Вашиот омилен појадок

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
sandwiches.jpg

sandwiches.jpg

sandwiches.jpg

menu_catToasterSandwiches2.jpg

Богами, и мене некој отсабајле да ми направи вакви сендвичи и јас би појадувала..:costumed4

kajgana so 4 jajca .. leb4e ... kajganata izmesana so sirenje .. i mnogu e TOP .. toa mi e najcesto jadenje na sabajle

Ех вакви сендвичи не ми е шема сабајлечки да јадам...и така нема да ги осетам онака полузаспан....Нешо корнфлекс по сабајле

Jas sum so Mac)) ama i sendvicine da mi gi dadat ke si gi jadam :)

Iris напиша:
Macedalien ne chitash dovolno kje mora da te ukoram:)))

Mnogu poznat citat : "Tell me what you eat and I will tell you what you are." - Anthelme Brillat-Savarin, francuski gastronom.

Macedalien јаде се и не бира ништо. Дали тоа прави од мене multiple personnality? Чуден заклучок.

Иначе Brillat-Savarin не ја измислил поговорката туку си ја испостоветил. :wink:
Оригиналот е извлечен од леток од времето на Француската револуција којшто ги делел луѓето на богати и сиромашни во зависност од тоа што јадат. (Клуч : Која е причината за Француската револуција? Размисли и ќе си одговориш самата.)

Оригинал на цитатот : Dis-moi ce que tu manges - je te dirai qui tu es! :wink:

Brillat-Savarin не измислил ништо освен деликатесното сирење Brillat-Savarin

7fre-sava.jpg

ajT

Бурек! Пола пита со литро јогурт. Ееееххххх, можев на времето така да се хранам. Сега после 30-тата место бурек јаболко, место пола литар јогурт, чашка јогурт 0,5 постотен :star: :pishtoldz

Сабајлечки ако сум дома или чаша јогур (ЧАША ЈОГУТР ЗАМЕНУВА КРИШКА ЛЕБ) или салата од варени јајца, а ако сум во школо или пирошка со сирење или јогурт или „Салатко“- ова е необјасливо! :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Musli so malce mleko i edno duplo kafe da se razbudam . Ponekogas se deshava i sendvic so integralno( mislam taka se vika ) lebce so kaskaval ili sunka od misirka so mnogu sveza marulka , piperka i patlidzan da kasnam . I obavezno maslinki , maslinki jadam so sve osvem so musli , nekako obsesija mi se :)

lisnato so kaskaval i sunka so jogurtce mmm.......a posle kafe so cigarce:je:

Посен бурек со месо, посна вртена пита со месо, може посни ќебапи у блиската кафана пред работа, некад доручкуваме посни симитки и сл. Колку да се внимава на линија :-)

Појадокот за мене е најважен.Ја следам поговорката "Појадокот изеди го само,ручекот подели го со пријател,а вечерата дај му ја на непријателот".Тост со путер,варено јајце,сирење и чаша чај...Омилен појадок,ме потцеќа на времето кога бев во градинка.

LadyPatron напиша:
Појадокот за мене е најважен.Ја следам поговорката "Појадокот изеди го само,ручекот подели го со пријател,а вечерата дај му ја на непријателот".Тост со путер,варено јајце,сирење и чаша чај...Омилен појадок,ме потцеќа на времето кога бев во градинка.

Само што сега можеш да јадеш убаво мрсно овчо сирење наместо разводенето кравјо у градинка :-) И да си намачкаш путер, наместо кристал у градинка :-) И да си свариш чај по желба, наместо вода со прегорен шекер у градинка :-)

кога ќе станам од сабајле нема шанси ништо да ставам во уста само цигара и нес тоа ми е секое сабајле

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom