Влашко лоби

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
бла бла јас сум дебилче, бла бла јас сум кретенче бла бла јас сум дебилче, бла бла јас сум кретенче бла бла јас сум дебилче, бла бла јас сум кретенче,.
Абе теле неписмено... Од кај да почнам и дали воопшто да почнам со камен да зборам? Грчката граѓанска војна знаеш ли каде се водеше и колку долго се водеше? Знаеш ли колкав беше процентот на Македонците во ДАГ? Знаеш ли за што се бореа тие борци? И против кого се бореа? Напалмот каде е тестиран, знаеш? Впрочем, сите вакви дискусии со гнојни исцедоци од Македонското ткиво како тебе и оној уона би обилиќ-он се бесцелни оти од гноен исцедок здрава крв повторно не бива. Хајт’

Абе теле неписмено... Од кај да почнам и дали воопшто да почнам со камен да зборам? Грчката граѓанска војна знаеш ли каде се водеше и колку долго се водеше? Знаеш ли колкав беше процентот на Македонците во ДАГ? Знаеш ли за што се бореа тие борци? И против кого се бореа? Напалмот каде е тестиран, знаеш? Впрочем, сите вакви дискусии со гнојни исцедоци од Македонското ткиво како тебе и оној уона би обилиќ-он се бесцелни оти од гноен исцедок здрава крв повторно не бива. Хајт’

Abe kretence koga ke razberes deka Grckata Gragjanska Vojna e EDNO, a Vojnata megju Italija i Grcija e nesto sosema DRUGO???

Prvata bese pomegju subjekti vnatre vo edna drzava,a drugata bese Megjudrzavna Vojna.

Pravi razlika, so toa sto dedo ti otvoreno,i bez prisila se stavil vo pozicija da ja zastiti teritorijata i suverenitetot na Grcija, od naplivot na Italijanskiot Fashizam, samo dokazuva deka za nego Grcija bila tatkovina, i se borel na strana na Grcija zastituvajki gi nejzinite i SAMO NEJZINITE interesi...i pokraj toa sto Grcija gi asimilirala i tretirala kako stoki Makedoncite vo toa vreme.

Da ne si nesto zbunet a?:smir:

Abe kretence koga ke razberes deka Grckata Gragjanska Vojna e EDNO, a Vojnata megju Italija i Grcija e nesto sosema DRUGO???

Prvata bese pomegju subjekti vnatre vo edna drzava,a drugata bese Megjudrzavna Vojna.

Pravi razlika, so toa sto dedo ti otvoreno,i bez prisila se stavil vo pozicija da ja zastiti teritorijata i suverenitetot na Grcija, od naplivot na Italijanskiot Fashizam, samo dokazuva deka za nego Grcija bila tatkovina, i se borel na strana na Grcija zastituvajki gi nejzinite i SAMO NEJZINITE interesi...i pokraj toa sto Grcija gi asimilirala i tretirala kako stoki Makedoncite vo toa vreme.

Da ne si nesto zbunet a?:smir:

Ti si krajno nepismen. Vo voena sostojba ima prisilna mobilizacija, pa taka i Grcija prvo kogo nasilno mobilizirala i gi prakala vo prvite voeni redovi bile Makedoncite i sekako aromite t.e. tvojot narod.

Omrazata kon Gruevski e verojatno zosto gi zagrozuva poziciite na tvojata sakana Grcija.

Ti si krajno nepismen. Vo voena sostojba ima prisilna mobilizacija, pa taka i Grcija prvo kogo nasilno mobilizirala i gi prakala vo prvite voeni redovi bile Makedoncite i sekako aromite t.e. tvojot narod.

Omrazata kon Gruevski e verojatno zosto gi zagrozuva poziciite na tvojata sakana Grcija.
Kade sto ima prisilna mobilizacija, ima i dezertacija.Ne deka togasnite armii bile koordinirani so radari i mobilni aparati, pa ne si mozel da izbegas ako ne si se soglasuval so kauzata na vojnata.

Jas ne sum protiv Gruevski, tuku protiv nacinot na koj ja vodi drzavata, pritaeno i nadvor od ocite na narodot.

Kade si videl ti vo edna drzava 5 lugje da ja resavaat sudbinata na cel eden narod(t.n liderski sredbi)...dali mislis deka e ispravno istoto???
Dali znaes deka istite sredbi go diskreditiraat Sobranieto, kako pretstavnicki dom na NARODOT!
Zosto odnosot megju politickite faktori i narodot ne e transparenten, tuku se se pravi zad zatvoreni vrati???
Dali narodot treba da znae sto se zboruva i odlucuva vo negovo ime???

Ako ova gorenavedeno ti go smetas kako moj licen atak kon Gruevski neka ti bide...

P.S ako Vlaskoto Lobi e tolku mokno, mozebi bi trebalo i Sterjo da go vklucat vo tie liderski sredbi :pos2::pos2::pos2:

в интерес на истината, Битуше, Италија срешта голјам отпор срешту инвазијата си точно от македонците в западна Егејска Македонија. Те са били по-добри војници от г'рците просто, ама и не са обичали италианците. (Забележете, че през това време и Б'лгарија не помага на гнусната италианска инвазија. Обратно - Б'лгарија помага, индиректно, на Г'рција.)

А влашкото лоби низ историјата е голјама тема. Прочетете малко от Шапкарев или от Джинот и ште видите, че В'зраждането (Преродбата) в Македонија почва само когато влашкото (влахо-г'ркоманското тогава, водешто политика на духовен геноцид) лоби бива победено. За сегашното положение не мога да коментирам, ама виждам и че и вие не искате, не знаете (?) какво е положението. Каква е политиката на хора като јанис Макродулис спрјамо Г'рција например? Нјакој да знае?

Dali da se smees ili da places....Koj bara od tebe da smenis ime na drzava i narod? Vlasite li?

Dali tebe Nimitz ke ti go smeni identitetot mene voopsto ne me zasega,mojot idetitet kako Vlav nikoj ne go spori, tvojot go sporat.Mojot jazik nikoj ne go spori, tvojot go sporat...

A,toa sto tvojot golem patriot Makedonec , g-dinot Premier Gruevski, zaedno so Pretsedatelot tvoj Crvenkovski se NESPOSOBNI, i nemaat madinja da gi prekinat pregovorite i da odat po legalen pat da ja baraat pravdata ne e Vlaski problem,tuku Makedonski problem.

Kakov narod takva drzava..kako sto rekle starite.

Kade e nekoj MAZ Makedonec da pocne da sobira potpisi niz Republika Makedonija za odrzuvanje referendum, za toa dali da se prekinat ili da prodolzat pregovorite za sopstveniot identitet i ime na svoja drzava???Daj neka se izjasni narodot....Dovolno e samo 100000 da se potpisat za da se pokrene inicijativa...
Kade se? Gi nema...ve nema!

I ubavo rece nekoj, abe 10 lugje nemozete da se soberete na protest koga se raboti za vaseto bitie, identitet postoenje,istorija... a tuka se biete gradi i plukate po se i sesto okolu vas obvinuvajki gi drugite za vasata nesposobnost!

i by the way....
Srbija se Slovenski Narod- nemaat vrska so Vlasite
Bugarite se Tatari neli? - i tatarite nemaat vrska so Vlasite

vo pustina izvori na voda ne se baraat...

Nikoj ne go negira identitetot i na ciganite, zosto nemaat tie nisto ostaveno na svetov i ne predstavuvaat opasnost za nikogo. A nie Makedoncite od sto vredime, sekoj ne` prisvojuva, pocnuvajki od bugarine, pa zavrsuvajki so grcine. I vlasite da imaa nekoi kulturni i civilizaciski pridobivki , koi sosednite narodi gi prifatile od vlasite, ke ve negiraa. A vlasine se poznati edinstveno kako dobri ovcari i nomadi koi setale od mesto vo mesto.

Grkomanite i srbomanite od SDS se prvi protiv bilo kakov referendum i gi zalazuvaat i zaplasuvaat prostine Makedonci so sekakvi katastrofalni scenarija po idninata na Makedonija, ako ne se smeni imeto. Pa eve i ti plasis demek ako ne sme go smenele imeto, ke sme stanele del od Bugarija i Albanija. I ima nasi prostaci koi veruvaat na vasite propagandi i se` dodeka ima prosti Makedonci koi ne mislat so svoja glava nema da ima napredok vo Makedonija, ama so Grujo poleka rabotite se vrtat vo korist na makedonstinata.

Kade sto ima prisilna mobilizacija, ima i dezertacija.Ne deka togasnite armii bile koordinirani so radari i mobilni aparati, pa ne si mozel da izbegas ako ne si se soglasuval so kauzata na vojnata.

Jas ne sum protiv Gruevski, tuku protiv nacinot na koj ja vodi drzavata, pritaeno i nadvor od ocite na narodot.

Kade si videl ti vo edna drzava 5 lugje da ja resavaat sudbinata na cel eden narod(t.n liderski sredbi)...dali mislis deka e ispravno istoto???
Dali znaes deka istite sredbi go diskreditiraat Sobranieto, kako pretstavnicki dom na NARODOT!
Zosto odnosot megju politickite faktori i narodot ne e transparenten, tuku se se pravi zad zatvoreni vrati???
Dali narodot treba da znae sto se zboruva i odlucuva vo negovo ime???

Ako ova gorenavedeno ti go smetas kako moj licen atak kon Gruevski neka ti bide...

P.S ako Vlaskoto Lobi e tolku mokno, mozebi bi trebalo i Sterjo da go vklucat vo tie liderski sredbi :pos2::pos2::pos2:

Ako nekoj dezertiral kaznata e SMRT, a istoto se slucuvalo ako ne si se mobiiziral. Taka sto nema potreba da kazuvas gacki. Podobro da otides vo vojna, zosto 50% imas sansa da prezivees i 50% da zagines.
Sto ne dezertiraa nasite Makedonci koi nasilno bea odvedeni na Sremski front? Koga dojdoa doma dezerterite, gi strelaa.

Liderskite sredbi voopsto ne gi opravduvam, iako nastanaa pod pritisok od EU, po poplakite na SDS.

A vlaskoto lobi slabee i izumira kako odminuvaat godinite na vlast na DPMNE, pa zatoa ste i protiv Grujo. Vidi gi samo pisanijata na cincarite na ovoj forum, site se proSDS.
Grujo e lek za vas:mist:

Nikoj ne go negira identitetot i na ciganite, zosto nemaat tie nisto ostaveno na svetov i ne predstavuvaat opasnost za nikogo. A nie Makedoncite od sto vredime, sekoj ne` prisvojuva, pocnuvajki od bugarine, pa zavrsuvajki so grcine. I vlasite da imaa nekoi kulturni i civilizaciski pridobivki , koi sosednite narodi gi prifatile od vlasite, ke ve negiraa. A vlasine se poznati edinstveno kako dobri ovcari i nomadi koi setale od mesto vo mesto, pa ne veruvam deka nekoj ovcarstvoto go prezel od niv.

Grkomanite i srbomanite od SDS se prvi protiv bilo kakov referendum i gi zalazuvaat i zaplasuvaat prostine Makedonci so sekakvi katastrofalni scenarija po idninata na Makedonija, ako ne se smeni imeto. Pa eve i ti plasis demek ako ne sme go smenele imeto, ke sme stanele del od Bugarija i Albanija. I ima nasi prostaci koi veruvaat na vasite propagandi i se` dodeka ima prosti Makedonci koi ne mislat so svoja glava nema da ima napredok vo Makedonija, ama so Grujo poleka rabotite se vrtat vo korist na makedonstinata.

Ako Vlasite nemaat ostaveno za Makedonija vo pogled na kulturata i afirmacijata ne znam koj ima...Neli i Miladinovci bile Vlasi,Manaki,"Makedonskiot" ambasador vo UN Toshe Proevski. ako bile Vlasi zosto gi velicate i izucuvate vo obrazovanieto kako Makedonci. T'ga za Jug , Vlaska pesna li e???
I samite ne znaete sto zboruvate, vo edni postovi citam Vlasite bile Bugarifili, vo drugi Grkofili, vo treti Srbomani.A najinteresen fakt e sto Vlasite, ne trcaat da zemat Bugarski Srpski i Grcki pasosi,kako sto toa go pravat t.n vistinski Makedonci sekojdnevno..

Vo tvojot post nasetuvam NARCIZAM, po terkot na Srpskiot "Mi smo najbolji" "Mi smo najvredniji". Taa retorika bese mnogu cesta vo Srbija vo ekot na 90tite.
Pazi samo da ne se pretvoris vo toa,sto nekogas si go preziral...

Ako nekoj dezertiral kaznata e SMRT, a istoto se slucuvalo ako ne si se mobiiziral. Taka sto nema potreba da kazuvas gacki. Podobro da otides vo vojna, zosto 50% imas sansa da prezivees i 50% da zagines.
Sto ne dezertiraa nasite Makedonci koi nasilno bea odvedeni na Sremski front? Koga dojdoa doma dezerterite, gi strelaa.

Liderskite sredbi voopsto ne gi opravduvam, iako nastanaa pod pritisok od EU, po poplakite na SDS.

A vlaskoto lobi slabee i izumira kako odminuvaat godinite na vlast na DPMNE, pa zatoa ste i protiv Grujo. Vidi gi samo pisanijata na cincarite na ovoj forum, site se proSDS.
Grujo e lek za vas:mist:

Hahaha odi procitaj go postot vo koj pisuva deka Vlaskoto lobi bilo odgovorno za apsenjeto na Zaev :pos2::pos2:Dali toa znaci Vlasite go kontroliraat Gruevski???I kako toj moze da bude lek za Vlasite??

No comment!

Колку за информација в Б'лгарија с'што има околу 3500 власи

хаха татарите бреееееееј да ми го :pusk: со таа пропаганда.

Колку за информација в Б'лгарија с'што има околу 3500 власи

Како бе само толку кога јас познавам најмалку 5 000 директори на “заводи“ и уште најмалку 10 000 видни административци.Ете го имаш Каракачанов за пример,малку ли ти е?

Да. Минусирај од тие 3500, 4300 власи кои се интегрирале като б`лгари, и ќе добиеш влашко малцинство кое брои -800. :kesa:

Или шо вика АБЦ, власите винаги са си биле от б`лгарски произход, виж го Каракачанчето. Буне, Буне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom