Вашата омилена гурманска даска

• Креатор на темата Креатор на темата najlib
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
1
sto bi sakale da ima na vasata daska.eve kako izgleda mojata:pohovani tikvicki,pohovan kromid pavlaka maslinki domati i pileski prsti.mmmmmmmmm

Пилешки пушени гради, печеница, крањски пршут, мешан обичен кашкавал, мешан димен кашкавал, маслинки со бадемчиња и со пиперчиња, домати, топчиња кајмак, и топчиња од оние салатине (француска, руска итн). До даската, едно винце сортно црно, кутија цигари...и уште едно винце да чекат на ред. Е така...

jas da si kazam da si se pofalam denes jadev(ne sama)prekrasno podgotvena daska ali kako dobro bese aranzirana mmmmmmm.moram nesto takvo da se obidam i doma.inaku na sekoja od topcinjata salati imase nekoi si svetki sto se jadat,pa vo kaskavalceto imase nekoi zelencuci i prekrasno izgledasea i vkusno bese

На мојата гурманска даска сакам да има:
а)похован кашкавал
б)пилешки стапчиња
в)Потпечени печурки
г)павлака

Pohovano: kashkaval,zdenka,brokula,tikvichki,crn domat,piroshka
Suvomesnato: prshuta,vrat,chajna
Na skara: bijano sirenje,sirenje vo folija
Salati/sosovi: tatar sos,urnebes,ruska,pavlaka

Ova samo vo "Porta" i nigde na drugo mesto,koj probal,znae :smir:

На мојата Гурманска даска сакам да има:
Увијач...ммммм....

Поховани тиквички, сирење, маслинки...може и пченка да додадат ...:nesum:

сакам да има
похован кашкавал и пирошки
врат пршут кулен
кајмак и француска салата

На мојата даска сакам само клинци да нема. Грдо е чувството да се исечеш со такво рѓосано железо.

А ако мислите на оние гурманските, не ми праат мерак. Даска, као мезе, ја снемува за три секунди. Само грицки за мезе, све друго не можам да му одолеам колку и да не сум гладен. :cry:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom