Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Чувствувам дека се одалечуваш од мене. Се` почесто те нема, никогаш немаш време за мене.
Аман со таа твоја работа.
Не сакам да те изгубам, ама ме нервираш понекогаш.

Ти никогаш не ми дозволи да ти покажам колку сакав да бидам со тебе...Нема да дознаеш колку беше голема таа желба.
Ти кажав,се ти кажав...Од кога се појави ти ми се променија чувствата...
Да можеби се замарав со него но тоа беше бидејки не сакам некој да се однесува лошо кон мене...
Ме болеше,и секој друг на мое место би се чувствувал така...
Покрај тебе се чувствував најсрекно и најсигурно...Како што умееш да кажеш ти:Го достигнав врвот.
Секој пат кога те гледав посакував да ги искажам тие зборови кои не ми даваа мира:Да,ти си оној кој го барав,ти си оној вистинскиот за мене...
За жал јас немав гума во себе за да го избришам сето она кое се случи изминатата година за да можев да продолжам како да не се случило ништо...Ама се случи.
Ми требаше само малку време...Да ги средам мислите...Емоциите и сите работи кои ми препречуваа да бидам срекна со некој...
И кога ги средив ти се предомисли...
Можев да кријам се од тебе...Да бегав,но јас останував и ти давав до знаење колку сакав да бидам покрај тебе,со тебе...Нели,однесувањето покажува кога некој те сака?
Можев да бидам со било кој друг,можев да продолжам да се борам за него и да ги употребам сите работи да стигнам до неговата прегратка,но јас и тоа не го направив...
Знаеш зошто?Зошто и јас те чекав тебе...Те чекав затоа што те обожавав...Затоа што знаев дека ти си оној "принцот на бел коњ".
И сега?Што сега...Ништо нема да се случи...Јас си останувам со моите чувства кон тебе а ти тргна по друг пат...Не знаејки колку многу работи имав во себе кои заслужуваше да ги знаеш...

Во врска со љубовта сакам да ти кажам едно... или ти ќе бидеш зезнат, или ти ќе зезнеш некој/а! :cool:

Ти си таа . .таа ебана прва љубов . . Цело време мислев дека не си таа . . дека тоа само едно пријателско здраво . .еден пријателски поглед . . Ама грешка . . Толку ме привлекуеш што првата работа коа ќе влезам у кафич е да те барам тебе со поглед. . И секогаш си таму . . на истото место . . Ти вртам грб секогаш . . знам дека ако те гледам ќе летат дупли водки . . Едноставно сум пробал повеќе пати кај тебе . . Ама коа нешто не оди не оди . . Ти си најзатворената личност што ја знам . . Просто ме излудува таа твоја таинственост . .Толку многу сакам да знам се за тебе . . Ме излудуваш . . Секогаш коа ќе почнеме да разговараме за тоа што ме интересира ја мењаш темата . . Као демек не ти се зборува сега за тоа . . Знам дека оваа е еднострана љубов . . и дека нема да има нити почеток а ни крај . . Нема да стане реалност . . Само времето ме убива .. Ја чекам таа нова љубов . . Таа што ќе ме извлече од оваа депресија . . Се надевам дека ќе дојде поскоро . .

Поздрав Ф.

Табула раса.
Можеби и подобро така.
Вака барем не боли.
И онака одамна веке на ништо не се надевав.
Ме промени.
После тебе не постои ништо вредно за љубење.
Не јас не те барав,ти беше подарок за мене.
Се појави кога најмногу ми требаше,тогаш и замина.Остана засекогаш да е така.
Да,само ти остана да ми требаш.
После тебе се е безвредно.И јас сум безвредна.

Табула раса.
Можеби и подобро така.
Вака барем не боли.
И онака одамна веке на ништо не се надевав.
Ме промени.
После тебе не постои ништо вредно за љубење.
Не јас не те барав,ти беше подарок за мене.
Се појави кога најмногу ми требаше,тогаш и замина.Остана засекогаш да е така.
Да,само ти остана да ми требаш.
После тебе се е безвредно.И јас сум безвредна.

Eh .... istoto nesto i jas go custvuvam posle razdelbata so mojata devojka :( ... se mi e bezinteresno .... nisto nema smisla .. nekako se sto pravam go pravma onaka .. mahinalno zatoa sto treb da go pravam .... go nema onoj zar vo mene koj me trease da se stremam kon visoki koti so cel da imam stabilna harmonija koja nema da ja trese nisto nadvoresno od nasiot svet ... no sepak .... svetot i promenite vo nego deluvaat na lugjeto .. zalno e toa sto nekoi koi toa ne im smeta , im deluva na nivnite partneri a toa deluva na vrskata .... ete taka propadna i moeto carstvo ... sega talkam bezsmisleno ... ot den zaden ..... mozebi od den za do nokj .. a utre ... utre e druga prikazna ... druga prikazna so isti pocetok ... sekoe novo utro pocnuva so mislata za tebe milo moe .... i so tvojata nasmevma pred mene ... a koga vidam deak toa nesto ne e istina ... potonuvam vo monotonijata na sekojdnevieto vo koe sekoja licnost ti e .... se edno ... bezlicna ... a samo TI si ona sto za mene imase smisla ...

Извини што ја изневерив твојата доверба и ми посумња во моите чуства,затоа ќе се повлечам иако те сакам. Поздрав и се најубаво:(

Почнувам сериозно да се мразам самата себе.
Од толку нервоза душава чуствувам дека само негативни чувства испушта..

Готово, овој пат ме уништи. Не можам да издржам повеќе. Ниту ми се јаде, ниту ми се спие, ниту пак муабет ми се прави со некој. Ме уби. А баш мислев дека ти си вистинската. Мислев дека овој пат нема повторно да налетам на некоја кучка во која ке се заљубам ама на крај пак ке ми го начука онака безчуствително, без око да и трепне. Со тебе беше поинаку. Да можев и цел ден ке седев со тебе, ке лежевме во кревет и ке правевме некои бош муабети за иднината кои доколку некој ги слушаше ке се утепаше од смеење. Да можев за тебе ке запоставев се, зошто само ти ми требаше во ваков период. Ама јебига. Кога најмногу се затрескав во тебе и покрај тоа што знаев дека не требаше, и покрај тоа што премногу добро те познавав, сепак ти си го откри вистинското лице. Тоа што мислев дека веќе го немаш, зошто искрено се надевав дека си барем малку сменета од деновите кога прв пат те запознав. Премногу ти верував иако не требаше, ама ете... тоа е тоа. Ке го сватам ова како лекција за наредниот пат. За кога сите ке ми кажуваат што да направам, за мое добро, кога сите ке ми солат памет, да ги послушам. Се грижеле луѓето за мене. Не сакале да ме видат ваков. Ама на моменти сум таков. Кога сакам нешто не ме интересира што мислат другите колку и да е лошо за мене. Можеби ако ги послушав немаше вака да завршам. Ама кој би знаел...

Јбг. Не ми останува ништо друго освен да се навикнам да живеам без тебе. Да се навикнам да го поминам денот без да те видам или да те слушнам. Да се навикнам да не дозволувам на другите толку да ме газат заради тоа што сум добар кон сите. И конечно да пораснам, зошто стварно ми пукна филмот. Ке ми недостигаш, и тоа многу. Ама ке се навикнам... Ке помине и ова.
Те сакав. Премногу. Не си ни самата свесна колку. Не знам ни сам како успеав. Само знам дека по некое време ке го сватиш и пак ке ме побараш. Сигурен сум во тоа. Ама пази, гордоста е заебана работа. Толку од мене. Goodbye :(

.Веќе во љубов не верувам , се било интерес арно ме учеа порано, нема љубов. Годините заедно ја убиваат љубовта, а штом нешто ке ја убие значи и не постоела никогаш.....

Сакам ... Сакам бар еден ден да не мислам на она што иде, на она што поминало и едноставно, да не мислам на ништо.
Се нешто ме кочи во последно време, се нешто ми е побитно, па дури и кога треба, знам дека не сум 100% тука.

Не можам да поднесам да не правам ништо и да сум без обврски, али пак вака уште помалце. Ко да трчам на 100 страни, едвај чекам навечер до кревет да дојдам. Ни малце не се жалам, али кога сум до тебе, едноставно мора да научам само тоа да го правам, а тоа тешко ми оди.

Благодарам за сложувалката, ги обожавам до небо и назад. :)
Ко само ти да го гледаш детето во мене, ме нервира кога ќе го спомнеш тоа, но тоа значи дека ме познаваш, дури и повеќе отколку што сакам.

Грци због љубави уништили Троју а ја бих све срушио за ову моју...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom