Википедија на англиски блокирана во знак на протест против SOPA

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Ако за мене беше наменето ова ондак не си сфатил, јас сум против СОПА ама све што можат мене лично како странец на пример да напраат е да ми го соборат домејнот (читај домејнот не хостинг спејсот) ако ми е хостиран у америчка компанија.
Ако го хостирам на хостинг надвор од америка и домејнот ми е купен од неамеричка компанија можат само да ми го блокираат сајтот у америка а не да ми го соборат домејнот.
Тоа да. Но мене можеби нема да ми биде потребна твојата страница... Дали твојата страница ќе ги содржи сите информации од Википедија? Дали ќе го има search engine - от на Google? Мислам дека ќе ги нема. Зошто ни го спречуваат пристапот до информации? Сакаат само контролирани информации да излегуваат во јавноста, за да можат да си ги сокријат какашките што се случуваат од светот.
И зошто пак да ти го блокираат сајтот во Америка. Можеби е најпогоден за Американскиот пазар. Кои се тие да одлучуваат...

Тоа да. Но мене можеби нема да ми биде потребна твојата страница... Дали твојата страница ќе ги содржи сите информации од Википедија? Дали ќе го има search engine - от на Google? Мислам дека ќе ги нема. Зошто ни го спречуваат пристапот до информации? Сакаат само контролирани информации да излегуваат во јавноста, за да можат да си ги сокријат какашките што се случуваат од светот.
И зошто пак да ти го блокираат сајтот во Америка. Можеби е најпогоден за Американскиот пазар. Кои се тие да одлучуваат...

Ок и пак да ти кажам дека јас сум против ова или?
Секој што е паметен е против ова и нема ни да се изгласа пошто ќе има немири у Америка сигурно не се ко кај нас да ни мењаат све и да ќутиме ко пички, ко глувци у дупка да се криеме ;)

Секој што е паметен е против ова и нема ни да се изгласа пошто ќе има немири у Америка сигурно не се ко кај нас да ни мењаат све и да ќутиме ко пички, ко глувци у дупка да се криеме ;)
Да сакам пак да ми кажеш..:P

Зошто бе за све вакви стереотипи мора да се кажуваат, демек не не бива нас. Па види ја Америка од 2001 навака какви све не закони им бапнаа и излегоа на улица немири да праат? А кај нас најобичен закон за пушење оддвај помина и сеуште не може да се контролира на целата територија. Или па збори за тебе, не генерализирај.

И кој е иницијатор во америка за движењето против законот? тие скитниците од улица? Пак тоа го организираат тие што имаат пари, тие можат да направат маркетинг за тоа движење да се рашири. Зошто? Дека им е многу гајле за цензурата? НЕ! Дека ќе изгубат пари ако пројде законот, за тоа! Ги боли стапот за тебе мене или за Американците и нивната слобода.

Дај те молам, ако збориш збори за законов, а не да ми правиш споредби на кои не им е местото тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom