Во која теорија на заговор верувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали е баш теорија на заговор, но синоќа случајно ми излезе едно видео на јутуб и после тоа видов дека има еден куп слични такви, што се совпаѓа со моето чувство последните неколку години, а тоа е дека времето е сменето. Поточно, забрзано тече. Ќе кажете тоа е нормално со стареење, позната ми е и теоријата дека како старееш така времето односно нашата перцепција за него е дека тоа се забрзува. Но не е тоа. Последните 5 години посебно, можам да кажам дека изминаа и ми оставија впечаток како да се работи за една година. Немам некои посебни сеќавања на тие изминати неколку години, не можам точно да раздвојам што било во 2020., што во 2023 а што лани и дури и годинава. За разлика имам сигурно сеќавање што сум правел, каде сум бил и со кого во 2006. година, што ми се случило точно во 2015. година. Некогаш дури не можам со сигурност да кажам дали нештото ми е некое минато проживеано искуство преточено во сеќавање или истото сум го сонувал. Знам клише муабет, ама буквално како пред еден месец да беше Нова година, како вчера да беше јуни и почеток на летото а веќе еве го завршува. Работната недела само што почнала во понеделник ете веќе завршила, чекаш наредната да почне. И некако све е едно исто, деновите копија еден на друг, дури и кога имаш активности различни за да излезеш од монотонија, исто како да си немал. Механички минуваат деновите, лизгаат месеците и годините.

Можеби е некоја постковид психоза, има тврдења дека Земјата ја забрзала својата ротација околу својата оска и Сонцето па тоа влијае на такво чувство меѓу луѓето, трет го спомнува ЦЕРН и слично, сите со различни искази. Не сум праел муабет со луѓе за ова, можеби со неколку само, и сум го добил баш истиот одговор - дека и они така се осеќаат.

Имате ли вие такво чувство, посебно од 2020. навака?

Едит : Рамноземљаши стоп.
Да, го имам и јас истото чуство и кога еднаш му ја отворив темава на @парва почна да ми објаснува некакви квантни физики поврзани со астрални проекции и закључокот беше дека многу сум бил со мозокот во реалноста затоа брзо се ми поминувало. Сум требало да бидам како флеш и рон и тогаш времето споро ќе ми поминувало и ќе сум бил засекогаш дете. После тоа муабетот прејде на препуцавање за вкусови на музика како и секогаш но нејсе.

Мене најпрост пример дека времево побрзо минува ми е фактот што како што изминува времево наместо да сум кондиционо поуморен јас сум поодморен поточно од 2020 се осеќам како да имам енергија за ден ипол да терам па да заспијам. Исто така имам и приметено дека кога трчам дека за истото време од 1 саат трчам малку помалку а не сум многу поодморен што нема логика. Исто и за работи што бараат психичка кондиција имам приметено дека подолго ги издржувам што е обратно пропорционално на поминатото време и на моето стареење .
У ваквите ситници највеќе се приметува.

П.с. исто "измерив" дека времето побрзо минува и со еден скапан лап топ што до пред короната прегреваше и се гасеше после 2 саата гејмање одредена игра. Истата игра сега го гасеше многу порано негде на 1:40 - 1:50 мин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom