Владава премногу се саморекламира?! СДСМ љути.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Ја ќе ти дадам една добра реклама со Ејнстеин
files

преку ташаков од нивните реклами. немаат повеќе начини за перење пари? што е работава?!?!?! стварно се неподносливи.
-прави семејство, не пуши цигари, образувај се, отвори го срцето, насмеј се, живеј вака, живеј така, прави ова, прави она... не бе, они да не беа, немаше да знаеме ништо од тоа што го видовме на тв преку рекламите.
стварно преку куwoв веќе. тие пари можеа многу порационално и попаметно да ги искористат.
телиња.

преку ташаков од нивните реклами. немаат повеќе начини за перење пари? што е работава?!?!?! стварно се неподносливи.
-прави семејство, не пуши цигари, образувај се, отвори го срцето, насмеј се, живеј вака, живеј така, прави ова, прави она... не бе, они да не беа, немаше да знаеме ништо од тоа што го видовме на тв преку рекламите.
стварно преку куwoв веќе. тие пари можеа многу порационално и попаметно да ги искористат.
телиња.
eee ama ako se iskoristea poracionalno nemase da ima populizam, tolkav rejting i takvo perenje na pari za se tie si razmiluvaat pa izbori se blizat mora da se finansiraat

Komunjarska rabota!Ne gledaat reklami,pa vie znaete li deka samo predavnicite ne gledaat reklami?

преку ташаков од нивните реклами. ... тие пари можеа многу порационално и попаметно да ги искористат.
телиња.

Леле колку си се загрижииил рационално да ги трошат твоите пари. Ај ко ќе дојдеш ти на власт ќе се усреќиме од рационално користење на парите.

1. Ќе ги намалиш платите за 34% (и нема да се рекламираш).
  2. Ќе ги намалиш пензиите за 34% (и нема да се рекламираш).
  3. Ќе ги намалиш субвенциите за земјоделците од 100 милиони Еура на 10 милиони (и нема да се рекламираш).
  4. Ќе престанеш финансиски да ги стимулираш студентите (и нема да се рекламираш).
  5. Ќе престанеш да градиш студентски домови (и нема да се рекламираш).
  6. Сите инсталирани компјутери во основното и средното образование ќе ги вратиш во Кина.
  7. Стимулациите за 3-то дете одма ќе ги укинеш (и нема да се рекламираш).
  8. Ќе ги укинеш сите реклами за пријавување на корупција.
  9. Ќе покачиш даноци (и нема да се рекламираш).
  10. Ќе го вратиш стариот систем на исплаќање на плати и на газдите ќе им овозможиш да не уплаќаат здравствено и пензиско (и нема да се рекламираш).
Уфф - ај можда на некој од форумов ќе му текне да ја надополни листава на рационални работи со кои ти ќе не усреќиш ...

АЈДЕЕЕЕ - едвај чекамеее рационалисти како тебе да дојдат на власт.

БЉАААААААААК :baeh:

Dame,ne se sekiraj...takvi kako tebe se pomalku izleguvaat da ja falat vladata i Grujo,samo ne mi e jasno em vi zemaat i troshat pari za gluposti t.e. vashi pari em gi falite...so koj pamet se prashuvam samo.

Dame,ne se sekiraj...takvi kako tebe se pomalku izleguvaat da ja falat vladata i Grujo,samo ne mi e jasno em vi zemaat i troshat pari za gluposti t.e. vashi pari em gi falite...so koj pamet se prashuvam samo.

Види: Која опција ти би ја одбрал?

1. Ем ти земаат, ем ти даваат и ем се рекламираат.
  2. Само ти земаат, ништо не ти даваат и не се рекламираат.
Според анкетите (а тие иако не се признаени од СДСх, сепак се покажаа дека се точни), таквите како мене што би ја одбрале опцијата 1 се се’ поише, а не се помалку. Ај да се обложиме - еве го 22 Март не е далеку.

Опција 3
3. Ем ти земаат, ем само си мислиш дека ти даваат и ем се рекламираат.

како да го вртиш .....ебан си....

Опција 3
3. Ем ти земаат, ем само си мислиш дека ти даваат и ем се рекламираат.

како да го вртиш .....ебан си....

Опција 4 (ала опција 2)
4. Ем не ти даваат, ем те убедуваат дека никој друг не ти дава.

Како да го вртиш - мрзливците сакаат да не прелажат пак да им даеме шанса - т.е. пак да не издупат ...

Околу шест милиони евра лани ја чинеле државата петнаесетината кампањи на Владата, а исто толку пари за оваа намена биле потрошени и во 2007 година. Овие неофицијални пресметки би биле валидни само ако се земат како точни скудните информации од владините функционери дека една кампања „ѓутуре“ чини околу 400.000 евра. Пред повеќе од една година, на почетокот на кампањата „Знаењето е сила, знаењето е моќ“, премиерот Никола Груевски, прашан за цената, упати на „рамка од околу 400.000 евра“. Оттогаш, таа сума се посочувана како рамка за сите досега спроведени кампањи.Но, во шесте милиони евра државни пари не се пресметани и многубројните кампањи на министерствата, за кои исто така нема отчет колку ги чинат граѓаните.

На критиките дека Владата троши пари од буџетот на скапи кампањи со кои не прави ништо друго освен што се саморекламира, таа се повика на искуства со слични кампањи во земји на ЕУ и во САД. Притоа, беа посочувани кампањи што се спроведуваат во земјите на ЕУ, објавени на специјализираната интернет-страница „EU Tube“, на која се објавени сите кампањи. Но, за разлика од нашите, во кампањите на земјите на ЕУ не се спомнуваат успесите на владите на тие земји, туку се даваат корисни информации за заштита од СИДА, за заштита на животната средина, за младите, културата...

Се има пара не сме за жалење :tv:

Превземено од дневник......http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=8E8D512EEA975F448978F61257AAF859

Леле колку си се загрижииил рационално да ги трошат твоите пари. Ај ко ќе дојдеш ти на власт ќе се усреќиме од рационално користење на парите.

1. Ќе ги намалиш платите за 34% (и нема да се рекламираш).
  2. Ќе ги намалиш пензиите за 34% (и нема да се рекламираш).
  3. Ќе ги намалиш субвенциите за земјоделците од 100 милиони Еура на 10 милиони (и нема да се рекламираш).
  4. Ќе престанеш финансиски да ги стимулираш студентите (и нема да се рекламираш).
  5. Ќе престанеш да градиш студентски домови (и нема да се рекламираш).
  6. Сите инсталирани компјутери во основното и средното образование ќе ги вратиш во Кина.
  7. Стимулациите за 3-то дете одма ќе ги укинеш (и нема да се рекламираш).
  8. Ќе ги укинеш сите реклами за пријавување на корупција.
  9. Ќе покачиш даноци (и нема да се рекламираш).
  10. Ќе го вратиш стариот систем на исплаќање на плати и на газдите ќе им овозможиш да не уплаќаат здравствено и пензиско (и нема да се рекламираш).
Уфф - ај можда на некој од форумов ќе му текне да ја надополни листава на рационални работи со кои ти ќе не усреќиш ...

АЈДЕЕЕЕ - едвај чекамеее рационалисти како тебе да дојдат на власт.

БЉАААААААААК :baeh:
да, загрижен сум за нивното богатење, место 6мил да потрошат порационално.
ама пошто ти си врмовец, ги оправдуваш тие пари да паднат у вода поради 10 причинки.
значи, не треба да се оправдува глупост со некоја "добро завршена работа", туку да се продолжи со второто, а да се измени првото кон подобро.
неможам понатаму муабет со тебе, можда ни ова не требаше, бидејќи си кратковид. но, тоа е. мора да има и такви.

Јас викам они да си откупат термини како што има ТОП ШОП и во тој термин да си ги емитуваат сите можни реклами...

Пошто секогаш кога има владини реклами (особено соопштенија) менувам канал :tapp:

besplatna reklama na vladata
poradi padot na natalitetot.:costumed2 vladata na reoublika makedonija odobri kurvanje bez granici pod mototo.
NEKA EBE KOJ KOGO STIGNE!:zid:

Јас викам они да си откупат термини како што има ТОП ШОП и во тој термин да си ги емитуваат сите можни реклами...

Пошто секогаш кога има владини реклами (особено соопштенија) менувам канал :tapp:

проблемот е што некогаш и кога ќе го смениш каналот и на другиот налетуваш на истата "програма".

П.С. герасим изгледа бара друга историска личност за аватар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom