Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Acid напиша:Земаше пари додека работеше волонтерски?
Мистичен напиша:Работев (изминативе) 3 месеци без плата за да го добијам новото работно место. Всушност, тие 3 месеци се рачунаат како обука, единствен надомест ми беше исплатуван за превоз и хранарина. Но, вредеше и сега несмеам да се пожалам.
sinook напиша:Волонтерска работа,хмм,да бев некаде во некоја културна земја,да имав неброено богатство и да не знаев како да го трошам времето,да,би влонтирал,но тука на "брдовитиот" Балкан,тоа е фикција...ние не сме толку хумани како британците,американците,французите,па да волонтираме за искуство и ради мирна совест.Затвореникот кога ќе го уапсат.мирно ќе ја преспие вечерта...Овде кај нас би клекнале и под маса само за да имаат со што да го пополнат CV-то.Изгледа од такви волонтери ми е чист градов,па тоа средени паркови,расади од дрвца,па корпи насекаде,па клупи,здрави се разбира..па,па,па..Волонтерство?:icon_roll :icon_eek:
LisaRowe напиша:волонтирам у детска онколошка клиника веќе скоро година и пол. го правам тоа зошто сакам - и мислам дека никогаш нема да прекинам. не би зела пари за тоа дури ни да ми даваат - тие пари можат многу подобро да се искористат за децата таму.