Верувам во...

• Креатор на темата Креатор на темата Michelle Aline
  • Време на започнување Време на започнување
Таман... ете сега може да одговориш и на liberij :

Ако го прашаш него сигурно верува дека нема его и верува дека по смртта ќе има судење (некое).
имам многу читано за смртта и искрено не се плашам од неа а за некакво си судење не верувам дека има т.е прв пат слушам ако има некоја тема може линкче фала.

Оди кај Исус, колекционерот на ега :P
--- надополнето: 26 април 2012 во 11:54 ---

Не си свесен за своето постоење, та имаш имаш потреба да веруваш во себе?
DAFUQ?
се слушаш што зборуваш не си свесен за своето постоење ме направи како да сум дете новороденче

Таман... ете сега може да одговориш и на liberij :

Ако го прашаш него сигурно верува дека нема его и верува дека по смртта ќе има судење (некое).
Ок, кој сака нека каже во каква Есхатологија верува, јас зборував со Ипси.:)

Ти не зборуваш, ти испрашуваш... како да е ова тема со наслов „Христијаните прашуваат..“
Си имате приватни пораки за разговор, па распрашувајте си се, гугукајте таму...
Држете се до темата... Вераувам во... ;)

DAFUQ?
се слушаш што зборуваш не си свесен за своето постоење ме направи како да сум дете новороденче
Јас добро се слушам што зборувам, но ти изгледа не читаш што пишуваш. Треба да се знаеш себе си, а не да веруваш во себеси.

Јас добро се слушам што зборувам, но ти изгледа не читаш што пишуваш. Треба да се знаеш себе си, а не да веруваш во себеси.
roger that sir.
3163wut.jpg

Зборувај со кого сакаш, кој ти брани, Ова е јавен форум, тоа знаеш нели? Ако не ти се допаѓа тоа што пишувам или не сакаш да оговориш, едноставно е, не реплицирај.

Ти не зборуваш, ти испрашуваш... како да е ова тема со наслов „Христијаните прашуваат..“
Си имате приватни пораки за разговор, па распрашувајте си се, гугукајте таму...
Држете се до темата... Вераувам во... ;)
Е добро де, и мене ме прашувате на „Христијански прашања...“, и одговарам, целта е да влеземе во дијалог, заеднички учиме полесно.(y)

Е добро де, и мене ме прашувате на „Христијански прашања...“, и одговарам, целта е да влеземе во дијалог, заеднички учиме полесно.(y)
Така е (y)

Зависи, постои смрт, но постои и Смрт :)
Е сега, што преставува едната а што другата, не би навлегувал во тоа.:)
Во смрт има его , а во Смрт нема, сакаш да кажеш?

Да се вратам на темата за кое верување станува збор, бидејќи зборовите имаат повеќе значења. Исто и „верувам“. Се мисли на Trust? Feith? Belive? На што мислел отварачот на темата...
И дали верувањето (општо) ни е потребно? Има ли потреба да се верува во нешто? Сметам дека не ако станува збор за Belive

Да се вратам на темата за кое верување станува збор, бидејќи зборовите имаат повеќе значења. Исто и „верувам“. Се мисли на Trust? Feith? Belive? На што мислел отварачот на темата...
И дали верувањето (општо) ни е потребно? Има ли потреба да се верува во нешто? Сметам дека не ако станува збор за Belive
Верата како претпоставка на знаењето, како доверба или во религиска смисла..., е дијалектичка катергорија, зашто да не?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom