Водено ладење "CoolerMaster"

• Креатор на темата Креатор на темата su
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ако имам време ќе пробам летово, ама слабо ми иде тоа бормашини и други машински дел. Јас сум ти повеќе за електроника. А можеш и сам на делови да си скопиш, на пример да си купиш CPU блок, да си направиш резервар (ова е полесно), да си купиш ладњак за водено ладење или да најдеш некој од кола или слично и пумпа за кавариум и готово. Ама меракот е поголем сам да го направиш целосно

Za sistemot za krvarenje

Ko ce go sostavis cel sistem za ladenje potrebno e da postavis dva mali ventila ili eden zavisi od sistemot zosto?
zatoa sto seto ova se pravi vo normalni uslovi odnosno vo prostorija kade ima vozduh,i toj vozduh ce navleze vo sistemot koga ce go napolnis so tecnost za ladenje eden mal del od vozduhot se zadrzuva vnatre i ko ce pocnes da polnis ce primetis deka ima meurcinja odnosno vozduh dodeka go polnis sistemot od edna strana so voda od drugata strana treba edniot od ventilite da bide otvoren se dodeka ne pocne da protekuva silen mlaz na voda odnosno si go isturkal celiot vozduh.Ako imas vozduh vo sistemot ce doaga do pregrejuvanje,znaci nisto ne si postignal.

eve citaj tuka ce ti bide pojasno
http://guides.pimprig.com/water_cooling/fill_and_bleed_an_inline_system.php

A za izrabotkata daj gi specifikaciite vo nekoja masinska rabotilnica i ce ti gi izraboti sekoj koj znae nesto
Pozdrav

Хммммм :raz: .... интересно.... братучедми прави чува со бормашини и заварувања.... ај летово ке видам ако можам некако да го наговорам да проба нешто вакво да ми направи.

COOLERMASTER

su напиша:
Има ли некој искуство со ова водено ладење, знам дека го има и кај нас и дека е окулу 80еур, ама не знам дали ги има и додатоците како што е блок за чипсет и за графичка

Здраво момак ако сакаш добро водно ладење на COOLERMASTER го имаш во нико AQUAGATE Mini R120 мислам дека чини околу 6000 ден со се ддв и е одлично со него НЕ се вклучени ни блокот за графичка ни за хардискот ни за чипсетот еве ти линк

http://www.coolermaster.com/index.p...le=RL-MUA-E8U1 / EBU1AQUAGATE Mini R80 / R120

390d9d74331f89c82a52585b498d173d.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom