Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Abe ovde ima isto takvi chuda. Nekni eden germanec so AMG 450PS go fatija policija so 212km vo zona so 100km dozvoleni
Конкретно ми беше зборот за Рим. Реално се побогати од нас. Не видов ниеден џип за цела недела шетање по центарот, а од пасати и мерцедеси 20тина-30 преку сила. Дел од нив хип хоп црнци ги возеа. А реално здраво го шетав центарот пешки, баш да ги гледам и тие нивни навики.
Највише моторчиња, мн. мали, мали и средни коли, големи гужви со коли и пешаци. И 2-3 тротинети. На 2ипол милиони и уште фазла илјадници туристи. И свирки и тапан од возила слаби беа према нас. Не дека сме уникатни ама нагоре тоа е преседан, овде пракса.
Ама секојдневно по неколку полиции (од градска, финансиска до карабињери) на улица, нон стоп, не во кафеана.

Патем не видов буквално ниедно куче или маче скитник и тук таму некоја ќеса ѓубре.

Последно уредено:
Со новите правила, пешаците ќе мора да преминуваат коловоз и велосипедска патека без користење на слушалки во двете уши, мобилни телефони, таблети, смарт часовници и други уреди кои им го одвлекуваат вниманието.
15:02

Конкретно ми беше зборот за Рим. Реално се побогати од нас. Не видов ниеден џип за цела недела шетање по центарот, а од пасати и мерцедеси 20тина-30 преку сила. Дел од нив хип хоп црнци ги возеа. А реално здраво го шетав центарот пешки, баш да ги гледам и тие нивни навики.
Највише моторчиња, мн. мали, мали и средни коли, големи гужви со коли и пешаци. И 2-3 тротинети. На 2ипол милиони и уште фазла илјадници туристи.
Ама секојдневно по неколку полиции (од градска, финансиска до карабињери) на улица, нон стоп, не во кафеана.

Патем не видов буквално ниедно куче или маче скитник и тук таму некоја ќеса ѓубре.
Abe toa e druga prijazha!
Niz Rom i da sakash da vozish ne mozhis, ludnica od soobrajchaj.

A i tie Djipovite ne pravat sobrajchajju tuku budalite zad volan
A takvi sedat zad sekoj volan bez razlika sto marka i Modell e voziloto.

Abe toa e druga prijazha!
Niz Rom i da sakash da vozish ne mozhis, ludnica od soobrajchaj.

A i tie Djipovite ne pravat sobrajchajju tuku budalite zad volan
A takvi sedat zad sekoj volan bez razlika sto marka i Modell e voziloto.
Да, отпосле напишав. Да, ептен ептен се гужви ама се снаоѓаат одлично. Не сме уникатни ама ова е кај нас станато секојдневие, во тие земји преседан. Коа ми кажуваше кумот какви сензори имало по Германиите за семафори, па камери по патишта, не знам дали живееме на иста планета. Ние немаме ни дугме за пешаци.
Полиција по улици и раскрсници со боринче да ги бараш.

Да бе џипот крив, не детето од 16год со сопатник од 13год што возеле мотор во 12 ноќеска.
Родителите се највеќе криви овде, што воопшто му дозволиле синот на 16год да вози мотор во ноќни часови.

Да бе џипот крив, не детето од 16год со сопатник од 13год што возеле мотор во 12 ноќеска.
Родителите се највеќе криви овде, што воопшто му дозволиле синот на 16год да вози мотор во ноќни часови.
I ne samo toa, imav pishano se zgnetil od strana vo vratata vo delot kade schto konstrukcijsta e najcvrsta i sepak onolku oshtetena a dzhipot vlezen v ulica a i nema nikakvi kocnici.
Znachi so kolku Km vozelo deteto za da naravi tolkava shteta i kako toa udarot bil na 4m desno od negoviot pravec.
Ili letal v krivina koja ne uspeal da ja sovlada.
Vo sekoj sluchaj zhalno e shto ushte edno dete e izgubeno i teshko na roditelite ama faktite se fakti.

Значи нема лудачи што протестираат против собирање џукели, и редовно хранат џукели на улиците?
Автоматски споено мислење:

А таа 13г. од Илинден што била излезена на мотор со копиљ од Идризово? Тоа као најнормално му доаѓа по денешниве стандарди.

Vo sekoj sluchaj zhalno e shto ushte edno dete e izgubeno i teshko na roditelite ama faktite se fakti.
С`e додека на копиљаци им се купуваат мотори, за ваквите слуачи родителите се 100% криви.

Напредна земја, паша зоќе. Воведе и виртуелен министер...кај да е‘, Албанија влегуе у ЕУ пред сите јужнобалканци.

Еве случај каде трамвајот не кочи на време

На жените у сообраќај мозокот по чавки најчесто им е.

Баш денес седам на паркинг у кола и гледам една госпоѓа како мота у рикверц. Мота мота и одеднаш и отиде паметот во огледалото шминката дали и е добра да се провери. Па ја провери и заврши со мотањето.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom