Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сакам да прашам дали може да си направам форум со phpBB 3/2 или VBulletin на бесплатни хостинг компании????

Абе незнам каде да прашам ... гледам нема побарување ... па ај ако не е за тука нека се премести мојот пост ...
Ми треба theme/skin за СМФ ... (по можност темата/скинот да има логоа од некои игри ... пошто форумот ќе биде гејмерски ....) Одприлика како овој :)
wow-small.gif
...

Ајде ако може некој да ми најде гејмерски скин/тема за вбулетин плссс многу ќе ми помогне ... Се извинувам за дуплиот пост пошто поодамна ми беше постиран овој и сега неможеше да го избришам ниту пак да го изменам

Ми треба веб апликација за фото монтажи

Ми треба вакво.

Значи, на кратко, посетителите аплоудираат нивни фотки, и ги монтираат на други фотки.

Ако некој може да го изведе, нека каже цена и рок.

Ми треба вакво.

Значи, на кратко, посетителите аплоудираат нивни фотки, и ги монтираат на други фотки.

Ако некој може да го изведе, нека каже цена и рок.
Еве уште една таква веб страна, знаев и други ама кога ќе ми текнат тогаш ќе пишам пак :)

Инсталирав пред еден саат WordPress 2.7 (преку Fanstatico Installer) и имам проблем со encoding-от. Знам кога ја инсталираш менуално скриптата има при инсталацијата да си избереш дали да поддржува UTF-8 или такво нешто, али Фантастико инсталер одма сам ја инсталираше скриптата.
Видов и во админ панелот на блогот дека "Encoding for pages and feeds" е избрано UTF-8 , и повторно не ми прикажува.

Чаре? Само побрзо ако може, пошто ми е итно.

bump!

чаре симни го фолдерот од фтп на десктоп, отвори го dreamweaver, отиди find and replace, напиши таму да бара
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html charset=
одбери во find in folder, одбери го фолдерот кај си го симнал од фтп, и кое и да е во charset= смени го со
charset=UTF-8
целосното треба да ти биде
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html charset=UTF-8" />

за секој случај направи си бакап за да не зафркнеш нешто.

Поздрав и време е за спиење

Не е тоа, во cpanel-от енкодингот го сменив во ISO-8859-1 ... ;) Problem solved.

Помош околу flash intro ...???

Имам направен flash intro , и на тој бесплатен хостинг го качив преку FTP , ама пак 2 фајлови (.fla .swf - најбитните фајлови) неќат да се качат.Далие е до хостингот , далие до FTP - клиентот ...???

Имам направен flash intro , и на тој бесплатен хостинг го качив преку FTP , ама пак 2 фајлови (.fla .swf - најбитните фајлови) неќат да се качат.Далие е до хостингот , далие до FTP - клиентот ...???

Кажи на кој бесплатен хостинг? а проблемот е можеби во тоа што фајлот е поголем од дозволеното, а ништо чудно па и ФТП клиентот да зеза. Проба преку file manager-от да го upload-ираш?

Помош околу flash intro ...???

Кажи на кој бесплатен хостинг? а проблемот е можеби во тоа што фајлот е поголем од дозволеното, а ништо чудно па и ФТП клиентот да зеза. Проба преку file manager-от да го upload-ираш?
Пробав на два бесплатни хостинг пакети www.Freehostia.com и www.000webhost.com .
За фајлот не е голем 11 МБ е , а дозволено е 250 MB .
Изгледа е до FTP клиентот ....???

Не ми е за овде прашањево но стварно незнаев каде да го поставам.
-Во полето за пишување на веб страни постојано ми стое оваа страна и до неа има ѕвезда и никако несака да се избрише дури ни со CCliner кога бришам history. Дали е некој вирус или...дај кажете како да ја избришам ме нервира :nerv:

Не ми е за овде прашањево но стварно незнаев каде да го поставам.
-Во полето за пишување на веб страни постојано ми стое оваа страна и до неа има ѕвезда и никако несака да се избрише дури ни со CCliner кога бришам history. Дали е некој вирус или...дај кажете како да ја избришам ме нервира :nerv:

Малце си ја утнал темава, ама нема везе :)
Кликни на ѕвездичката и ќе ти се појави "Edit this bookmark", а одма под тоа ќе видиш дугме дено "Remove Bookmark"... кликни на тоа Remove Bookmark и би требало да се среди проблемот :)

Пробав на два бесплатни хостинг пакети www.Freehostia.com и www.000webhost.com .
За фајлот не е голем 11 МБ е , а дозволено е 250 MB .
Изгледа е до FTP клиентот ....???

ФриХостиа колку што сум запознаен максимална големина по фајл ти е 3-4MB, а ова ти што викаш дозволено е 250 MB ти е за целиот хостинг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom