Ваши програми

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Програма за кафуле

Еве една програма за кафуле, јас ја имам правено во C# со MS Access база.
Прегледај го приврзокот kafana.zip

Freeware е, популарно кажано: бесплатна, само стартувајте го reg фајлот за да ја отклучите. Ја правев пред неколку години за една пријателка така да сеуште стои името на нејзиното кафуле.

Освен ова во зип фајлот ќе ви треба и .NET framework 2.0. Инаку има и модул за печатење на фискални сметки на PF500 фискален печатач (оној од Акцент)

Инаку набрзо имам намера да стартувам со сајт за соработка на програмери кои би работеле на слободен софтвер (софтвер со отворен код) па таму ќе го постувам и кодот. Повеќе за оваа иницијатива има на мојот блог http://e-bate.blog.com.mk

Ја поздравувам идејата. Се надевам ќе профункционира.

Инаку, може да се промени на оваа постоечкава програма нешто околу податоците?

Да ставеше скриншот и повеќе инфо не ќе беше лошо

AMMA мини речник

Англиско - Македонски и Македонско - Англиски мини речник:

Кликнете ТУКА за да ја симнете инсталацијата!
(Десен клик и "Save target as...")

Напишан е во Visual Basic 6. Изворниот код го има на мојот блог http://e-bate.blog.com.mk

слободно

заборавив, пасвордот на базата е admin така да таму ќе ја видите и структурата.

Инаку, може да се промени на оваа постоечкава програма нешто околу податоците?
Кој податоци мислиш? Називот на кафулето? тоа е всушност позадинска слика така да може да ја сменам, прекомпајлирам и испратам одново без назив ама па што ќе ти е? ако си програмер набрзо ќе го добиеш кодот па менувај си што сакаш, а ако ти треба за во кафиќ, пиши пп па ќе се договориме.

Да ставеше скриншот и повеќе инфо не ќе беше лошо
Мислев дека секој што сака лесно ќе ја отвори и ќе ја види во живо така да не треба скриншот, а и намерно ја постував темава во „Програмирање и програмски јазици“ затоа што секој програмер или оној што тоа сака да стане ќе ја симне програмата и ќе ја види.
За повеќе инфо околу кодот слободно прашајте тука ќе се потрудам да ви објаснам се што ве интересира

Темата и претходната летат во Ваши програми.

Интересно програмче. Ми се допаѓа особено делот што ја нудиш за free. Не ја испробав со која точност работи меѓутоа како и да е секоја чест :)

Еве ви за оние кои сакате скриншот

kafanaeh2.jpg

преместено - ок

Темата и претходната летат во Ваши програми.
Местото им е тука - ок, ама па дојдов со намера да споделам програми со Вас и не приметив дека има тема „Ваши програми“.
Додуша можеби темата „Ваши програми“ треба да биде цел подфорум па секој да постува свој програм во посебна тема, како што мене ми беше логично да направам, бидејќи коментарите би биле многу попрегледни, размислете за ова.

Не ја испробав со која точност работи

Има багови - знам, ама па за пријателката вршеше работа. Инаку треба да се доработува доста, прво мора да се изработи и имплементира модул за келнери, со најава, раздолжување и се останато, ама за тоа кога ќе биде пуштена како слободен софтвер, а тоа би требало да биде набрзо.

izvinete vaka ne znam dali e ova temata so e baram ali mi trebat hitno pomos !
Imav edni fajlovi vazni, bratmi ne znael i mi gi izbrisal, sega kako mozam da gi najdam tie fajlovi ? Porano imav takvo progmrace sve so imase izbriseno gi najdvese ali go zaboraviv ... ?
ako znae nekoj neka kaze plss hitno mi e .... fala od napred

Додуша можеби темата „Ваши програми“ треба да биде цел подфорум па секој да постува свој програм во посебна тема, како што мене ми беше логично да направам, бидејќи коментарите би биле многу попрегледни, размислете за ова.
Треба, но кога ќе станеме „земја на информатичари“ :).

Јамб во најава (copyright, Serpico (TM))
Програма за пресметка на плати према новиот систем на бруто плата. Револуционерен интерфејс, стабилна база на податоци, архитектура (t.e. custom framework) во позадина. Прва верзија за едно 2-3 дена. Понатамошно усовршување и дополнување до целосно монструозно створење, да.

Чисто да ве предупредам сега, за да не останете зачудени потоа :vozbud:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom