Воен удар

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
506DCFA014CC8D46A28CBB5F18ABE9A6.jpg

„А да пукнам јас еднаш, а, а...? За атракција може малку, а шефе, а да опнам, дај да опнам.“

Фрчковски е ставен да изгуби, втор круг со комбинирана подршка на СДС, членовите на расцепканото Вмро, како и по некое чудо(договор или полнење) ДПА, фракциите и симпатизерите на помалите партии, Братот станува ПРЕД СЕ дател!!!

Освен што ке ги памтам неговите михајловистички излети секогаш ке ја спорам неговата професионалност и способност да води вооружена формација. Губењето на војници, пропаднати акции, наместени заседи и уфрлување на криминални елемети во полициски единици, диктат на сила и уличен терор.

што е претседател, што ке биде братот кога ке стане председател.???

ВРХОВЕН КОМАНДАНТ НА ВООРУЖЕНИТЕ СИЛИ

повеке поголеми и поопасни играчки за братот, повеке единици, повеке можности, од политички пресметки па до воен преврат...

што ако братот одлучи да опне со нешто поголемо овој пат???

T-72_Tank1Armenia.jpg

мотив - изигран и затворен, предаден од своите
непресметливост - потврдена и докажана
обзир према подредени - никаква
надворешна политика и фактори - веке прогласени за непријател

Steta sto ne crknaa taa novinarkata, zosto kako sto pamtam mnogu dobro tie bea najgolemi anti-makedonci vo 2001, vodea gubitnicka informacija i bea otvoreno pro-zapad. Deneska se kompleksirani albanofili sto go perat mozokot na narodot so sozivot i eu i nato po sekoja cena.

Ми се чини дека ВМРО ДПМНЕ во секој случај ќе ја материјализира предноста пред другите политички субјекти (рејтингот) со избор на проф. Иванов за Претседател, така да, Брат им Љубе нема теоретска шанса (освен пласман во втор круг евентуално).
А дека имаше бугарофилски излети, имаше...
Дека беше како comedy relief - беше...
Мене лично најјака ми беше онаа Пази Мирко метак финтата во тетовско мислам, 2001, кога се фрлаше наземи куршум да не го дупне :)
При некоја ситуација Љубе Претседател...Да! Има команди врз армијата, но не верувам дека би презел нешто пиночеовско...не е до толку мислам...

Steta sto ne crknaa taa novinarkata, zosto kako sto pamtam mnogu dobro tie bea najgolemi anti-makedonci vo 2001, vodea gubitnicka informacija i bea otvoreno pro-zapad. Deneska se kompleksirani albanofili sto go perat mozokot na narodot so sozivot i eu i nato po sekoja cena.

Не сум сигурен, ај ако сакаш убеди ме. :pipi:

Едит: А кои тоа беа про-исток, про-југ и про-север во 2001г. ?

не знам Струмикс, за разлика од партииве и државниов апарат кој се опкружени со лигавци кој на првиот оган магла факаат. второ, сум бил на неговите обракања, Македонија не е Скопје..секое село, секоја кооперација ке гласа за него

до братот има луге кој буквално и докажано ЖИВОТ даваат за него. нема никаков проблем 2 тенка да се стркалаат од касарна до собрание

ти текнуе..онака симболично

Не сум сигурен, ај ако сакаш убеди ме. :pipi:

Едит: А кои тоа беа про-исток, про-југ и про-север во 2001г. ?
Sto da te ubedam, jadea gomna po sekoj cekor za sekoja akcija sto se pravese isto taka nevidena propaganda protiv lavovite i tigrovite odkolku da bidat na svoja strana da i da go promovirat konfliktot niz svetot kako umeshanje od strana na eu i nato vo vnatreshni stvari tie gledaa sekoj nacin da dojdime do kapitulacija.
Se znae koj beshe koj vo 2001 samo toj sto bese go nema tuku stana kako site drugi picki.

Sto da te ubedam, jadea gomna po sekoj cekor za sekoja akcija sto se pravese isto taka nevidena propaganda protiv lavovite i tigrovite odkolku da bidat na svoja strana da i da go promovirat konfliktot niz svetot kako umeshanje od strana na eu i nato vo vnatreshni stvari tie gledaa sekoj nacin da dojdime do kapitulacija.
Se znae koj beshe koj vo 2001 samo toj sto bese go nema tuku stana kako site drugi picki.

Да се потсетиме:
чија беше изјавата дадена на ТВ пред заминување на лавовите кон Требош (за барање на гробниците на 12-те исчезнати) при крајот на конфликтот: „не можам да ви кажам кога ќе одиме бидејќи тоа е тајна, ама ако сакате да дознаете бидете околу 11 часот кај Сарај„ ?
Тогаш загинаа тројца припадници на лавовите, ако се сеќаваш...

Да се потсетиме:
чија беше изјавата дадена на ТВ пред заминување на лавовите кон Требош (за барање на гробниците на 12-те исчезнати) при крајот на конфликтот: „не можам да ви кажам кога ќе одиме бидејќи тоа е тајна, ама ако сакате да дознаете бидете околу 11 часот кај Сарај„ ?
Тогаш загинаа тројца припадници на лавовите, ако се сеќаваш...
Jas znam samo deka trebavme da odime do kraj od pocetok so opsta mobilizacija i ako trebase neka ne bombardirat od nato ama nemase da se sluci, podobro ke bese taka i da zagubime odkolku kako picki go potpishavme ohridskiot dogovor i posle toa sega morame da delime drzava i da bideme lugje od vtor red vo svoja drzava.
Podobro eden den lav odkolku cel zivot ovca.

Jas znam samo deka trebavme da odime do kraj od pocetok so opsta mobilizacija i ako trebase neka ne bombardirat od nato ama nemase da se sluci, podobro ke bese taka i da zagubime odkolku kako picki go potpishavme ohridskiot dogovor i posle toa sega morame da delime drzava i da bideme lugje od vtor red vo svoja drzava.
Podobro eden den lav odkolku cel zivot ovca.

ТМРО не тупи...имаше цел месец да се срамни Танушевци, НЕ МОЛЕА да го срамниме...

повеке од јасно е кој не ја заврши работата до крај, КОЈ ДОЗВОЛИ да ескалира конфликтот...

е сега дали тој истиот е доволно луд да предизивика НОВ

ТМРО не тупи...имаше цел месец да се срамни Танушевци, НЕ МОЛЕА да го срамниме...

повеке од јасно е кој не ја заврши работата до крај, КОЈ ДОЗВОЛИ да ескалира конфликтот...

е сега дали тој истиот е доволно луд да предизивика НОВ
Meshash babi i zabi, Boskovski ne beshe minister za vreme na slucajot vo Tanusevci.
Toj sto e kriv za sve toa e toj predavnikot Trajkovski sto beshe Pretsedatel i vrhoven komandant na vojskata.
Se pokaza kako slab vo vreme za slucajot na tanusevci i totalno ne predade vo Aracinovo, beshe covek na amerika i toa se vide vo konfliktot 2001.
Toj e glaven vinoven.

Јас цело време, откако СДС го исчепка од канта Фрчко и без ниту да го подзаплакни го тупна, небаре јаболко на раздорот, на избори, се чудев што се случува. Кога на ова ќе додадам дека наивците (или „наивците“???????) од ДПМНЕ ги откачуваат и ги раздразнуваат малите сателит-партии(капка по капка вир се вири) од листите за советници,па тие разлутени забрзано подготвуваат свои, а локалните и претседателските избори се на ист ден, ништо чудно кутриот Љубе да го видиме како врховен командант, па ред текила, ред герила, и - ете го Бране, во крупен кадар, небаре стрип-јунак, да ја спасува државата, оти, нели, е државник:toe:

506DCFA014CC8D46A28CBB5F18ABE9A6.jpg

„А да пукнам јас еднаш, а, а...? За атракција може малку, а шефе, а да опнам, дај да опнам.“

Фрчковски е ставен да изгуби, втор круг со комбинирана подршка на СДС, членовите на расцепканото Вмро, како и по некое чудо(договор или полнење) ДПА, фракциите и симпатизерите на помалите партии, Братот станува ПРЕД СЕ дател!!!

Освен што ке ги памтам неговите михајловистички излети секогаш ке ја спорам неговата професионалност и способност да води вооружена формација. Губењето на војници, пропаднати акции, наместени заседи и уфрлување на криминални елемети во полициски единици, диктат на сила и уличен терор.

што е претседател, што ке биде братот кога ке стане председател.???

ВРХОВЕН КОМАНДАНТ НА ВООРУЖЕНИТЕ СИЛИ

повеке поголеми и поопасни играчки за братот, повеке единици, повеке можности, од политички пресметки па до воен преврат...

што ако братот одлучи да опне со нешто поголемо овој пат???

T-72_Tank1Armenia.jpg

мотив - изигран и затворен, предаден од своите
непресметливост - потврдена и докажана
обзир према подредени - никаква
надворешна политика и фактори - веке прогласени за непријател
За воен удар треба контрола врз полицијата.И побројна и поопремена е во моментов од Армијата.Грешка ти е тезава.

Љубе барем “пукна“,имаше многу други на кој им го “спукаа“.:pos2::pos2:

Љубе да пукне?

Па ти имаш нешто измешано бе дете...Љубе сега не е способен сам да си ги собере потписите а не па нешто слично(бидејќи СДС пола потписи му ги потпиша)....

Да беше Бране во ваква ситуација...он гарант со тенковите пред собрание ќе дојдеше...ама пошто сега Љубе е една обична амеба,гледа само да се уфрли у некоја елита за избориве за да не го јаде срамот сам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom