Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Па би бил одобро да прими инфузија,малку гликоза ад го врати во живот :)
А иначе, не е нешто опасно ...? Пошто само што го вратив од шетање. Нејќеше воопшто да трча, до вчера беше многу жив, не застануваше кога ќе го пуштев.

А иначе, не е нешто опасно ...? Пошто само што го вратив од шетање. Нејќеше воопшто да трча, до вчера беше многу жив, не застануваше кога ќе го пуштев.
е тоа незнам,тоа треба да го види доктор,јас(сеуште) не сум

Секое животно штом има мака (болка) е мирно, не сака да игра, млитаво итн... Значи најдобро е да не прашуваш многу по форуми туку да си го однесеш на ветеринар. Мене мачката така ми беше, млитава, мирна, не јаде ја однесов на ветеринар ми рекоа имала температура и некој инфект :eek: И ставија инекција, едно шишенце инфузија, таблети и за еден ден ко нова беше, исто ко да сум ја перела со первол :)

е тоа незнам,тоа треба да го види доктор,јас(сеуште) не сум
оф топик, студираш ветерина? :)
--- надополнето: 24 септември 2012 во 20:15 ---
Вода си пие, ама јадење нејќе. Утре ќе го носам на вет сигурно. Денес неможев. :(
Некој совет друг?..... Мора да го однесам на вет да му даде инфузија или што и да е, за да се врати у нормала? (не дека не сакам да го носам, како и да е утре ќе го однесам)
Ако ја има надразнето и повредено лигавицата на хранопровод или желудник, можно е затоа да ти одбива храна. Ке до однесеш на вет, ке го погледнат, инфузија секако ке му пуштат. Во мегувреме пробај да му дадеш јогурт, да видиш дали ке ти јаде, натопи му и малку сува храна, ако со тоа го храниш или лепче на поситно.

Ако ја има надразнето и повредено лигавицата на хранопровод или желудник, можно е затоа да ти одбива храна. Ке до однесеш на вет, ке го погледнат, инфузија секако ке му пуштат. Во мегувреме пробај да му дадеш јогурт, да видиш дали ке ти јаде, натопи му и малку сува храна, ако со тоа го храниш или лепче на поситно.
Не средно сум,ќе студирам :)

Секое животно штом има мака (болка) е мирно, не сака да игра, млитаво итн... Значи најдобро е да не прашуваш многу по форуми туку да си го однесеш на ветеринар. Мене мачката така ми беше, млитава, мирна, не јаде ја однесов на ветеринар ми рекоа имала температура и некој инфект :eek: И ставија инекција, едно шишенце инфузија, таблети и за еден ден ко нова беше, исто ко да сум ја перела со первол :)
Фала. Дај боже и моето така да се оправи..:(

Можно е од тоа каменот што реков. Леб натопен несака, месо му давам, не сака, сува храна нејќе. Сеа ќе пробам да ја натопам сувата храна во јогурт па ќе видиме...

Иначе пролив има цело време...

ај некој нека ми објасни зошто кучињата не смеат да јадат благо и зачитета храна?
И што уште не смеат?
благо мозат да јадат слободно нема нисто да им се случи,но не смеат да јадат чоколадо целиот проблем е во какаото таму има една супстанца која и не можат да ја метаболизираат за разлика од нас лугето тоа е целата филозофија, а зачинетото може да им направи проблеми на повеке органско системи како што е дигестивниот тракт и кожата.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 21:14 ---
Имам куче хаска машко старо 11 години.Во овие 11 години ретко знаеше да се измочка кај че му текни ама то беше ко че немаше да го изнесиме надвор или за инает ако го оставевме само.Но овои две недели почна да мочка без да крева нога..па дури и од лежење :S:S Моментално чувам и три мали мачиња и едно поголемо.Да не го прај то од љубомора или има некаков проблем???Мислевме дека бележи територија заради парење нооо не е баш то :S:S Имал ли некој слично искуство???:facepalm:
ОДИ НА ВЕТЕРИНАР ДА ЈА ПРОВЕРАТ ПРОСТАТАТА АКО НЕ ТИ Е КАСТРИРАНО ПОЖЕЛНА Е КАСТАРЦИЈА

Пред некој ден соопштија на вести дека од први јануари ќе биде задолжително секое домашно милениче да има чип што ќе ги содржи сите податоци за него. Јас мислам дека ова е одлична идеја, но ме збуни една работа. На вестите на Сител соопштија дека еден чип ќе биде 500 ден, на што дома си искоментиравме дека е пристојна цена, за еден час потоа на вестите на МТВ да кажат дека чипот ќе биде 1.500 ден, што е огромна разлика. Ова особено ќе ги погоди оние што имаат повеќе миленичиња. Знае ли некој точно колку пари ќе биде чипот и што мислите за ова?

Ке видиме кога ке го усвојат. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom