Вашето омилено јадење

  • Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
Lazanji i rebra. a za chokolada da ne praime muabet. ne mozam da ziveam bez toa
 
Blagoto mi e zakon vo ishranata,reci si samo toa jadam,c.c.c...lazanji,tortelini,pizza,mnogu pecurki i RIBA se razbira!
 
e na mene najomileno mi e pajstramajlia vo stip,palacinki,sendvic,tost,hamburger,i dr
 
Ракииче со мезе од џигерче или кисела зелка заедно сосе црвен пипер.
Кромпирно со јунешко месо + некој вид на салата.
Гра или со ребра или со пастрма или со пушени к'баси зависи шо има на лагер + некој вид на салата.
Јалигра (за тие вон Велес тоа е боранија) + некој вид на салата.
Безеље (грашок) со мелено јунешко месо + некој вид на салата.
Дроб сарма (ситно сецкан јагнешки џигер завиткан во дарбија и печен) + некој вид на салата.
У недела скоро секогаш сакам за ручек печени кромпири со пилешко месо + некој вид на салата.
Араванија или пак секој вид на топено благо со шерпед.
 
Тестенини какви и да се,пица,комбиниран мх мх ми се пријаде сеа............:je:
 
Nautro za dorucek,najomileno mi e da jadam przeni lepcinja so ajvar i sirenje.So toa dobro odi topol caj.hmmmm...toa i doruckuvav denes,zimski dorucek.:)
 
Салатиче со праз и маслинки.
Леќа со сува лута чушка во тенџерето, не е на одмет од време на време и со к'баси.
Сарма со лоза лист или кисела зелка.
Посна сарма за лаиците тоа е сарма со кисела зелка ама наместо месо има праз.
Сукано, тегнето нема врска со спанаќ, сирење, зеље.
Пита пастмајлија (за тие лаиците од Штип да знаат дека у пита пастрмајлија се става и пастрма*) у Марија, Деспина или Сината сала.
Традиционална баклава (не тие измезелените туку кори, ораси и шербет друго ништо), кадаиф, так тук од време на време тулумби од Лалата или Жито Вардар (добри им се).
Боза или пак боза измешана со лимунада (не права туку направена од лимунов концентрат за блага и так тук по едно лимунче да се врти у садот).


*Пастрма - солено офчо месо, се подготвува на тој начин што месото од овца се посипува со крупна сол и стои така убаво затворена некој си 45 дена, а од време на време се проверува до каде е стигнато.

П.С. Додека го пишувам ова ми викаат ајде Сашко готова е дроб сармата сакаш ли во чинијата да ти ставам од тоа течноста за макање.
 
A da zgotvese nesto od toa sto nabroja,pa da viknes ko covek na rucek,a? Vardarac? Ili se cuvas za zena ti? :):):)
Samo spomni uste ednas djigerce i pastrmajlija,pred cel forum ima cirkus da te snajde,xaxaxaxaxaaa...:):):)
 
bibika напиша:
A da zgotvese nesto od toa sto nabroja,pa da viknes ko covek na rucek,a? Vardarac? Ili se cuvas za zena ti? :):):)
Samo spomni uste ednas djigerce i pastrmajlija,pred cel forum ima cirkus da te snajde,xaxaxaxaxaaa...:):):)
Шо има јас тоа да го готвам коа жена ми и кувариците у кафаните се ми готват, инаку малку знаат од форумов дека сум женет затоа не ја спомнуј многу оти не ќе можам да бркам женски.

Инаку еве специјален поздрав за бибика од кувариците во кафаната Марија.

n6am8k.jpg


n6amtj.jpg
 
Свинско на скара разбираш блажо а може да дојде у комбинација така со кашкавалче и добро Црно Вино абе милина
 
pica i hambugrer...i przeno pilesko...mmmm...mi potekoa ligi...
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom