се продолжило немало јака и ненадминлива причина ... значи се сложувам со Ирис, каде што плукам, нема потреба да лижам.

Iris напиша:
Kaj shto plukam - ne lizham!

Ама немој да плукаш во бунарот од кој што пиеш.

Тоа што било еднаш нема никогаш да биде двапати, додека,
тоа што било двапати ќе биде и N-ти пат.

Spored mene moze da bide razlicno taka da ne bi rekol deka nikogas ne bi i se vratil na starata ljubov iako dosega ne sum imal takva prilika ama mislam deka toa zavisi pred se i od deckoto ili devojkata bezrazlika.

Моето_е_поголемо напиша:
Ама немој да плукаш во бунарот од кој што пиеш.

Тоа што било еднаш нема никогаш да биде двапати, додека,
тоа што било двапати ќе биде и N-ти пат.

Po shto zakluchi deka jas voopshto pijam od toj bunar? :lud:
I sekogash bilo EDNASH!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom