Дебатираш со човек кој што живее релација Европа-Русија. При тоа има деца и сопруга во Русија. Овие муабети можеш на некој трет да ги продаваш. 80% од тие што заминаа поради конфликтот се вратија назад. На фронт ретко кого го мобилизираа од тие што ги познавам лично. Но имам доста познајници што заминаа сами. Доброволци.
Делумно поради тоа што финансиски доста солидно се платени и огромни бенифиции добива целото семејство. Ти се тоа што го напиша за Русите и Укранците. Јас можам да го напишам за Германците. Ладни,расисти, само за својот гз гледаат. На секоја ситница се жалат. Прстето го исекол, недела дома си го лади. Посебно на лето.
За инфлацијата ќе се сложам. Минатата година беа поскапени доста работи. Оваа година ја ставија под контрола. Причината е јасна. 333300000 санкции имаат. Финансираат воена операција. Работна рака им недостасува.
Со тоа и платите на сите им се зголемија овие две години. И тука е спиралта. Е сега. Не говориме за само бројки во статистика. Туку пример.
Овие две години Русиве рушат рекорди со одморите надвор од Русија. Секако не во Европа туку во Азија. Виетнам, Бали, Малдиви и такви дестинации. Секако и Турција каде секоја година рушат рекорди.
И јас имам познаничка од Питер. Годинава беше во Кина, Бали и Турција. Нели градот кај што имало лакардна инфлација. При тоа купија стан.

Поентата е во Русија многу пари можеш да направиш. Ако работиш.
Нема тука како во Европа земи боловање и лади курето. Не ти се работи, земај социјално. Тука е поинаку. Ако не работиш, ќе те јаде бубата. Ако си со школо можеш професионално многу да се развиваш. При тоа на државата данокот кој го плачаш е помал за разлика од Европа.
Во Москва ако си со добра струка можеш 5к-10к да земаш. ИТ секторот е пре развиен. Па не сум само јас. Има уште еден член што напиша дека Русите моментално живеат подобро отколку пред претходно. Секако негативностите од СВО-то се тука и никој не ги игнорира.
Во Европа добро живее оној што си седи на социјалка. Платен стан, сметки и нешто ќе подработува на црно. Во Русија е обратно.
Знаеш имавме една дискусија јас и ти. Еднсш тврдеше дека некој познаник твој од Русија од некој регион. Психијатар бил. Земал 300 евра плата и избегал во Европа. Сега уште некој имагинарен случај напиша. Свашта. Туку не одговори. Која е таа невработеност за која говореше ти. Интересно е што не одговараш на аргументите.
Ова последново ти е најакото. Рф и Украина обрсботувсле за Сад и Западот

Секако. Забраи да напишеш дека и Трамп и Путин се контролирани од евреите.