Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
најпрво благодарам за одговорот. Бевме на ветеринар и се испостави дека нашиов глумец, во суштина сакал да поврати топче влакна, ама малце чудно го манифестира тоа... хахаха додуша и јас прв пат чувам мачка, па ваквите појави ми се чудни... НАВИСТИНА Е ВАЖНО КАЈ кој ветеринар се оди!!!
Da se slozuvam so tebe no mislam deka e povazno da s eodi kaj eden veterinar a ne niz celo SK;)

mi go napadnaa kuceto i e raned na nozeto inaku e pekinezer ,go odnesov na veterinar mi rekoa deka nisto ne mu e eve veke cela nedela neke da jade i e isplasen mnogi celo vreme e tazen ve molam pobrzo odgovor .neznam sto da mi dadam ako moze pomos

Кучето ти претрпелло став, ако не е длабока раната чисти ја со бетадин, на крај краева однеси го кај друг ветеринар.

Кучето ти претрпелло став, ако не е длабока раната чисти ја со бетадин, на крај краева однеси го кај друг ветеринар.
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 18:52 ---
mnogu e isplasen toa da ali dali da mu dadam nekoj antibijotik na svoja raka ako ne ke go nosam pak na veterinar !!ali sakav malku da mu pomine da ne se plasi uste tolku neznam sto da pravam

имам џуџест пинч (Барби) има 6 години. Имаше малку проблематична бременост но се се заврши најдобро. Се митари прилично многу веќе од пред летото и си викавме ајде летно митарење нормална работа... Дали може да ми дадете некој совет за апчиња маст или било што? :)

имам џуџест пинч (Барби) има 6 години. Имаше малку проблематична бременост но се се заврши најдобро. Се митари прилично многу веќе од пред летото и си викавме ајде летно митарење нормална работа... Дали може да ми дадете некој совет за апчиња маст или било што? :)
Митарењето е нормален процес, неможете да го намалите или да го прекинете, ама можете да го регулирате сјајот на влакното, се тоа зависи од исхраната.
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 19:53 ---
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 18:52 ---

mnogu e isplasen toa da ali dali da mu dadam nekoj antibijotik na svoja raka ako ne ke go nosam pak na veterinar !!ali sakav malku da mu pomine da ne se plasi uste tolku neznam sto da pravam
одговорив на лп

Нормално е константно митарење 6 месеци? (не се разбирам баш во овие работи.)

Pa so ogled na promena na sezonata mozno e da se moitari bas periodov da promenuva letno krzno vo zimno ako taka mozam ad kazam.kolku e staro probaj so Biotin vitamin od grupata na B-kompleks go ima vo humani apteki.

З
Имам другар, чија стафордка после пораѓај окелаве буквално. Квалитетна исхрана кај него го реши проблемот, али кога мислам на квалитетна, значи и поскапа. Освен сувата, и пропремаше и премногу домашна храна, и покачи калциум, и купи медицински шампони и му се опраи кучето.

Од пред два дена ,мојот миленик Лабрадор доживеа тотална парализа на екстремитетите...Стар е три години и ништо не му предходеше на тоа..значи немаше физичка повреда....Деновиве во Струга дознав дека комуналците имале акција за труење на кучината скитници, но моето куче немаше допир....бар јас така мислам....вечерта беше весел ,расположен за игра...утрината беше сосем згрчен,непотвижен меѓутоа свесен...Го однесов на ветеринар и тој се чуди ...Сега го третира со лекарства но јас се сомневам дека ќе има промени..Тотална парализа има и не чувствува ништо ,па дури ни убоди со игла...Нормално јаде и пие .....Би замолил сугестии и мислења од Вас ако имате некакво слично искуство.....

1966 Единствено што знам за парализа, е дека може да настане поради присуство на арсен во отровот. Му ги парализира нозете, има болка во стомакот и диареа. Исто така, за сигурност, здивот би му мирисал на лук. Ако ги имало овие симптоми, тогаш сигурна сум дека е затруено со пестициди кои содржат арсен. Добро перење на стомак и редовна терапија би требало да го излечи. Друго, за парализа и отров не знам.

1966 Единствено што знам за парализа, е дека може да настане поради присуство на арсен во отровот. Му ги парализира нозете, има болка во стомакот и диареа. Исто така, за сигурност, здивот би му мирисал на лук. Ако ги имало овие симптоми, тогаш сигурна сум дека е затруено со пестициди кои содржат арсен. Добро перење на стомак и редовна терапија би требало да го излечи. Друго, за парализа и отров не знам.
Зошто мислам дека кучето нема каснато отров,а има врска со парализација,се епилептични напади?Колку што знам и тогаш се парализираат екстремитетите?
Може и да грешам,ако грешам слободно поправи ме,ама не ме карај :(

Зошто мислам дека кучето нема каснато отров,а има врска со парализација,се епилептични напади?Колку што знам и тогаш се парализираат екстремитетите?
Може и да грешам,ако грешам слободно поправи ме,ама не ме карај :(
Не те карам бе зашо да те карам :) Тоа што го нарекуваш парализа (епилепсија), во стварност се грчеви на мускулите на екстремитетите, и трае краток период, потоа кучето се враќа во нормала до следен напад. Парализа веќе ти е потраен стадиум и без соодветна терапија не проаѓа.
P.S. Like it was for me :P

Не те карам бе зашо да те карам :) Тоа што го нарекуваш парализа (епилепсија), во стварност се грчеви на мускулите на екстремитетите, и трае краток период, потоа кучето се враќа во нормала до следен напад. Парализа веќе ти е потраен стадиум и без соодветна терапија не проаѓа.
P.S. Like it was for me :P

Да Ивана, како што кажуваш, со моето куче мислам дека е вториот случај, парализа, не е епилепсија зошто не се случува во секвенци, веке трет ден е во иста состојба, ниту еднаш не се помрдна, ниту застана на нозе, пред тоа беше многу весел и енергичен. Од друга страна она што би било прв индикатор во труење, дијареа нема, меѓутоа исфрла многу течности, па се плашам дека може да е проблем со желудникот? Вчера беше втор ден како прима терапија меѓутоа нема ни малку подобрување. :place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom