Ваши дела, СО помош на Photoshop (Стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата kpbKENGUR
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Gleam in stones

Gleam_in_Stones_by_WithinEye.jpg

видов добри работи, па не можев а да не стаам и ја нешто...

f_RxVf7184363m_30db297.jpg

правено во Photoshop i Illustrator во комбинација со Corel
комплет мое дело, со исклучок на хартијата позади

Ова со колава ми е старо дело, затоа не е средено нај-нај. Да ми поминат колоквиумиве, и да се фатиме за работа (заебанција) :)

Еве оригинал (мојата кола у двор)
Original1-1.jpg

Еве фотошопувана :) мојата кола у двор
MyAudiA4Tuned-1.jpg

Еве го најпаметниот филмски лик (Jigsaw) што се појавил до сега од мојот омилен филм SAW
Jigsawbig-1.jpg

Еве сум и јас во wanna-be-Jigsaw
korunjigsawcool.jpg

Lonely_by_FLixter.jpg

Куќата на ,,Стале Попов"

Зашто ми е избришана сликата?

Немаш вишок све си е тамански. Само ти фали длабочина и фокусираност кон одредено нешто на фотката, на прв поглед паѓаат во очи камењата а не се воздигнува монументално самата фотографија, нема преод од едно во друго.
Си можела само делот од калето што е со знамето да го сликаш за да добиеш поглед од доле нагоре се до главниот акцент на сликата ЗНАМЕТО

Last_shot_on_the_sunset_by_gocesup.jpg

Бљагодариме за советот.
Пробав со кроп да направам да дојде до израз “главното“ на сликата, но ми делуваше некако празно.

Делува и тоа многу повеќе од празно, и јас пробав со твојата слика:smir: Ама веќе е фотографирано а перспективата е малце изобличнеа така да немаше шанси да се среди. Иначе за ваков тип на фотографија на која што нешто оди во некоја насока(лево од кулата) се препорачува лендскејп а не портрет фотографирање:)....да има флоу сликата, Мистичен имаше на една тема објаснувано за тоа

Ај ќе пробам нешто со другите слики од кулава. Имам неколку што ми се лендскејп, па да видам што ќе искочи.:))))

Мањечко, си претерала малку со големината на фотографијата од кулата (1900 и кусур на 1100 и кусур беше). Направи и рисајз, па постави ја.

Ставајте до 650 пиксели ширина, или ако ставате поголеми ставајте ги како тамбнеил со линк до оргиналот. Вака ем се деформира цела страна, ем се чека бааѓи дур се лоадира.

Нема некоја голема разлика помеѓу овие 2 слики, на едната само повеќе оставив простор на лево.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom