Ваши програми

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Еве една најава, нешто што е најново од мене :)

Мини инфо:
Значи, се работи за софтвер за магацинско работење, пишуван во C#.NET кој по „дифолт“ (ако можам така да се изразам) користи MS Access база на податоци и исто така по потреба може да се модифицира истиот да користи MS SQL, MySQL, Oracle и SLQIte бази на податоци.

Софтверот овозможува:
- Креирање приемници
- Креирање испратници
- Креирање фактури
- Преглед на состојбата на магацинот
- Шифрирање на прозиводи и фирми
- Принтање на креираните документи

Моментално програмот е во тест фаза, затоа има некои делови цензурирано и исто така со „финалната“ верзија следува и соодветна документација со упатство за користење на софтверот. :)

Еве и неколку скриншотови:

- Насловна
- Приемници
- Испратници
- Состојба на магацин
- Шифрирање

Одличен дизајн (мислам ти го кажав ова и по мсн :) ) .
Инаку, се разбира и функционалноста ми се свиѓа али дизајнот ми остави впечаток .

СкајДрајвер, добра замисла супер програма исто како и дизајнот!
Да те прашам, дали може да се користи во дуќани, например во некој маркет?

Одличен дизајн (мислам ти го кажав ова и по мсн :) ) .
Инаку, се разбира и функционалноста ми се свиѓа али дизајнот ми остави впечаток .

Благодарам и тука :)
Иначе за дизајнот, дур го правев на Windows 7 бев задоволен, али кога го пуштив на Windows XP ептен тиња ми се виде дизајнот :\
Многу подобро изгледа на Vista или на Windows 7.

СкајДрајвер, добра замисла супер програма исто како и дизајнот!

Благодарам и на тебе. :)

Да те прашам, дали може да се користи во дуќани, например во некој маркет?

Вака како што е може да се користи само за материјално работење, а по потреба може да се модифицира, да му се додаде и систем за наплата, фискални сметки и сите останати работи, али за тоа сега за сега неможам ништо да гарантирам иако ми е во план и тоа да му го додадам. :)

INGSOFT фејсбук e специјализиран веб прелистувач za facebook

INGSOFT фејсбук e специјализиран веб прелистувач za facebook .Со инсталација на овој програм добивате прелистувач со еден клик на иконата ..... интегриран фејсбук , фејсбук разговор , МСН , скајп , СМС .....

http://www.facebook.com/pages/INGSOFT-fejsbuk-specijaliziran-veb-prelistuvac/283660539239?ref=ts

Песнарка 3.0 оваа верзија содржи 41 000 текстови на песни можност на внесување на акорди, песната што ја слушате во winamp да се прикажува текстот во програмата и тн наскоро и некои други интересни опции.

Директен линк
Код:
http://rapidshare.com/files/364501297/Pesnarka_3_Setup.exe

Да се пофалам со мојот прва поголемка програма.
Направив Фудбалски Симулатор (не менаџер, симулатор).
Има 5 лиги, со табела, со резултати, со следење на утакмица преку конзола и прецизен и комплициран алгоритам за симулирање на утакмиците.

Повелете симнете, ако го сака некој кодот, пратете приватна порака.
Ако не ви е јасно како да се снајдете во интерфејсот, прочитајте го ReadMe фајлот. Сите забелешки, багови и идеи за надоградувања слободно пишете ги.

http://www.mediafire.com/?dtn3i2miz2g

Something new from me. :)

RSS Reader (Beta)
Апликација за едноставен мониторинг на новостите објавени на Вашите омилени сајтови.
Апликацијата е пишувана во C#.NET и како база користи XML фајл.

Превземање на апликацијата (562.98 KB).

Детални информации и инструкции можете да најдете во „readme.html“ фајлот кој се наоѓа во папката заедно со апликацијата.

Еве и неколку скриншотови:

Главниот панел:
sd2.png

Менаџерот на конфигурација:
sd1.png

Го пробав програмчево топ е . само напред ;)

w0rmy's Codebase V2.0

Здраво.

Ова е втората верзија од w0rmy's Codebase, ваза на податоци од снипети. Во оваа верзија има снипети за 11 програмски јазици.

Bash, C, C#, C++, Delphi, F#, Lisp, Python, Ruby, VB.NET и VB6.

Вкупно има 257 снипети.

sl5ydl.jpg

Download link:
http://www.multiupload.com/SULSQ41W3F

Доколку имате некои иде, пишете ги овде. Планирам да ставам апдејт функција. Работам на тоа. :)

Споено со Ваши Програми.

За програмчево, мене генерално не ме бендисаат збирнотии од кои пола проверени пола не, а некои и доста малициозни.

Сепак, имајќи впредвид колку мене ми затребале вакви ситници и слично, го оставам линкот да биде присутен. Корисниците кои ќе го симнат програмчето, нека пазат што користат и како користат.

Пошо си нов на форумот, нема потреба за секоја нова програма да се отвара тема во формален стил како кај интринсичните програмерски форуми. Се што е соберено е соберено овде, се останато е за дискусија.

За опцијата за Update, само напред. Тоа е всушност делот за програмирање, податоците не.

Правев некој експеримент кој ме натера да правам едно програмче кое решив да го понудам како проект со отворен код, значи:

SMTP Mail Sender

Име: SMTP Mail Sender
Опис: Десктоп апликација за испраќање на мејлови преку SMTP сервер
Програмски јазик: C#
Технологија: .NET Framework (v4.0)

Download SMTP Mail Sender.

Моментално апликацијата е прва верзија (да не речам Beta) такада доста опции кои се планирани не се овозможени, но доколку има заинтересираност ќе го поставам и кодот од апликацијата со цел да се развие апликацијата во нешто поадвансед, оној кој ќе биде инволвиран во проектот да усовршува/запознава техники и слично поврзано со C# и со .NET библиотеките (и се што е поврзано околу апликацијата). На кратко кажано, ништо посебено, само еден обичен експериментален проект.

Моментално во апликцијата има интегрирано:
Сервери: GMail, Yahoo, Hotmail, AOL (Server + Port + SSL), 3 Attachments, порака која овозможува пишување со HTML тагови.

Колку што ја тестирав океј е со функционалноста, но можни се евентуални идиотски багови.

Скриншот:

smtpmailsender.png

Ако има заинтересирани за експериментирање, пишете. :)

Код:
http://www.multiupload.com/KALYJGUHR9
Скирајте го секој прозорец што ќе посакате да не биди достапен за другите луѓе кои го користат истиот компјутер. Потребно е да имате инсталирано Net Framework 3.5 верзија.
fvic06.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom