Некој човек сакал да ја премине пустината и му требало камила и свратил до кај другар му кој продавал камили да му позајми една. И тој му рекој:
-Добро ке ти позајмам една камила оти сме другари ама да знааш дека моите камили се на брзини.Ако сакаш у 1ва брзина ке кажаш "ц" , ако сакаш во 2ра ке кажаш "ц, ц" , ако сакаш во 3та ке кажаш "ц,ц,ц" инт. А ако сакаш да застанеш ке кажаш "амин".
И човеко кажал "ц ц ц" и тргнал и патувал шо патувал и видел на далечната близина една провалија голема и целио исплашен почнал да и се дере на камилата "стој ке загинеме ...стој мури ееееј" итн. ама камилата не реагирала и немало веке шо да се прави и човеко кажал "ох бе Боже нема фајде јас ке си загинам ти се молам земи ме у рајот. АМИН" и камилата застанала баш пред рабо на провалијата и човеко срекеееен нема до дека и кажал си "Ц Ц Ц за малко ке се утепаах"
Полагат Мујо и Хасо физика на факултет и прв влева Мујо да полага. И проф. го пите:
-Добро Мујо патуваш во воз и топло ти е во купето. Шо ке направиш?
-Еми, отварам го прозорецот.
-Е одлично. И сега прозорецот има површина од 1.5 м2 , волуменот на купето е 12м3, возот шиба со 80 км/ч накај запад и дува јужен ветер 5 м/с. За колку време ке го изладиш купето?
Мујо нема појма и паѓе на испито. И оде му кажува на Хасо се как шо било и влева Хасо на испит. И проф. го пите:
-Хасо патуваш во воз и топло е во купето. Шо ке направиш?
-Соблекувам си палтото.
-Ама многу е топло!
-Соблекувам си џемперо и кошулата.
- Да, ама многу е жешко не се трпа.
-Соблекувам си панталоните и чорапите.
Проф. цел изнервиран и му вика:
-И седа до тебе седи огромен црнец и ти додека се соблекуваш он се пали на тебе и му се д**а. Шо сеа а?
-Ма ако сака нека ме е*е ама јас не отварам прозорецот!!!
П: Знаете ли колку бил силен Крали Марко???
О: Многу бил силен. Од што бил силен кога водел оро на свадба наместо шамивче вртел јамболија.
Брееееее на тој виц колку сум се смеела хахахаха