Г
Грејвдигер
Гостин
А во кодот ти стои charset=UTF-8? Можно е да се шашардисал малку DW па да не е средено во кодот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ги исполнувам овие услови за ставање странични "банери", само што веројатно треба промена во style.css кодот... help?Вака сега дечки, ми треба мала помош... користам Wordpress, тема: inove ; Но сакам да направам мала промена, односно да ја сменам позадината на сајтот... но да биде во стилот на idividi.com.mk
Слика:
![]()
Значи, и додека скролаш... да стојат во местоГи исполнувам овие услови за ставање странични "банери", само што веројатно треба промена во style.css кодот... help?
background: url(images/slika.jpg) #fff top center no-repeat fixed;
Топ брат, средив. Фала! =)На позадината во style.css ќе ставиш
Код:background: url(images/slika.jpg) #fff top center no-repeat fixed;

Топ брат, средив. Фала! =)
А за линкови како би било? Пример во овај код да ставам линк, за кликање?![]()
<a href="http://www.web.maxtv.mk/" target="_blank" style="top: 0pt; left: 0pt; height: 1000px; display: block; position: absolute; width: 182.5px;"></a>
<a href="http://www.web.maxtv.mk/" target="_blank" style="top: 0pt; right: 0pt; height: 1000px; display: block; position: absolute; width: 182.5px;"></a>
background: url(images/slika.jpg) #fff top center no-repeat fixed;
Хмм, ова не успева кај мене. Пробав на различни позиции на кодов, неќе :/ Иначе немам <body> на темата, нешто слично у овај стил:И на idividi ти е една слика... Во <body> стави ги тие 2та кода погоре и ќе видиш дека ќе ти биде линкувано од страните. После само ќе треба да си поставиш ширина и висина до кај сакаш да ти иде линкот.
body {
-.-Хмм, ова не успева кај мене. Пробав на различни позиции на кодов, неќе :/ Иначе немам <body> на темата, нешто слично у овај стил:
Код:body {
Ццц, да бее -.- :uvo:-.-
ова шо го покажуваш е .css
он ти вика да ги додадеш тие кодови во html-от
Do you even know what you are doing?
Ми текна чаре.Ццц, да бее -.- :uvo:
Ама ништо, на едно место од темава имам само <body> и пак неќе да ми ги линкува... да ти еам темава :/
Чаре?