Ветената земја

Точно, се согласувам.

Може ли некој член (пред се неутрален) да искоментира на темава, дали мисли дека Холокаустот е лага или вистина според досегашното изнесување на оваа тема?

И да ни каже чии докази се поубедливи...

Dback,
Sextasy,
Ipsissimus,
Vazoljin,
Xretry,
Heptagram,
Toecutter,
Joan,
Frankie Yale,
Human,
Овие погоре мислат дека холокаустот е вистина.

Soul-of-Space - мисли дека холокаустот е лага.

И другите членови може да се изјаснат што мислат.
Дали веруваат во небулозните текстови на Соул оф спејс кој ги превзема од исто такви луѓе, или во доказите.

Ako ne im e strav... rizik e denes da se kaze deka ne se veruva vo holokaustot ! :)

--- надополнето ---

PS: Koj kolku od niv iznese dokazi ? Znaes kolku decinja i onie koi seuste neznaat sto se slucuva zad kamerite i kako se snima eden film,veruvaat vo Harry Potter,vo Super Man.....
Eden Vozrasen,gledajki go Super Man veli: "Nema sansi covek onaka avion da digne... laga e !" Malku da si uporen na takov covek mozes i vo toa da go ubedis.

Ako ne im e strav... rizik e denes da se kaze deka ne se veruva vo holokaustot ! :)

--- надополнето ---

PS: Koj kolku od niv iznese dokazi ? Znaes kolku decinja i onie koi seuste neznaat sto se slucuva zad kamerite i kako se snima eden film,veruvaat vo Harry Potter,vo Super Man.....
Eden Vozrasen,gledajki go Super Man veli: "Nema sansi covek onaka avion da digne... laga e !" Malku da si uporen na takov covek mozes i vo toa da go ubedis.

А ти што докази изнесе?
Никакви.
Само некакви лични размислувања.
Ми даде доказ дека наочарите се подметнати? Доказ дека сликите се монтирни? Доказ дека гробниците се лажни?
Не, никаков контра доказ не покажа.

А ти зошто веруваш во Алах, а не веруваш во Хари Потер, и двајцата како измислени ликови? :):):)

Soul of Space,
Ти очекуваш некој да те есапи за сериозно?
Ако ти си представник на општото мислење кај Муслиманите мир нема да има.

-Ти тврдиш дека убиството шесте милиони Евреи е мит. Со тоа ги амнестираш и им даваш алиби на најголемите злосторници во историјата.

-Потоа, тврдиш дека сите муслимански терористички напади се мит. Со тоа ги амнестираш и им даваш алиби на луѓето кои убиваат невини во име на Господ (?), притоа се самоубиваат во име на Господ (?). Мене како верник, таквите чинови ми делуваат прилично шејтански.

-Го подржуваш ставот, кој (звучи фантазмагорично, но) е став официјален на една држава. А тоа е дека некоја држава со се народ, топтан, треба да се уништи.

Со овие две тврдења, кои се во сушта спротивност со најочигледните докази, ти апсолутно се конфронтираш со ставовите на било кој (верник/неверник) што има макар минимални морално-етички стандарди.

-Трето како Христијанин ми пречи кога некој тврди дека Господ не е Бог, туку само обичен човек. Тоа е еден вид суштинска навреда, на многу повисоко ниво од листата (со милион точки) со нешта кои тебе те вреѓаат.

А ти што докази изнесе?
Никакви.
Само некакви лични размислувања.
Ми даде доказ дека наочарите се подметнати? Доказ дека сликите се монтирни? Доказ дека гробниците се лажни?
Не, никаков контра доказ не покажа.

А ти зошто веруваш во Алах, а не веруваш во Хари Потер, и двајцата како измислени ликови? :):):)

Human... anketata koja ja pravis ne ti drzi... bidejki ima prisrasnost. Ajde na nekoj Islamski sajt ili na nekoj germanski sajt ili na nekoj hrvatski sajt da napravime anketa ? Ne se pravi nitu tamu bidejki ima prisrasnost i rezultatot prethodno se znae.
Naocarite za primer gi spomnav... tebe ti sluzat za dokaz,preziveanite naocari,dodeka naocari sekogas mozat na kup da se sobberat i da se slikaat. Kakov dokaz e toa ? Za slikite ti dadov link vo koj ima 20 videa okolu slikite na Holokaustot. Vrati se nazad. Za preziveanite svedoci ti dadov naj nova vest isto i link deka luge go smenile identitetot i godinite za da svedocat deka go preziveale holokaustot. Toa bese eden primer. Od knigata "Mit o Holokaustu" ti navedov uste nekolku primeri na "preziveani svedoci".
Zosto veruvam jas vo Allah dz.s postavi go ova prasanje vo soodvetna tema,da ne ispadne deka jas se odalecuvam.

-Ти тврдиш дека убиството шесте милиони Евреи е мит. Со тоа ги амнестираш и им даваш алиби на најголемите злосторници во историјата.

-Потоа, тврдиш дека сите муслимански терористички напади се мит. Со тоа ги амнестираш и им даваш алиби на луѓето кои убиваат невини во име на Господ (?), притоа се самоубиваат во име на Господ (?). Мене како верник, таквите чинови ми делуваат прилично шејтански.
Ne,naprotiv... toa samo ti taka si go razbral. Vie mu davate alibi da ubivaat onie koi "mirotvorci" gi smetate. Zrtvite koi se od nivna raka vi gi prikazuvaat kako tie da se zrtvi....
Za onie na koi im e potrebno da im se nacrta nacrtano im e:
367_cartoon_prevent_holocaust_bomb_iran_latuff_small.jpg
Sto se odnesuva do Holokaustot.... eve uste edna:
resizeoftruthemailwp6.jpg
Ova e ona,od potazeto... :
BloodyMediaLiess.jpg
Ova e realnosta.

Human... anketata koja ja pravis ne ti drzi... bidejki ima prisrasnost. Ajde na nekoj Islamski sajt ili na nekoj germanski sajt ili na nekoj hrvatski sajt da napravime anketa ? Ne se pravi nitu tamu bidejki ima prisrasnost i rezultatot prethodno se znae.
Naocarite za primer gi spomnav... tebe ti sluzat za dokaz,preziveanite naocari,dodeka naocari sekogas mozat na kup da se sobberat i da se slikaat. Kakov dokaz e toa ? Za slikite ti dadov link vo koj ima 20 videa okolu slikite na Holokaustot. Vrati se nazad. Za preziveanite svedoci ti dadov naj nova vest isto i link deka luge go smenile identitetot i godinite za da svedocat deka go preziveale holokaustot. Toa bese eden primer. Od knigata "Mit o Holokaustu" ti navedov uste nekolku primeri na "preziveani svedoci".
Zosto veruvam jas vo Allah dz.s postavi go ova prasanje vo soodvetna tema,da ne ispadne deka jas se odalecuvam.
Не правам анкета. Само сумирам кој за што е.
Сите тие се пристрасни, но ти не си?
Да, наочари секогаш може да се купат и да се стават на куп, но не и 6 милиони тела. Бидејќи ти не најде доказ за тоа дека наочарите се лажирани (а ме излажа, свесно), тешко дека ќе најдеш доказ оти телата се лажирани.

Ти како муслиман можеш да речеш дека Евреите го лажирале Холокаустот за да ја добијат ветената земја, дека Евреите се криви за 9/11, дека Евреите имаат пиони и ги држат разделени муслиманите.... Е па тоа друже ако не е пристрасност не знам што е. Можеби фанатизам.
Евреите ви се криви за се.

Како што на некои владите и елитите им се криви... :tapp:

Za onie na koi im e potrebno da im se nacrta nacrtano im e:
Прегледај го приврзокот 40556
Sto se odnesuva do Holokaustot.... eve uste edna:
Прегледај го приврзокот 40557
Ova e ona,od potazeto... :
Прегледај го приврзокот 40558
Ova e realnosta.
Не, тоа е фантазијата. Карикатурите.
Иран никогаш не е бомбардиран.
Евреите никогаш намерно не убиле цивил.

Јас никоја од овие слики во моето пребарување, напишано како Холокауст не ја сретнав!
Значи, некоја будала, си земала слики и подолу пишувала текст како што и одговара, јас тоа може да заклучам тука.
И на сликите од линкот, има сликано само некои генерали, убиени војници и ништо друго. Тој што ги правел сигурно се заебавал.
Не видов некое објаснување за тоа дека лажирале масовна гробница, или наочари...

Еве некои од сликите од линкот:
05-faked-photo.jpg

16-faked-photo.jpg

14-faked-photo.jpg

17-faked-photo.jpg

Значи повторно ме лажеш?

--- надополнето ---

Ako sevo ova nisto ne vi pokazuva,pa neznam kade bi mozel covek da ve nosi:
http://fathersmanifesto.net/holocaust.htm

Факти, докази, сведочења:
http://www.holocaustresearchproject.org/toc.html

Вистината...

abee humaann i tii sual neznam zasto se raspraveete bilo sto jas ne ja znamm togasnata situacija kakva bilaaa segaa gledanooo od denesen aspektt , sto se slucuvaaa toa go znam.

humann tebee narocittoo t e prasuvaam sto li pravat evreitee vo palestina ,, iskreno dali mzes da mi odgovriiss ,, akoo e holokaustot tocenn deka bile ubivaani mnogu evreii proteruvani od germanija, od nivnite ognista, i.t.n

zarem egaa toaa evreitee ne go pravaat vrs palestinciteee ,,, da zboruvame realnoo ,

toaa sto im go pravel hitlerr , niv sega tie go pravt vrs palestincite gi ubivaat gi proteruvaat od nivnite ognista , da ne nabrojuvaam .

e segaa najprvin odgovorimii na ovaa?
i zastoo,
zaradi koja cel?
zaradi toaa sto kaj nivnite knigii pisuvaa nekoja si zemja vetena?
umiraat nevini luge?
koja e nivnata cel?ako e proostvoto deka ovaa zemjaa e nivnata vetena zemjaa , togas zasto pred mnoguu godd ne otislee da si ja pobaraatt?
tuku posle vtroraata svetska vojna.

abee humaann i tii sual neznam zasto se raspraveete bilo sto jas ne ja znamm togasnata situacija kakva bilaaa segaa gledanooo od denesen aspektt , sto se slucuvaaa toa go znam.

humann tebee narocittoo t e prasuvaam sto li pravat evreitee vo palestina ,, iskreno dali mzes da mi odgovriiss ,, akoo e holokaustot tocenn deka bile ubivaani mnogu evreii proteruvani od germanija, od nivnite ognista, i.t.n

zarem egaa toaa evreitee ne go pravaat vrs palestinciteee ,,, da zboruvame realnoo ,

toaa sto im go pravel hitlerr , niv sega tie go pravt vrs palestincite gi ubivaat gi proteruvaat od nivnite ognista , da ne nabrojuvaam .

e segaa najprvin odgovorimii na ovaa?
i zastoo,
zaradi koja cel?
zaradi toaa sto kaj nivnite knigii pisuvaa nekoja si zemja vetena?
umiraat nevini luge?
koja e nivnata cel?ako e proostvoto deka ovaa zemjaa e nivnata vetena zemjaa , togas zasto pred mnoguu godd ne otislee da si ja pobaraatt?
tuku posle vtroraata svetska vojna.
Прво, да направиме неколку разлики.
Нацистите НАМЕРНО убиваа Евреи, цивили, население. Систематски ги чистеа секаде каде ќе стасаа. Жени, деца, стари, млади, болни, бебиња итн.
Израелците не убиваат намерно цивили. Хамас, (кои се борат за Палестина) НАМЕРНО се кријаат меѓу цивили. Со тоа сакаат да постигнат нешто. Тоа нешто е привлекување на вниманието.

Ситуацијата е таа, конфликтна и тешко дека некоја страна ќе попушти. Дури и дополнително ќе се влоши во иднина.
Погрешно е што гинат цивили, но гинат цивили и на Израелската страна. Порано се разнесуваа Израелци во дискотеки, на пазари... повторно, НАМЕРНОубивање цивили.

Кога едните ќе престанат, ќе престанат и другите. А Израел одговара само на провокациите... кој треба да престане и да ја прифати реалноста... заклучи сам.

Не правам анкета. Само сумирам кој за што е.
Сите тие се пристрасни, но ти не си?
Да, наочари секогаш може да се купат и да се стават на куп, но не и 6 милиони тела. Бидејќи ти не најде доказ за тоа дека наочарите се лажирани (а ме излажа, свесно), тешко дека ќе најдеш доказ оти телата се лажирани.
Sto ke ti e dokaz za naocarite,toa sto preziveale e dokaz deka e LAGA ! Kako sto preziveaa pasosite na Atta od ogneniot pekol na avionite,od koi delovi nivni avionski ne ostanaa ni crni kutii.Pa zarem toj pasos ne e ocigleden dokaz deka e namesten ?
[/quote]
Ти како муслиман можеш да речеш дека Евреите го лажирале Холокаустот за да ја добијат ветената земја, дека Евреите се криви за 9/11, дека Евреите имаат пиони и ги држат разделени муслиманите.... Е па тоа друже ако не е пристрасност не знам што е. Можеби фанатизам.
Евреите ви се криви за се.
[/quote] Human... za zagovorot naj malku se muslimanite tie koi pisuvaat. Nemoj da mesas babi i zabi.... Site istragi sto se napraveni okolu 11/9 i okolu "holokaustot" napraveni se od Hristijanski istrazuvaci. Bezbroj stranici i dokazni materijali se ponudeni,barem za 11/9,barem za toa i pticite na grankite znaat. Ova jasno pokazuva kade si i kolku si vo tek so slucuvanjata okolu tebe.

Не, тоа е фантазијата. Карикатурите.
Иран никогаш не е бомбардиран.
Евреите никогаш намерно не убиле цивил.
Da,toa ne e fanatizam sto veruvas deka evreite ne ubile nevini luge. Nemora da pisuvas na google nisto,samo palestina napisi. Ova ti e uste eden dokaz za tvojata tvrdoglavost,se izvinuvam sto sum iskren.

Јас никоја од овие слики во моето пребарување, напишано како Холокауст не ја сретнав!
Значи, некоја будала, си земала слики и подолу пишувала текст како што и одговара, јас тоа може да заклучам тука.
И на сликите од линкот, има сликано само некои генерали, убиени војници и ништо друго. Тој што ги правел сигурно се заебавал.
Не видов некое објаснување за тоа дека лажирале масовна гробница, или наочари...
Ti ne najde,ke najde nekoj drug.Samo tri sliki nema vo linkot i samo 3 dokumenti.... Baravte,gledajte.Imase edna emisija na Oliver Mlakar.

A za linkot,ti kazav,na site smaceno ni e od oficijalnite vesti. DENES,ONIE KOI SE BUDAT,BARAAT DOKAZI.

Прво, да направиме неколку разлики.
Нацистите НАМЕРНО убиваа Евреи, цивили, население. Систематски ги чистеа секаде каде ќе стасаа. Жени, деца, стари, млади, болни, бебиња итн.
Израелците не убиваат намерно цивили. Хамас, (кои се борат за Палестина) НАМЕРНО се кријаат меѓу цивили. Со тоа сакаат да постигнат нешто. Тоа нешто е привлекување на вниманието.

Ситуацијата е таа, конфликтна и тешко дека некоја страна ќе попушти. Дури и дополнително ќе се влоши во иднина.
Погрешно е што гинат цивили, но гинат цивили и на Израелската страна. Порано се разнесуваа Израелци во дискотеки, на пазари... повторно, НАМЕРНОубивање цивили.

Кога едните ќе престанат, ќе престанат и другите. А Израел одговара само на провокациите... кој треба да престане и да ја прифати реалноста... заклучи сам.

nee taka kako sto misliss toaa dvizenje hamas koee go spomnaa se borii za podobar zivott na svoitee narodii koi se ugnetuvaani od izraelcitee proteruvaanii od svoiee ognistaa nemaat nikakvi pravaa nemaat uslov za zivott nemaat dovolno voda i red drugii neophodni rabotii koi mu se potrebni na bilo koj covekk .se boraat za nezavisnott na palestinaa kojaa im e odzedenaa vo 1948 god.

priatelcee voopsto ne gi gledas rabotitee kako sto trebaa zarem evreitee ne gi cistat palestincitee sekade kade sto ke gi sretnaat kolku naselbii se podignati vo izarel od 1967 godd po postignatiot dogovor ti prativ sliki vidiigi ti samioott kolku se pomalku palstinski teritorii imaa segaa vo izraell od 1948 pa natakaa.
landloss.jpg

i ovaa nee eticko cistenjee?

e segaa da se vratimee nanazadd nemora daleku da odimee za sto se boreaa revolucioneritee goce delcev dame gruev , pod ilindensko vostanie,
zosto se borea protiv osmaliskata vlast ?

sto sakaat da postignaat so toaa?
isto e kako i palestincitee ,,
viee gi smetate za heroiiii dodeka sprotivnata stranaa za teroristii

dali se razbiramee. samo dadov primer.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom