Вашиот прв мобилен телефон беше...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
ehhh mislam deka si imav nokia 5100 ili 5110 ako ne gresam ,imase antena i koga jas go kupiv toj mobilen telefon togas mnogu retko imase nekoj mobilen a edna minuta razgovor mislam deka bese 60 ili 70 den i toa na post pejt a ovaa bese ako ne se lazam vo 1999 god

нокиа 5110.
no5110_00.jpg

иначе добро ми текнува дека тогаш една смс порака беше 30 денари, и појке беше исплатливо да се јавиш на една минута.
Толку беше некои 70денари минута...
абе у тоа време мобилен да имаш беше луксуз, за едно микрофонче да смениш во сервис чинеше некои 2000 денари. а сега за 150 денари ке ти се ценка, нема да му чинлео како што треба, потифко ке му се слушало...бла..бла...

Necrophilia напиша:
нокиа 5110. иначе добро ми текнува дека тогаш една смс порака беше 30 денари, и појке беше исплатливо да се јавиш на една минута.
Толку беше некои 70денари минута...
абе у тоа време мобилен да имаш беше луксуз, за едно микрофонче да смениш во сервис чинеше некои 2000 денари. а сега за 150 денари ке ти се ценка, нема да му чинлео како што треба, потифко ке му се слушало...бла..бла...

ehhh da da stvarno togas bese luksus da se imase mobilen telefon inake jas od togas koristam mobilen telefon znaci 8 ili 9 godini hahaaah

се прашувам колку сте биле срекни кога се го добиле вашиот прв личен мобилен телефон... хаххаа...
ЈАс немате појма колку бев срекен... мислев дека сум центар на вниманието... идам кај мене во Чаир во еден млечен ресторан и мобилниот на маса го остаив ѕој хагенукот и една другарка од клас си помисли дека фербединот (на македонски - даљинско) сум го понел со мене... хаххахаа

Lelel kolku radosta bese..Znam deka go dobiv za rodenden, 2 nedeli pred rodendenot, Siemen c30, znaete od onie sto svetat rozevo, drac!Be 7 odd, neznaete kolku bev voodusevena.Cudno, istoto cuvstvo go imav i godinava koga za rodenden ja dobiv Motorolkata V3i-the phone of my dreams!

Siemens CX65, прв и моментален. Ништо посебно не му се израдував, бев меѓу ретките бранители на последното упориште на декаденцијата, скоро сите другари/ки имаа мобилни пред јас да го купам овој. Кога ептен ми притреба реков - е ај и јас да земам јбг :toe:. Дур не цркни, или не ми го украдат/не го загинам, немам намера да го менвам.

alcatel-ot-310.jpg
Alkatel 310 ah da mi teknuva mi go kupia vo 8 oddelneie bev pre srrekna baska meni na makedonski uf uf uf... se sekavam deka go mestev alaramot da mi zvoni demek nekoj mi zvoni samo da go pokazuvam ahhh kolku go sakav ama imase nesreken slucaj pred 3 god padna u solja neznam kako...se miev race i go drzev na uvo i pljus:):):)

outcast напиша:
Siemens CX65, прв и моментален. Ништо посебно не му се израдував, бев меѓу ретките бранители на последното упориште на декаденцијата, скоро сите другари/ки имаа мобилни пред јас да го купам овој. Кога ептен ми притреба реков - е ај и јас да земам јбг :toe:. Дур не цркни, или не ми го украдат/не го загинам, немам намера да го менвам.

taze Moblardzija a???

Panasonic neznam so marka znam deka bese EPTEN tezok i golema baterija imase...:)

SIemens C nesto ne se sekavam na brojot mislam deka bese C50, neznam moze sum greska. Mi go ukradoa.

Моторола Т192... Меѓу првите со анимирано мени...за жал трагично заврши, се удави... :salut:

jas um 90-god.mojot prv telefon bese kupam vo 3-odd (simens c30)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom