Z
zlaki
Гостин
идат..Сега ми јавија дека во скоро време овие ќе не посетеле. Овие се тие анануки високи по 3-4 метри.
Прегледај го приврзокот 123595
http://webtribune.rs/vojna-tajna-sad-pentagon-krije-anunaki-dolaze/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
идат..Сега ми јавија дека во скоро време овие ќе не посетеле. Овие се тие анануки високи по 3-4 метри.
Oвие Пaпaтa ќе ги пoкрсти.
Сега ми јавија дека во скоро време овие ќе не посетеле. Овие се тие анануки високи по 3-4 метри.
ее лоша работаСега ми јавија дека во скоро време овие ќе не посетеле. Овие се тие анануки високи по 3-4 метри.
Ме интересираат некои одговори на овие прашања, пошто гледам се проткајуваат низ странициве репетитивно како констатации, па како FAQ, чисто да имаме и одговори на истите:
- Зошто мора да има доказ за посета за да биде потврдено?
- Зошто мора да бидат забележани за да потврдиме дека сме посетени?
- Зошто мора да биде масовен спектакл за да биде легитимно посетувањето?
- Зошто мора да биде посетата најава за нешто лошо?
Ме интересираат некои одговори на овие прашања, пошто гледам се проткајуваат низ странициве репетитивно како констатации, па како FAQ, чисто да имаме и одговори на истите:
- Зошто мора да има доказ за посета за да биде потврдено?
- Зошто мора да бидат забележани за да потврдиме дека сме посетени?
- Зошто мора да биде масовен спектакл за да биде легитимно посетувањето?
- Зошто мора да биде посетата најава за нешто лошо?
* Ова нема потреба од објаснување. За било што да потврдиш и да биде веродостојно ти треба некаков доказ. Што друго бараш за потврда освен доказ? Личен исказ, визии, гледање на тарот?![]()
* Воглавно исто. Вистината може да биде таа или таа, за да потврдиме мора некако тоа да биде забележано. Јас можам да тврдам дека сум видел змејови и да најдам група уште 50 лудаци низ светот што ќе поверуваат во добро конструирана теорија на заговор за постоење на змејови. Без доказ се е ветер и магла.
* Не мора бе масовен спектакл да биде. Ете нека биде тајна посета. А где је печат? Потис и печат тражим бе![]()
* Не мора, ама логички е да се претпостави дека најверојатно не ќе да е за арно. Не за нас барем... Од почетокот на пишаната историја до ден денеска никој не вмешал прсти во туѓи внатрешни процеси или територија без да има некаков интерес за него. Освен ако претпоставиме дека некое напредно еволуциско ниво ги отстранило ваквите рудиментарни егоистички пориви и би дошле од чист интерес да ни помогнат. Замисли ги луѓето во обратна ситуација ќе сфатиш подобро што може да се случи (Аватар, можеби). Иако што покомплексни животински форми и подобри механизми за напад и одбрана имаат (од животни волк и лав со брзина, моќни шепи и вилици, па до луѓето со оружја како тенкови и авиони и најбитно МОЗОК) овие карактеристики стануваат се поизразени. На крај дури и под првата претпоставка да еволуирале во ангелолики суштества физички и психички, на нас би гледале како нешто најниско и би не игнорирале.
@Шкорпион Да не должам премногу на широко со цитати и реплики тоа ми беа некои мои разглобувања и мислења, меѓутоа премногу „можеби“ има. Можеби е забавно да се нагаѓа, но кога има премногу можеби не можеме никаков јасен став да артикулираме и било што може да биде случај. Кога било што може да биде случај односно не можеме да отфрлиме никаква претпоставка се се сведува воглавнo на нагаѓања. Моите нагаѓања ги црпам од нешто допирливо и познато, односно историјата, природата па и психологијата на барем најинтелигентната раса што ја познаваме (ние) која секогаш тежнее кон приграбување и конфликти, што може да биде некаква претстава, а можеби и далеку од тоа да биде. Кога имам некаква референтна точка, тоа ми помага барем малку да ми натежнува мислењето кон одреден став, ако бев коцкар на подеднакви коефициенти ќе се кладев дека барем тие што ќе не посетат први се the bad guys. Мислам дека и ти истото го формулира на малце поинаков начин, или би дошле од некаква корист (не мора да се ресурси, ете, би имале на располагање цел екосистем за експериментирање) или би им биле премногу банални, примитивни, можеби на ниво на дивјаци да би сакале да имаат нешто со нас.