Vaka aj malce da dadam poopsiren komentar bidejki redovno citam dnevni vesnici. T.E. slednive tri vesnici - Vreme,vest i Dnevnik
DNEVNIK edno vreme bese dosta dobar i najnezavisen (kolku sto moze neli), ama nesto posle konfliktot 2001 stana premnogu "politicki korekten" bez ostri komentari (osven pred izborite 2002 koga site vlegoa vo filmot za rusenje na vladata) i sega mi e nekako bezdusen ova od politicki aspekt zboruvam. Drugite sodrzini se onaka ko vo site vesnici. najmnogu mi se dopaga ednostavniot dizajn.
UTRINSKI VESNIK go citav do referendumot 2004 godina. Mislam i prethodno znaev deka toa e vesnik na SDSM, ama znaete kako treba i tie sto ne gi sakate da gi procitate sto taktiki spremaat i da bidete vo tek sto misli protivnikot

. Ama okolu referendumot pocnaa takvi gadni kolumni (osobeno na onoj psihoto Trichkovski) da pisuvaat takva antimakedonska propaganda sto mi bese dovolno da recam gotovo od denes ne davam ne 15 tuku ni denar za ova gubre. i ne me ni interesira sto ke prai protivnikot. Drugite sodrzini osven politickite im se onaka gore dole dobri ama rekov politickite im se tolku gadni sto ne go kupuvam veke.
VEST politikata im e najslabo zastapena vo denesno vreme sto e mnogu cudno bidejki prethodnata vlast ja gagjaa so sto stignat a denes nekako ne se zainteresirani za aferite iako gi ima mnooogu, nekako se povlekoa od politika dali od strav dali od ne znam sto... zabavniter sodrzini im se nesto pojaki od drugite vesnici mislam se gleda deka na tie sodrzini e staven akcentot, a politikata se sveduva na rekla-kazala i me nervira vesnik bez kolumnisti ili komentari nekoi...
VREME e malce potaze vesnik i prijatno sum iznenaden. Sega za sega ne zavzema politicka strana, gi ima argumentirano nekolku aferi sto se pojavija prvo vo nivniot vesnik, im ostava prostor na luge koi drugite vesnici gi smetaat za "opasni" da se pojavat vo nivnite vesnici (na primer mali politicki partii, luge so mnogu poinakvo mislenje od masata i tn.). Eden od prvite vesnici koj bese uporen za pravata na proteranite Makedonci od Egejska Makedonija sto e hrabrost vo denesno vreme. Drugite rubriki im se ok osobeno kultura. Formatot e isto dobar. Sega ima i NEDELNO VREME samo NEDELNOTO VREME e dosta poslabo iako ima nekoi ZVUCNI IMINJA glaven urednik e Geroski koj dojde otkako go izbrkaa od DNEVNIK i pravo da vi kazam jasno mi e zosto go izbrkale. Covekot e na platen spisok ili na Amerika ili na EU i dovolno mu e da go pratat edna nedela vo Vasington pa ke pisuva so nedeli kako treba da im se pokoruvame i klanjame na Amerikancite mislam takvi mizerni tipcinja ne se za vo vesnik... Znaci se na se najdobar spored mene e VREME.