Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

• Креатор на темата Креатор на темата smizlicka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сакам да го почуствувам твојот допир на моето лице.. Твојата рака вечно да се заплетка низ прамените од мојата коса и непрекинато да ја гали.. Сакам да го почуствувам твојот здив на мојот врат, твоето забрзано дишење..
Силната прегратка да ме остави сита, а твоите слатки бакнежи разлиени низ целото мое лице да бидат толку вкусни што ќе посакувам секој момент да се повторува уште милион пати..
Дали некогаш ќе се случи ова.. ?Само оној горе знае, јас само знам дека, неизвесноста ме убива.

па мииислаам дека полека полека се одвикнувам на тебе и почнувам само да ти ги гледам грдите страни шо е одлично :). добро сеа на моменти ко ќе ме манат депреси не дека не мислам на тебе :kesa: ... али во секој случај е мнооогуу порано од ко шо беше. и ај пошо прочка е денес ќе ти простам, знајш дека не сум лош чоек :smir:

Мило ми е што ми докажа колку доверба имаш во мене, знаеш и сам дека ја оправдувам. Те сакам, повеќе од некогаш! Ми покажуваш дека не си копиле како предходните. Знаеш дека те сакам! Би те убила од љубов!
:back:

Колку си само слатко последниве дена....:pipi: Среќна сум што сум со тебе...:back:
Аха, и едвај чекам да ти пораснит косата ко мене..:vozbud:

Преуба вечер мило!
Од збор до збор песнава!

Везала ме туга својим концима,
тражила сам љубав, на кривим мјестима..
Што самоча чини ја најбоље знам,
човјек није роџен да би био сам..

Зароби ме својим уснама,
и не дај ми да потонем до дна..

И реци да че овог пута
бити све што желим ја..

Кажи да си мене чекала,
и реци како овог пута
нема рока трајања..
..права љубав није потрошна, није потрошна..

Ломио сам гране од живота свог..
ко да нечу умријет', да сам изнад тог..
Било ме је свуда, а сам сам крај тебе,
још вјерујем у чуда и у нас обоје..

Зароби ме својим уснама,
и не дај ми да потонем до дна...

Just one sign, that's all I need from you and I'm all yours!!!

Осеќам дека има нешто меѓу нас, и ти тоа го знаеш ама пустата неизвесност ме убива. Несакам да те избрзувам ни малку, само барам од тебе да ми покажеш дека нешто би можело да биде со нас, па ако треба уште ќе почекам. И ако мислиш дека сега се залагам и се грижам за тебе, чекај само да видиш откако ќе ми дадеш уште малку надеж.:pipi:

Љубав није за мене...

Дефинитивно не е. Во овој месец, барем тоа го воустановив. Без разлика што ми удираат заушки, подушки, пенали, клоци, пцовки кога ќе го споменам горенаведеното, јас цврсто стојам на тој став. И совршено ми е јасно како се поставени работите. Да не бидам сфатена погрешно, јас во љубов верувам, јас љубовта ја сакам и јас постојано сум заљубена, дали во животот или во љубовта како таква, во дождот, во факултетот (колку и да звучи geeky) и слично...Но, јас сум сигурна дека што се однесува на онаа љубов, the љубов дека не ми е судена и дека едноставно...не е за мене. Можеби не требало да бидам сакана. Јбг. Око мене лете лете сви, ајде и ти полети, ма нечеш баксуз сум баксуз у љубави. Некој и тоа мора да биде. Исцрпена сум. Психички. Навистина сум. Знам дека сум полна со негативности што се тиче овој сегмент од мојот живот, но така е. И го знам тоа. И затоа се радувам кога ќе чујам дека особи што ги почитувам се заљубени и ја откриле љубовта. Многу ми е мило. И ќе се радувам на туѓата среќа и туѓата љубов, затоа што љубовта во мојот живот... благо речено нема да ја осетам. А и не е дека не разбирам. Кој би сакал емоционално нестабилно исплашено филозофскодокрајности настроено суштество? Терсене сум, стегната, со ментална блокада кон одредени работи, која не можам да ја тргнам. И сум претерано сериозна и имам чудна смисла за хумор. И знам да бидам хистерична, параноична, хипохондрик на моменти. А да и во последниов период тежнеам кон тоа да не знам што сакам. Не, не, не да биде потрагично, знам што сакам, ама бегам од тоа што го сакам, затоа што се плашам. Се плашам реално да засакам, затоа што не знам дали би можела да поднесам уште едно разочарување. Не знам. Да биде уште потрагично, чувствувам како полека и губам способност да чувствувам и како се полека и полека се претварам во ходајучи зомби. Едноставно сум numb.

А до тој еден... колку бев глупава. Знам дека не знаеш. Не сум толку арогантна и не те игнорирав затоа што тоа го сакав, туку затоа што сум смотана и не знам како да реагирам во такви ситуации. Ама нормално, нормално дека нема да го помислиш тоа. Нормално. И затоа сега јас сум таа која што си ја треска главата од тастатура, нормално, како и увек. Смотана. Јас цела во бунило бев кога ќе те видев, се однесував како да сум го видала Каспер ама нели, јас ако сама себе не се убијам во поим, нема кој друг да го направи тоа место мене. Али и подобро беше тоа за тебе. И онака ќе се разочараше од мене, така што подобро е тоа што се поставив така, вака нема да губиш време и ќе најдеш многу подобра од мене (што и не е така тешко).

До сега се што направив на ова поле љубовно, све беше грешка до грешка. Од една грешка, запаѓав во друга, па направив уште една грешка и така се до недоглед. Затоа сега и веројатно љубовниот живот ми е како Титаник - 20.000 милји под морето.

Јас сум решена дека веќе не сакам врски, не сакам мувања, не сакам било што додека не се појави нешто за кое сум сигурна дека тоа е тоа. Ако се појави. Ако не се појави, здравје Боже, навикната сум да сум сама, нема да ми биде проблем да си терам по the lonely road. На крај не можат сите да ја имаат својата happy ending приказна. Нечија приказна мора да заврши со тажен, осамен крај. И најверојатно тоа ќе биде мојата.

Ти си џубре како колтук мафија што би те нарекле.

Како да кажам а да нелажам?
Мислам се е во ред, ама ти како поим и збор ме нервираш, кој кур си па ти сеа да си играш со луѓето, ебем ти таквото чуство, кое ги тера луѓето на глупи нешта.

Кажале дека парите ги збудалуваат луѓето, јас би рекол дека тоа е љубовта.
Да, да, ти ме мрдна ти ебан поиму.
Збору љубов, ти си педер.
Тебе неможе ловек да те смета за пријател, ти си непријател на секој човек, секогаш го мачиш, секогаш играш курташак со него.
Дан те нервира што вака ти се обраќам? - збору ти и полошо си заслужил.

Ти не постоиш, ти си само потреба ебати бељата, стварно ти ЗБОРУ си ме разочарал, па мајкуму јас ли сум бакзус толкав или сум преколнат од некоја што верувала во тебе збору, па да неможам бар и твојата прва буква да ја осетам?
А чек, не ти зборам јас само за онаа љубов со некоја девојка, уствари јас ти зборам можда и за пример... мајчинска љубов, онаа љубов што ја поседуваа учителкуте кон своите ученици... - толкав баксуз сум да не те запознам и на таков начин??

Дали ти тоа збору мене ме тераш да не вуравам во тебе?
Камен не сум, но можам да бидам.

You are bitch.

Извини?
-НЕ!

Ако е клетва, тогаш таа што ме пролнала нека си ја тргне клетвата, сигурно си нашла некојси друг што ја задоволува, што и верува, и штозаслужува да биде со неа. Моето присуство не и е потребно.
Нека си ја тргне клетвата.

Колку и да не верувам во клетви, кога ќе размислам на нечии зборови, мислам дека е и возможно.

ТИ! Збору ЉУБОВ не биди педер.:nenene:

41 минути и 54 секунди разделени... Премногу. :cry: Фала ти за вечерва, си поминав супер. Се надевам дека исто и ти. :pipi: Само едно нешто заборави... Ај обиди се да се сетиш што беше тоа. Еве малку помош... :back:

Утре, малку досадно денот ќе ми мине без тебе. Ама ќе ме води помислата дека вечер пак ќе се видиме. :) And damn, I can't wait. :vozbud:

Слатки соништа, little one. :back: Спиј убаво, мила, го заслужуваш тоа најмногу. :back:

Ти си мое кристалче такво мало, а превредно! Во тебе е собрана целата моја среќа, бидејќи ти ја креираше. Не сакам само да ти кажувам дека те сакам, туку секојдневно правам работи за да тоа ти го покажам. Истото го правиш и ти. Светот е наш за малку време... Тој всушност е веќе наш, но треба во него да се вселиме:wink:. Јас, таа што секогаш бараше квантитет во недостаток на квалитет, сега сум смирена на едно место и засекогаш. Покрај тебе, до тебе, над тебе, под тебе, околу тебе... Те сакам! Фала ти што си секогаш покрај мене!

Во мојов случај-рано дојди си од град,за да те зграпчам тебе :pos2:
Мислам бев доволно јасна,денеска да бидеш оздравен,како нов,некој треба да и биде придружник на the french maid нели :)
Едвај чекам да те видам ,4 дена ти го немам видено фацичето и споулавувам :back: Бандеро моја.

Sometimes, I feel the fear of uncertainty stinging clear
And I can't help but ask myself how much
I'll let the fear take the wheel and steer.
It's driven me before, and it seems to have a vague,
haunting mass appeal.
But lately I'm beginning to find that I
should be the one behind the wheel.

Whatever tomorrow brings,
I'll be there with open arms and open eyes, Yeah
Whatever tomorrow brings, I'll be there..I'll be there.

So, if I decide to waiver my chance to be one of the hive
Will I choose water over wine and hold my own and drive?

It's driven me before and it seems to be the way
that everyone else gets around.
But lately I'm beginning to find that when
I drive myself my light is found.

Whatever tomorrow brings,
I'll be there with open arms and open eyes
Whatever tomorrow brings, I'll be there...I'll be there.

Ти згрешив... Само Господ знае колку ти згрешив, но само јас знам колку жалам што направив да ја почувствуваш и горчливата страна поради тоа што љубиш.
Сето ова време беше до мене и цврсто ме држеше за рака, ќе ме бакнеше во челото и ќе ми речеше “Се' ќе биде во ред“. Никогаш не сум почувствувала од некој толку љубов, што правеше целиот свет да исчезне во тој миг. Се надевам дека успеав во тоа да почувствуваш барем половина од љубовта која што ми ја даде ти.
Доаѓа оној момент, дел од секунда кога реалноста те удира од земја, кога веќе многу појасно гледаш откако си ги исплакнал очите со солзи, кога си паднал толку многу пати и доаѓаш до тоа ниво кога не можеш подолу да паѓаш и сфаќаш дека сите тие падови се само бледа дамка во твоето минато, безначајна, што времето целосно ќе ја избрише, додека тоа што е до тебе, ќе остане засекогаш, ќе живее во твоето срце, ќе биде дел од твојата душа до мигот кога ќе го испуштиш последниот здив...
Не знам ќе ни донесе иднината, но знам дека во моментов тоа што ми е потребно е твојата прегратка и уште една шанса да ти докажам дека те љубам, бидејќи е вистина мило... без разлика на се`, јас те љубам. Пораснав покрај тебе, почувствував вистинска љубов што ми ја покажуваше на секој можен начин, почувствував што значи да сакаш некого со сето свое битие... и на крај уплескав. Поребно ми е... многу ми е потребно да знам дека си ми простил, не само со зборови, туку и со душата да ми простиш за да продолжиме понатаму.
Прости ми...

...would you choose water over wine....hold the wheel and drive?...

Точно две години од денот кога те запознав а ми се чини дека те познавам цела вечност.До тој ден не верував дека можам да сакам некого како што те сакам тебе.И овој ден кога сите бараат прошка и јас барам од тебе птости ми што бев толку голем идиот , прости ми те што те изневерив но те молам на овој ден навистина да ми простиш и да продолжиме каде што застанавме.Ти кажав илјада пати дека се кајам, илјада пати се извинив од тебе барам само уште една шанса само да ти докажам колку многу ТЕ САКАМ :back:

paaa baby samo ova........granice ne postoje i sve sto treba jeste ljubav da potraje...:back: ke pominat brzo ovie 4 meseca...and then...aaaaaa gotov si hahahaha:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom