Вања Лазарова

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не знам за вас ама јас кога ги слушам нејзините песни и нејзиниот глас морници ме полазуваат. Не можев ништо биографско да најдам за нејзе на интернет ама нејзината музика доволно кажува за нејзе, срамота е тема да нема за Вања Лазарова :tapp:.

Акапело :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:.

е тука те ценам

Вања Лазарова приватно

vanja-lazarova-3.jpg

- Многу сакам да везам гоблени, везам и карикатури и можам да се пофалам дека за карикатурите добив и награда. Ги сакам руските класици, Достоевски и Толстој. Една од моите омилени книги е „Мајка“ од Максим Горки. Го сакам кулинарството, и тука повторно се држам до македонската традиционална кујна, иако не ми се туѓи ниту специјалитетите од други народи. Ги сакам и животните, па така дел од семејниот амбиент е и сијамската мачка Мими.

Младите генерации многу ја сакаат и почитуваат. Вања Лазарева им порачува-
-Да не заборават кои се и од каде се, со тоа ќе покажат дека ги почитуваат своите предци, но дека се почитуваат и себеси, а со тоа ќе бидат почитувани и од другите.

Извор

Резил невиден, Вања Лазарова не е ставена на листата за заслужни уметници кои што треба да добилат пензија од државата! Не ме интересира кои се се наоѓаат на листата ама таму да ја нема жената која што е синоним за македонското традиционално пеење е срамота.

Ахх се испорасплакав :(
Душичка каква е и како убаво зборува

sto tolku ova babata postignala za makedonija pa tolku sto se zboruva ovie 2 3 dena :)

Што убаво, ќе потегнеш малку конци и одма национална пензија.
Ќе гледам да фатам врски уште сега за на стари години.
Секоја чест.

sto tolku ova babata postignala za makedonija pa tolku sto se zboruva ovie 2 3 dena :)
Доајен на Македонската народна музика. Беше членка на Државниот ансамбл Танец. Има испеано еден куп Македонски народни изворни песни. Настапувала на повеќе континенти, а има пеено пред Черчил и Елизабета 2ра. Слушни ги песните Со маки сум се родила, Многу ми го фалат бабо и Јовка Кумановка ќе ти стане јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom