Вработување во приватни фирми по партиска линија

• Креатор на темата Креатор на темата zoraxe
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бре пичка ви матер да ја ебам у глупио народ , кога ќе сфанете дека не е се у живото СДСМ или ВМРО ??

До толку прост народ на толку мало место нема нигде !!!

Никако да сфанете дека ве ебат иако сте вработени партиски или ако сте од опозиција .. ама тоа е тоа , проста раја ..

Добро бре пичка ви матер да ја ебам у глупио народ , кога ќе сфанете дека не е се у живото СДСМ или ВМРО ??

До толку прост народ на толку мало место нема нигде !!!

Никако да сфанете дека ве ебат иако сте вработени партиски или ако сте од опозиција .. ама тоа е тоа , проста раја ..

А што да прават работниците кога работодавачите неофицијално како услов за примање на работа го ставаат и партиската припадност?

Јас ова го имам слушнато, само како муабет, за банкарскиот сектор, за сумата и банките не би шпекулирал, но сметам дека е можно да има вистина бидејќи во некои од нив платите се доста прималиви ако ја погодиш позицијата, а работата ти е најчесто осигурана за многу години...

Последниот мохиканец со книшка :D

Не ја извадив книшката за да барам работа со неа ;)
Ќе црнчам, ама нема да се понижам ;)
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 21:32 ---
А што да прават работниците кога работодавачите неофицијално како услов за примање на работа го ставаат и партиската припадност?
Да не си го тртат гзот уште пред да ги прашаат за книшка.
Ама има гниди, јебига.

Во Битола мислам работата е онака нај нај..апсолутно тука се се вработува преку ВМРО и ништо не се испушта од случајот..па дури и чистачки ан вециња во болницата се пикнати преку партијата

Во Битола мислам работата е онака нај нај..апсолутно тука се се вработува преку ВМРО и ништо не се испушта од случајот..па дури и чистачки ан вециња во болницата се пикнати преку партијата

Секаде е. Зависи се разбира од тоа фирмата со кого ,,соработува,, :)

I vo Skopjevo e potpolno isto ............... od cistac/ka pa se do direktor/ka se se "vmrovcici" ............ namerno staviv navodnici bidejkji sekako pravi vmrovci deneska ne postojat, deneska ima samo kvazi t.e. wannabi vmrovci koi sto se vsusnost eks.komunjari, no za funkcija ili za rabotno mesto kje si go ofarbaat g'zot u bilo koja boja .......... :tapp:

Кога подобро ќе размислите, некако и подобро е да ги вработуваат во приватни фирми отколку на државна цицка.
Бидејќи тие трчаат за да бидат вработени и ветувано им е дека ќе бидат вработени и гласаат за партијата за да бидат вработени, партијата ги вработува, како отчет за сработеното. Е сега позитивното е што ги вработува на приватно, а не државно, бидејќи на државно ионака има превработеност, а буџетот е ограничен.
А тие што ги бива, што се мачеле и учеле и што мислат дека многу повеќе знаат од партијата, за нив ете ја Европа, Америка или Австралија

Кога подобро ќе размислите, некако и подобро е да ги вработуваат во приватни фирми отколку на државна цицка.
Бидејќи тие трчаат за да бидат вработени и ветувано им е дека ќе бидат вработени и гласаат за партијата за да бидат вработени, партијата ги вработува, како отчет за сработеното. Е сега позитивното е што ги вработува на приватно, а не државно, бидејќи на државно ионака има превработеност, а буџетот е ограничен.
А тие што ги бива, што се мачеле и учеле и што мислат дека многу повеќе знаат од партијата, за нив ете ја Европа, Америка или Австралија

waw!!!! најточно кажано респект.....

I vo Skopjevo e potpolno isto ............... od cistac/ka pa se do direktor/ka se se "vmrovcici" ............ namerno staviv navodnici bidejkji sekako pravi vmrovci deneska ne postojat, deneska ima samo kvazi t.e. wannabi vmrovci koi sto se vsusnost eks.komunjari, no za funkcija ili za rabotno mesto kje si go ofarbaat g'zot u bilo koja boja .......... :tapp:

Во право си :) Почнувајќи од претседателот на УМС..... :)

Во Џонсон фабриката во Штип наложено е да се примаат прво луѓе што се членови на ВМРО. За останатите ако има место. Информација од прва рака...
А слушнав истото дека се правело и во Кромберг & Шуберт во Битола, но као демек се разбрало па скандал избил, па повлекле сите апликации и одново се’ од почеток. За ова не сум 100% сигурен, ама за Џонсон со глава тврдам.

Промени ја раката!

Џонсон во Штип прима се што може...... затоа што неможе да задржи работници, обични работници!
Стручниот кадар го прима исклучиво по професија и по некоја врска која со сигурност може да кажам дека не е од Партиска природа.

Примањето по Партиска линија скоро и да е небитно, затоа што секој кој сака да работи на машина би го примале.
Додека за стручниот кадар..... неможе автомеханичар да примаат за позиција Контрола на Квалитет..... мора да го имаш соодведното школо и Искуство кое се смета како ГОЛЕМ плус.

Сигурен сум дека не си од Штип, скоро па сигурен дека не си ни од Источниот крај!

Ke kazes. "NE", nema da se ebes u g's za 200 evra mesecno!! I ke najdes drugu rabotu... a ako ne najdes, na ulice i protest,.......ama prav istinski protest:tapp::нинџ:
--- надополнето: 22 ноември 2012 во 08:53 ---
--- надополнето: 22 ноември 2012 во 08:55 ---

Po partie trciv samo: nesposobni ljudi, kukavice, picke u dusu (straslivi), razbojnici, kriminalci, kurve, ljubomorni i zavidlivi ljudi....i folk pejaci. Sposobni ke si najdev nacin i su dovoljno hrabri da se sprotistaviv k'd nekoj gi zaebava. :mad:
Strasliv narod, ebate:drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom