OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
Пуцај бе , а за да ме разбереш треба виша школа мистикаhahaha...taj nekoj nov da ne e?
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 23:42 ---
Sakash poteshki prashanje ?
I zboruvaj pojasno da te razberam![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пуцај бе , а за да ме разбереш треба виша школа мистикаhahaha...taj nekoj nov da ne e?
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 23:42 ---
Sakash poteshki prashanje ?
I zboruvaj pojasno da te razberam![]()
пресно печен еhahaha...taj nekoj nov da ne e?
Shto sakal da kaze isus so toa shto rekol deka od pepel sme storeni i vo pepel ke se pretvorime?Пуцај бе , а за да ме разбереш треба виша школа мистика![]()
канта...Што се деси со страната?
Ух е сега ме погоди, Исус ми е онака најдосаден за раздалбочување али ај ќе пробам да смислам нешто и за негоShto sakal da kaze isus so toa shto rekol deka od pepel sme storeni i vo pepel ke se pretvorime?
Isust ateist li e?
Site ateisti tvrdat deka vo pepel ke se storime...
Aj da te vidam sega
More zemi procitaj neshto.. ne bidi mrzlivканта...
штета , ќе паднеше ремет,вака ќе морам да легнам
ateizam 0 - religija 1Ух е сега ме погоди, Исус ми е онака најдосаден за раздалбочување али ај ќе пробам да смислам нешто и за него
Епа ова може на повеќе начина да се протолкува во зависно во кој концепт се користи реченицава, ако е во буквален превод тогаш да он нема поим за свеста и кога ќе згине телото толку и од тебе, е сеа бидејки не е буквале знаејќи го исус и неговите параболи и метафори...Shto sakal da kaze isus so toa shto rekol deka od pepel sme storeni i vo pepel ke se pretvorime?
Isust ateist li e?
Aj da te vidam sega
И пак избрзуваш имај трпение беMore zemi procitaj neshto.. ne bidi mrzliv
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:00 ---
ateizam 0 - religija 1
прашањето сеуште стои, се додека не одоговриш што ти бодеше очи во тоа што си го болдирал , ни ме прашувај за нешто друго нити ми врти друг муабет.Ne mi pravi smeshki, kazi dali ti se jasni tie poimi...
Neli kako ateist znaesh definicii...shto e svest shto e dusha
Jas ti rekov...vo religijata nema definicii, ili razbirash ili ne...
ti kako ateist daj mi def
Shto sakal da kaze isus so toa shto rekol deka od pepel sme storeni i vo pepel ke se pretvorime?
Isust ateist li e?
Aj da te vidam sega
Toa ne se odnasashe na tebe...pogledni podobroИ пак избрзуваш имај трпение бе![]()
Мислев на ова--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:00 ---
ateizam 0 - religija 1
mnogu dobar 4...za petka trebe ushte malkuЕпа ова може на повеќе начина да се протолкува во зависно во кој концепт се користи реченицава, ако е во буквален превод тогаш да он нема поим за свеста и кога ќе згине телото толку и од тебе, е сеа бидејки не е буквале знаејќи го исус и неговите параболи и метафори...
Телото е дел од планетат, парче земја( не ме сваќај буквално, земја станува кога нема живот т.е. свест во него) така да од земја е створено и кога умира си се врача назад( во универзумот ништо не може да исчезне ни нанограм материја не исчезнува само се менува во друга состојба, форма) е сеа со ова погоре он сакал на тие што го слушале( и тоа се однесувало само за нив он не мислел дека некогаш од него ќе направат цел систем на догми, значи на посебен карактер на луѓе кои живееле во тоа време и на тоа место) да им потикне една ургентност во нивните срвца, бидјеки по ова следел нешто како покајте се бидјеки се ближи крајот на светот и судниот ден... пак со ова ургентност за да се потикне една подлабока потрага т.е. жед за вистината и следи нешто како Царството божјо ке се симне за брзо верме дури и за време на вашите живото додека сте вие живи тоа ќе пристигне... со ова ги потикнува да го продлабочат тоа чувство и после ова следи нешто што повеќе наликува на зен ова највеќе ми се допадна од исус и некои други ситни нешта... го прашале што ќе биде во царството божјо(мислејки дека ке каже нешто како вечна радост, пиење уживање, жени избислтво, нешта за што копнееле, но) он одговорил повеќе нема да има време... значи насочувал на медитација т.е. на безвременска сосотјба која е уствари и самата реалност бидејки времето е поделено во минато, сегашно и идно, но реланоста не е ниту едно од тие туку е безвремна, вечна
Ај доста беше ако ме разбра ок ако не тие што имаат очи нека прочитаат и тие што имаат интелигенција нека разберат
П.С ух се уморив овој Исус е досаден
A shto da probam...ostani si ateist..koj ti braniАј со мене пробај се.Јас сум ти докажан атеист.
Одговор на прашањето:
Не сме од пепел сторени, тоа ти е апсурдно.
Исто така нема да се сториме пепел, тоа е невозможно, туку телото ќе се распадне од сопствените хемиски процеси и од бактериолошките процеси.
Исус најверојатно не постоел.
Next question, please.
ПС:Ако мислиш да правиш параболи и да кажеш дека тоа значи дека од ништо ќе бидеме пак ништо, Исус е пак во грешка.
Shto sakal da kaze isus so toa shto rekol deka od pepel sme storeni i vo pepel ke se pretvorime?
Isust ateist li e?
Aj da te vidam sega
Ne go kazuva ni zakonot za 3 biblijata ,pa postoi toj zakonМожда мислел дека имаме потенцијал за Ascension
Според библијата не. За жал ова е моментално единствениот доказ за неговото постоење.