Вашите фрустрации?

• Креатор на темата Креатор на темата ADreamer
  • Време на започнување Време на започнување
Самата помисла дека живеам во оваа бедна земја, во која народот нема за јадење, а се друго му е битно и дозволува да биде манупилиран и злоупотреуван, пример за сендвич.
И на мене ова истово ме фрустрира и поради тоа се срамам што сум мАКЕДОНЕЦ. и тоа со мало М

Од прва прочитав:

Здраво кајганаџии, вршам едно истражување за едно мое дело, па би сакала да создадам фиктивна група на луѓе во Скопје и Македонија и да ги дознаам нивните фрустрации. И нели каде на друго место да најдам фрустрирани луѓе, ако не на Кајгана.

Ме фрустрираат чудните сексуални фантазии што ми идат кога ќе затворам очи... оти немам нормални сексуални фантазии?

Те фрустрира фактот што имаш чудни сексуални фантазии или те фрустрира фактот што се чудни за реализација?

Не си разговарала со Бог на оваа тема при секојдневниот ваш чит чет?

Иако, се‘ е дел од Божјиот план, нели? Па и твоите фантазии...

-zosto 99% od lugeto se licemeri,zosto vo normalen razgovor poveketo luge se trudat da izgledaat superiorni a voopsto ne se zainteresirani da ja sogledaat drugata strana ili da naucat nesto
-kako da polozam uste 1 ispit koga profesorot pusta samo luge so vrski ili sto mu imaat namesteno tender za firmata isto taka pusta i zenski so mu se svigaat ili zenski so izlagaat so vnuk mu sto e na istiot fakultet (plus edna koleska so izlaga so asistentot)
-zosto sekogas koga nesto nemozat da go razberat lugeto mislat deka e odraz na psiholoski problem a koga ke ja sogledaat korisnosta na takvoto odnesuvanje se ulizuvaat kolku da izvecat licen korist (99% se licemeri + gledaat da ostaat vpecatok na superiornost...na kraj baraat pomos )
-zosto od 600 zenski ima samo 2 normalni od koj ednata e uste detinesta a drugata zafatena (tuka najverovatno ja nerazbiram nesto...slicno na recenicata pogore)

-najveke me ubiva sto se grizam za drugite luge,ako nekoj ima problem moram da pomognam...kako da prekinam da se grizam za drugite (osobeno za luge sto ne gi znam)

-eden poranesen problem mi bese sto nepamtam novi luge koga podrazmisliv ne gi pamtam samo tie sto nezasluzile (porano pred 5/6 godini gi pamtev site sto ke gi sretnam) neznam zosto ako nekoj mi ostai prosecen ili los vpecatok za 2/3 saati celosno ke go zaboravam bez razlika dali e masko ili zensko (seedno mi e, ne go gledam kako problem)

Во состојба каква што ни се наоѓа државава ептен е голем списокот на фрустрации за било кој нормален поединец во оваа држава

Röddást, извини не ти го разбрав постот.
Она на што ме навлече да мислам е дека сум создала забуна бидејќи реков дека создавам „фиктивна“ група, а јас прашувам тука. Можеби не се изјаснив доволно добро.
Создавам групи на луѓе од типот: работници, средношколци, тинејџери, креативци, „џаболебари“, пензионери итн, и сега истражувам кои се главнитре фрустрации во Македонија на секоја од тие групи.
Ако се однесува на друго, прости што не сум разбрала. :)

оф топик (ако може да се каже)

Сите исфрустрирани од државава да ги напоменам дека, сме помеѓу најстарите нации во светот. Секогаш имало, има и ќе има незадоволни и лоши владејачи. Затоа сме живи да го смениме тоа, да напредуваме, а не да се откажеме.
Кои предности ги има Македонија, вашите promise lands можат да сонуваат за тоа.

Ако вие мака од власта, моментално немаме подобра политичка опција.

Самата помисла дека живеам во оваа бедна земја, во која народот нема за јадење, а се друго му е битно и дозволува да биде манупилиран и злоупотреуван, пример за сендвич.
Некој нема што да јаде, а некој гради 100 грди споменици и го нагрдува градот па уште и старите објекти ги урива за да гради нови ко да сме богати како швајцарци.

Иако, се‘ е дел од Божјиот план, нели? Па и твоите фантазии...

Чуму му се мојте фантазии на целиот план.... можда зато ги сметам за фрустрирачки...
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 21:20 ---
Некој нема што да јаде, а некој гради 100 грди споменици и го нагрдува градот па уште и старите објекти ги урива за да гради нови ко да сме богати како швајцарци.

и спомениците ме фрустрираат... видов слика од ајфелова кула на нет и се исплашив да не никне некаде во близина :)

Чуму му се мојте фантазии на целиот план.... бескорисни се и за мене премногу крв содржат излезени се од сите вери... можда зато ги сметам за фрустрирачки...
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 21:20 ---

и спомениците ме фрустрираат... видов слика од ајфелова кула на нет и се исплашив да не никне некаде во близина :)
Тука ќе никне нова мајка Тереза со висина слична како онаа на ајфеловата кула :D

Луге што мислaт декa aко еднaш ти помогнaт требa дa им лижеш гaз, оговaрaчи кои се мешaaт во се, и реaгирaaт од типот ,,aууууу, aaaaaa, лелеееее, ццц'', мaнипулaтори, a нaјмногу променливи личности,кои сегa едно, после друго кaжувaaт, пa и те прaвaт глуп, негирaaт декa кaжaле тaкво нешто. Ме фрустрирaaт луге кои влечaт со себе децa по митинзи. Држaвaвa кaде не се знaе кој со кој се е*е, кој цевки крaде, кaде будaлите влaдеaт, пaметните си зaминувaaт.

Ме фрустрира однесувањето на моите роднини, први, втори братучеди, што откако неодамна се вработив, никој од нив не дојде да ми честита. Се гледа дека им е криво, кога ќе се сретнеме случајно на улица некако кисело ме гледаат. Тоа си викам блиските роднини не сакаат на добро да те видат, сакаат да страдаш, да немаш. Една моја тетка секогаш вели, и таа немала доволно за живот, но се тешела што и другите околу немале. Чудни луѓе..

ОПШТО
Ме фрустрира стравот во кој живеам во оваа држава на пример
да не останам без работа, да не можам да му пружам на детето солидна основа за обазование итн.
МОМЕНТАЛНО
Ме фрустрираат сите вработени во државни администрации (СЕКОЈА ЧЕСТ НА ИСЛКУЧОЦИ КОИ ГИ ИМА АМА НЕ ДОВОЛНО)кои немаат врска од работата за која се поставени и кои на пример ако има побараш да речеме некоја работа да биде извршена во некој нормален рок викаат нема шанси па ние имаме премногу работа и тн. а ако побараш некоја ургенција од страна веднаш бива работата.
Ме фрустрира нашево секојдневие што и за да купиш бурек во бурекчилница ти треба познат или врска за да не те заебат да ти дадат вчерашен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom