ВЕРО ГОРИ!

• Креатор на темата Креатор на темата [acko]®
  • Време на започнување Време на започнување
А бе брат кај се до сега? Зошто не доагаат? И грците да се тука има место и за други инвеститори. А и тие други кога ке дојдат ке го прават истото. Не дека нешто ги сакам грците да не ме разберете погрешно. Али ја гледам реалноста. Камо срека да имаме една магична гума па да ги избришеме и да не не замараат ама немаме и мораме да разбереме дека за навек ке живееме како соседи. И да ви кажам дека бизнисот не трпи политика, етичка припадност и вера. Него ја однесовме темата на друга страна. А можеби и тоа е целта на темата.:smir:

Мал коментар на болдираното... Политиката, етничката припадност и религијата (не верата; вера и религија се две различни работи - се обработува во друга тема) се обично поводи за започнување на војни. А војната е убедливо најголем бизнис што постои. Толку.

Друга ми беше поентата. Јас сум македонец и имам лозје. Доаѓа грк бугарин албанец србин или било што ми дава добра цена пошто имам добар квалитет и после ке седнеме во кафеана и ке бидеме најдобри пријатели иако имаме со сите нив како држави нерешени проблеми. Јас зборам за бизнис а не за војни. Кога има војни тоа е ОГРОМЕН БИЗНИС. Јас зборам за помалите бизниси.:smir:

Друга ми беше поентата. Јас сум македонец и имам лозје. Доаѓа грк бугарин албанец србин или било што ми дава добра цена пошто имам добар квалитет и после ке седнеме во кафеана и ке бидеме најдобри пријатели иако имаме со сите нив како држави нерешени проблеми. Јас зборам за бизнис а не за војни. Кога има војни тоа е ОГРОМЕН БИЗНИС. Јас зборам за помалите бизниси.:smir:

Скоро секој бизнис со Грција е “убиствен“ за нас Македонците,без разлика дали е мал или голем,освен кога нешто им продаваме како краен производ и со реални цени.Доколку им даваме скоро бесплатна суровина,доколку им овозможуваме со отворање на големи Хипер-маркети да затвораат помали и наши Македонски продавници,со нелојална конкуренција,тогаш и не гледам никаква корист од Грчки “инвестиции“.:toe:

Скоро секој бизнис со Грција е “убиствен“ за нас Македонците,без разлика дали е мал или голем,освен кога нешто им продаваме како краен производ и со реални цени.Доколку им даваме скоро бесплатна суровина,доколку им овозможуваме со отворање на големи Хипер-маркети да затвораат помали и наши Македонски продавници,со нелојална конкуренција,тогаш и не гледам никаква корист од Грчки “инвестиции“.:toe:
ОК брат различни мислења.:toe: Ама тие пари и да не одат кај грците ке одат кај другите инвеститори кои ке дојдат. Е сега наша несреќа е тоа што ни се они соседи и плус имаме ГОЛЕМ спор со нив.:toe: Али помоќни се од нас брат и тоа е факт. Џабе ние скокаме. И да знаеш не бранам нивни позиции туку сум само реален (мое мислење).

ОК брат различни мислења.:toe: Ама тие пари и да не одат кај грците ке одат кај другите инвеститори кои ке дојдат. Е сега наша несреќа е тоа што ни се они соседи и плус имаме ГОЛЕМ спор со нив.:toe: Али помоќни се од нас брат и тоа е факт. Џабе ние скокаме. И да знаеш не бранам нивни позиции туку сум само реален (мое мислење).

Ја ценам твојата реалност,ама морам да те потсетам дека било кој странски инвеститор што нема вака негирачки и уништувачки претензии кон Македонија е 100 пати подобар од секој Грчки “инвеститор“.Се разбира дека голем дел од парите ќе одат кај оној кој инвестира,не е никој будала,ебаго.Но најголем проблем е кога тие пари одат во џебовите на оние кој се наши непријатели бр.1 барем во моментов,мислам кога си толку реален биди реален и признај го тој факт,сите други мрчорења од типот дека бизнисот е бизнис и нема политика кога парите се во прашање,се само лаги и оној кој ги подржува и сервира во конкретниов случај се става на страната од нашиот непријател бр.1 кој моментално се вика Грција.Ние сме во војна со Грција бе брат,доколку не си го согледал тоа ова ти е прилика да го согледаш.Мислиш ли дека сите војни се водат со пушки и тенкови,па немој толку да си наивен ебаго,иако јас ги разбирам твоите разочарувања и песимизам од силата на Грција со која располага во моментов,биди уверен дека имаме убави шанси да победиме и во оваа војна како и пред 23 века кога Александар и Филип ги победиле Грците иако биле далеку помоќни како и сега.

Да брат. Реков јас во постот цела несреќа е што тие ни се созеди и ке мора цела вечност да живееме со нив. МОЕ МИСЛЕЊЕ е дека доколку видат странци дека ги нема нив потешко би се решиле и тие да дојдат. Сами ке си направиме лоша реклама. Жално е ова што ни се случува ама тоа ти е. Сме издржале многу како народ ке го издржиме и ова:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom