Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
имам пекинезер 10 години е стар некако месецов сто не му се исподеси :( а од секогас бил зив весел здрав..но последиов месец е многу чуден. прво гастритис на желудник,потоа бронхитис крајници ..... но од вчера се случува нешто чудно добива некои напади се кочи целиот ко парализиран не квичи,се искривува во рбетот и ноџињата му се кочат но после 2-3 минути го пушта , ШТО МОЖЕ ДА БИДЕ ???

да да денес ..срцето му е добро едино затнато му е носето и крајниците докторот ми спомна дека мозно е од болки во крајниците да се грчи...ама многу ми е страв незнам дали е мозно од крајници да се грчи ...

Земи второ стручно мислење.

така и мислев....
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 03:36 ---
moeto kuce se koci kako paraliziran duri mu se iskrivuva rbetot i nodzinjata mu se kocat no posle 2-3 min go pusta.sto bi mozelo da bide toa ?

имам пекинезер 10 години е стар некако месецов сто не му се исподеси :( а од секогас бил зив весел здрав..но последиов месец е многу чуден. прво гастритис на желудник,потоа бронхитис крајници ..... но од вчера се случува нешто чудно добива некои напади се кочи целиот ко парализиран не квичи,се искривува во рбетот и ноџињата му се кочат но после 2-3 минути го пушта , ШТО МОЖЕ ДА БИДЕ ???

Ти ја преместив темата во оваа општава тема за ветеринарство.

Инаку ако не е тајна на кој ветеринар го носиш кучето ?
Ако нема подобрување тогаш однеси го на друг ветеринар.

Ти ја преместив темата во оваа општава тема за ветеринарство.

Инаку ако не е тајна на кој ветеринар го носиш кучето ?
Ако нема подобрување тогаш однеси го на друг ветеринар.

kaj gorgi vo kisela voda go nosam no toa so grcenjeto od vcera nokeska se sluci ...a nemozeme da mu napraime krvna slika odma bidejki prima inekcii za krajnicite :((

kaj gorgi vo kisela voda go nosam no toa so grcenjeto od vcera nokeska se sluci ...a nemozeme da mu napraime krvna slika odma bidejki prima inekcii za krajnicite :((

Ѓорѓи тој ветеринарот што е одма позади средното економско во кисела вода ?
Ако е тој ветеринар тогаш тешко на кучето ... подитно сменете го ветеринарот, одете кај постручен, на пример Диме од Капиштец, Марин (позади корчагин) ...

Ѓорѓи тој ветеринарот што е одма позади средното економско во кисела вода ?
Ако е тој ветеринар тогаш тешко на кучето ... подитно сменете го ветеринарот, одете кај постручен, на пример Диме од Капиштец, Марин (позади корчагин) ...

najiskreno taka i mislev mnogu mi go falat dime..no problemot e sto on do sega nemal nikogas problemi sekogas bese zdravo veselo no mesecov sve go spotera i sve naednas ... a toa sto prima antibiotik..da mu go prekinam da ne go nosam ili toa nema vrska?

najiskreno taka i mislev mnogu mi go falat dime..no problemot e sto on do sega nemal nikogas problemi sekogas bese zdravo veselo no mesecov sve go spotera i sve naednas ... a toa sto prima antibiotik..da mu go prekinam da ne go nosam ili toa nema vrska?

Епа утре подитно да го носиш кај Диме да го прегледа и ќе ти даде упатство за понатамошното лечење.
Немој да чекаш бидејќи може уште повеќе да се искомплицира ситуацијата, утре од сабајле право на ветеринар.

Епа утре подитно да го носиш кај Диме да го прегледа и ќе ти даде упатство за понатамошното лечење.
Немој да чекаш бидејќи може уште повеќе да се искомплицира ситуацијата, утре од сабајле право на ветеринар.

pa i taka i ke bide ke moram ..zasto denes 3 pati mi se ukoci a gorgi si nagaga samo i denes mnogu se izritirav moze da bubreg moze ova moze ona moze krajnici ..... mene mi treba tocna dijagnoza.. kako i da e fala mnogu

pa i taka i ke bide ke moram ..zasto denes 3 pati mi se ukoci a gorgi si nagaga samo i denes mnogu se izritirav moze da bubreg moze ova moze ona moze krajnici ..... mene mi treba tocna dijagnoza.. kako i da e fala mnogu
Можно е при апликацијата на лекот ако е инекција да биде погоден некој мускулен нерв па да предизвикува абнормални контракции на мускулите а можно е и самиот лек да предизвика укочување...многу мал процент давам за епилептичен напад но не е исклучок особено кај болежливо кученце.Со пекинејзерите треба посебно внимание особено зимно време затоа што се мали,ниски кучиња и лесно добиваат воспаленија особено на гастроинтестиналниот тракт.

Според описов, мислам дека станува збор за епилепсија. Ветеринар обавезно.

Според описов, мислам дека станува збор за епилепсија. Ветеринар обавезно.
ne e epilepsija bidejki on ne se gubi skroz samo rbetot i nodzinjata mu se zakocuvaat

Можно е при апликацијата на лекот ако е инекција да биде погоден некој мускулен нерв па да предизвикува абнормални контракции на мускулите а можно е и самиот лек да предизвика укочување...многу мал процент давам за епилептичен напад но не е исклучок особено кај болежливо кученце.Со пекинејзерите треба посебно внимание особено зимно време затоа што се мали,ниски кучиња и лесно добиваат воспаленија особено на гастроинтестиналниот тракт.
da znam deka e specificna rasa a i ne bil mnogu izlozuvan na ladno...a toa za nervot me zamisli bidejki on ne kvicel koa go bockale a ednas kvicna i bas doktorot kaza op izglea nekoe nervce mu pogodivme.... znaci mozno e od toa ?

ne e epilepsija bidejki on ne se gubi skroz samo rbetot i nodzinjata mu se zakocuvaat

da znam deka e specificna rasa a i ne bil mnogu izlozuvan na ladno...a toa za nervot me zamisli bidejki on ne kvicel koa go bockale a ednas kvicna i bas doktorot kaza op izglea nekoe nervce mu pogodivme.... znaci mozno e od toa ?
Да возможно е од инекцијата но не сум сигурна 100 % а и докторот мислам дека нема да може да одреди за што се работи поточно ако нема пропратна дијагноза и да го пронајде главниот проблем бидејќи кај кучињата споредните ефекти на болестите секогаш се предизвикани од еден поголем кој избива наеднаш а останатите симптоми само го пратат.Многу е тешко кога ќе ни донесат животни со проблеми и болести на нервен и мускулен систем затоа што одредувањето на дијагнозата е доста тешко да се установи според реакциите на кучето но не велам дека не е возможно докторот треба да му направи неколку вежби и мислам дека треба да му го оставите барем неколку часа за да го посматра и да види дали има промени во движењата или расположението на кучето.Барем јас и докторите со кои сум соработувала тоа го применуваме доколку постои сомнеж за пореметување на нервниот систем.Поздрав!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom